به گزارش چیلان ، غلامرضا سلیمی، معاون بهره برداری فولاد مبارکه گفت:فولاد مبارکه امسال از آبان ماه وارد محدودیت شد، کل مصرف فولاد مبارکه در روز ۱۵ میلیون متر مکعب است که درخواست کاهش آن تا چهار میلیون متر مکعب را داشتند، این در حالی است که فولاد مبارکه در راستای خودتأمینی انرژی نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت و راندمان بالا را راهاندازی کرده و به بهره برداری رسانده است و همچنین در زمان راهاندازی این نیروگاه مسئولان قول مساعد نسبت به تامین گاز مورد نیاز این نیروگاه را دادند و قرار بر این شد که برق تولیدی آن نیز در خود فولاد مبارکه مصرف شود. در این زمینه وزارت نیرو همکاری کرد و برق در فولاد مبارکه تامین میشود اما در زمینه تامین گاز همکاری صورت نمیگیرد.
ما همواره به مسئولان شرکت گاز تاکید داشتهایم که هر گاه قرار است محدودیتی برای شرکت بزرگی مانند فولاد مبارکه اتفاق بیفتد، نمیتوان ناگهانی این اتفاق را رقم زد بلکه باید چند روزه و بین ۲ تا ۵ روز آرام آرام با خروج متریال از داخل کارگاهها این اقدام را انجام داد و این در حالی است که به دنبال بی توجهی در روز گذشته در تعدادی از کارگاههای فولاد مبارکه و فولاد سبا حبس متریال را داشتیم که این شرایط آسیب بسیار سنگینی به فولاد مبارکه و صنعت کشور وارد میکند.
در حال حاضر همه مدولهای فولاد مبارکه متوقف شده است، توقف تولید فولاد مبارکه به معنای توقف هزاران کارخانه مصرف کننده محصولات این شرکت است.
در این شرایط ما در عرضه به بورس دچار مشکل خواهیم شد و نمیتوانیم در عرضههای آینده به تعهدات خود عمل کنیم، در نتیجه این شرایط بازار ملتهب میشود و به تورم دامن زده میشود که همه این شرایط به دلیل سوء تدبیر و عدم تعامل با بنگاه بزرگ اقتصادی فولاد مبارکه است.
بخش آهن اسفنجی و عملیات حرارتی که نیاز خودروسازان به ورق را تامین میکند، ۱۰۰ درصد متوقف شده است، نورد گرم نیز با این فشار گاز امکان استارت ندارد و متوقف شده است و در این شرایط امکان عرضه ورق گرم در بورس را نداریم، امیدواریم طی ۲ روز آینده مسئولان وزارت نفت و شرکت ملی گاز همکاری و تعامل بیشتری با فولاد مبارکه داشته باشند و با درک بیشتری با این صنعت رفتار کنند تا بازار کمتر دچار التهاب شود.
ما در حوزه برق نیز محدود شدهایم، مصرف روزانه فولاد مبارکه روزانه یک هزار و ۲۵۰ مگاوات است، در حال حاضر و از ساعت ۹ صبح تا ۱۰ شب امکان برداشت ۵۰۰ مگاوات را داریم و با این میزان برق نیز تنها پاسخگوی حداکثر نیمی از ظرفیت فولادسازی شرکت است.
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران