به گزارش چیلان ، صنعت آهن و فولاد به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد ایران، نقشی حیاتی در توسعه اقتصادی، صنعتی و اجتماعی کشور ایفا میکند. این صنعت نیز همچون بسیاری از صنایع دیگر در سالهای اخیر بیش از پیش به اهمیت مفهوم توسعه پایدار پی برده است و تلاش میکند تا فعالیتهای خود را در چارچوب این رویکرد تنظیم کند. یکی از اصلیترین چالشهای پیش روی فولادسازان در سطح جهانی، مدیریت پسماندهای حاصل از فرایندهای تولید است.
از مهمترین پسماندهای تولید فولاد میتوان به سرباره و غبار کوره قوس الکتریکی اشاره کرد. سرباره یکی از پسماندهای مهم و حجیم در فرآیند فولادسازی است که طی تولید فولاد در کورههای مختلف از جمله کورههای قوس الکتریکی و کورههای بلند ایجاد میشود و به عنوان یکی از چالشهای زیستمحیطی و صنعتی برای فولادسازان محسوب میشود. اما سرباره و غبار کوره قوس الکتریکی تنها پسماند نیست؛ این مواد دارای پتانسیلهای بالقوه زیادی برای استفادههای صنعتی و ساختوساز هستند.
ایجاد ارزش افزوده از سرباره و غبار کوره قوس الکتریکی
شرکت فولاد بوتیای ایرانیان به عنوان یکی از پیشگامان فرایند تحقیق و توسعه، همواره در راستای تحقق توسعه پایدار پیشقدم بوده است و یکی از طرح های جامع در این راستا در سالهای اخیر طرح جامع مدیریت و بازچرخانی پسماند در مجتمع فولاد بوتیای ایرانیان است.
این شرکت با افتخار اعلام میدارد که موفق به دستیابی به نتایج اولیه در زمینه اجرای طرح مدیریت، فرآوری و ایجاد ارزش افزوده از سرباره و غبار کوره قوس الکتریکی، بهعنوان بخشی از طرح جامع مدیریت و بازچرخانی پسماند شده است. دستاوردهای اولیه این پروژه شامل تولید کفپوش سنگ مصنوعی با استفاده از سرباره و غبار کوره قوس الکتریکی و همچنین بهکارگیری سرباره بهعنوان جایگزین مصالح درشتدانه در بتن برای استفاده در جایگزینی آسفالت و کفسازی پیادهروها است.
نمونه اولیه این طرحها با موفقیت اجرا شده و از جمله این دستاوردها، میتوان به تولید کفپوش سنگ مصنوعی با ابعاد ۴۰×۴۰×۲ سانتیمتر اشاره کرد که در آن سرباره بهعنوان جایگزین مصالح درشتدانه و غبار کوره قوس الکتریکی بهعنوان جایگزین مصالح ریزدانه استفاده شده است. هماکنون فرآیند بهینهسازی فرمولاسیون و انجام تستهای مرتبط نیز در حال اجرا است. همچنین نمونه اولیه جادهای با استفاده از بتن RCC و جایگزینی سرباره دانهبندیشده بهجای مصالح درشتدانه، در طول ۳۰۰ متر و عرض ۸ متر با موفقیت ساخته شده است.
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران