پیام مدیرعامل معدنی صنعتی چادرملو برای ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد;بومی‌سازی محور توسعه پایدار “کچاد”/نوسازی ناوگان معدن و هوشمندسازی عملیات معدنی
چادرملو علاوه بر راه‌اندازی دو خط تولید جدید کنسانتره، راندمان تولید 5 خط فرآوری را از ظرفیت 7.5 میلیون تن به 10.5 میلیون تن افزایش داده است.  

«بومی‌سازی» و تأمین تجهیزات و قطعات داخلی به‌منظور اجرای برنامه‌های عملیاتی استخراج و تولید محصولات کنسانتره، گندله، شمش فولاد و آهن اسفنجی و افزایش تولید برای چادرملو همواره امری حیاتی بوده است.

اهمیت این مسئله تا حدی است که این شرکت در سال ۱۳۸۹ ستاد بومی‌سازی را ایجاد کرد که هدف مهم آن، رسیدن به خودکفایی، شناسایی توانمندی‌های شرکت‌های داخلی و رشد توان رقابت‌پذیری و استفاده از مزیت‌های اقتصادی بود. همچنین «چادرملو» تا قبل از تشکیل ستاد بومی‌سازی، توجه ویژه‌ای به امر بومی‌سازی و تأمین داخلی تجهیزات و قطعات و انجام مهندسی ساخت و نصب و راه‌اندازی طرح‌های توسعه داشته ‌است.

شرکت چادرملو با حمایت از سازندگان داخلی و تقویت توانمندی های آنها و با برنامه‌ریزی دقیق و جهت تأمین قطعات و لوازم یدکی پر مصرف در صنعت آهن و فولاد، کمک شایانی برای ساخت قطعات در داخل کشور کرده است و همچنان در پی یافتن تأمین‌کنندگان و سازندگان متخصص ایرانی دیگر در داخل کشور هستیم.
اولویت ستاد بومی‌سازی، تأمین به‌موقع قطعات با کیفیت مطلوب و قابل رقابت با مشابه خارجی است که موجب کاهش توقفات خطوط تولید و جلوگیری از خروج ارز از کشور می‌شود؛ البته با در نظر گرفتن اهدافی چون:
۱-تامین سریع تجهیزات، لوازم و قطعات یدکی فرسایشی و پرمصرف بخش‌های معدن و کارخانه‌های فرآوری مجتمع معدنی چادرملو و در مجتمع صنعتی چادرملو شامل گندله‌سازی،فولادسازی، احیا و نیروگاه و در نهایت کاهش توقعات برنامه‌ای
۲- صرفه‌جویی ارزی (کاهش قیمت خرید نسبت به نمونه های خارجی)
۳-حمایت از سازندگان و تولیدکنندگان داخلی و حداکثر استفاده از توان ساخت داخل کشور
۴- انتقال تکنولوژی و دانش فنی به منظور ساخت در داخل کشور
۵-طراحی، مهندسی و ساخت قطعات و لوازم یدکی پر مصرف و همچنین تجهیزات بخش‌های معدن و کارخانه فرآوری، گندله سازی، فولادسازی، احیا و نیروگاه و … در داخل کشور
۶-بهینه سازی و اصلاح خطوط تولید با استفاده از تجهیزات و قطعات ساخت داخل

کسب موفقیت‌های حاصل در امر بومی‌سازی
ستاد بومی‌سازی چادرملو با اعتقاد به توسعه پایدار، با ساخت بیش از ۱۲ هزار قطعه صنعتی مورد نیاز با کیفیت بسیار مطلوب و قابلیت صادراتی سبب شده این شرکت همچنان پیشگام در تکمیل زنجیره تولید قرار گیرد.
شرکت چادرملو با اعتقاد راسخ به محقق کردن اهداف و آرمان‌های توسعه، با به‌کارگیری توان متخصصان داخل کشور گام‌های بلندی برای کاهش هزینه‌های ناشی از واردات قطعات و قطع وابستگی برداشته است.
این شرکت با اتخاذ تدابیر مناسب و با تلاش شبانه‌روزی متخصصین داخلی، در جهت رفع مشکلات پیش رو ناشی از تحریم‌های اقتصادی و کمبود قطعات، برآمده است.
چادرملو با برقراری ارتباط تنگاتنگ با مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها و اساتید و مخترعان کشور، در پی حمایت از ایده‌هاو نوآوری‌ها با اتکا به شرکت‌های دانش‌بنیان و توجه به ظرفیت‌های داخلی برای افزایش و بهبود فرآیند تولید و ارتقا و بهره‌وری خطوط تولید، به اهداف بسیار مهمی در مجتمع معدنی و مجتمع صنعتی نایل شده است.
تاکنون بیش از ۵۱ پروژه تحقیقاتی در مجتمع معدنی چادرملو اجرا و به اتمام رسیده و ۴ پروژه در دست اقدام است و در عین حال این شرکت با تکمیل و نوسازی ناوگان معدن و هوشمندسازی عملیات معدنی موفق شد کل عملیات معدنی شامل باطله برداری و استخراج سنگ آهن را از ۱۹ میلیون تن در سال ۱۳۸۳ به بیش از ۹۰ میلیون تن در حال حاضر افزایش دهد.
شرکت چادرملو با نگرش توسعه‌بخشی در فعالیت‌های خود علاوه بر احداث و راه‌اندازی دو خط تولید جدید کنسانتره، راندمان تولید ۵ خط فرآوری را از ظرفیت اسمی ۷.۵ میلیون تن به ۱۰.۵ میلیون تن افزایش داده است.
درعین‌حال سنگ بنای مجتمع عظیم صنعتی چادرملو با ساخت و راه‌اندازی کارخانه گندله‌سازی در اردکان یزد گذاشته شد. با بهره‌برداری از این واحد، بخشی از کنسانتره تولیدی شرکت برای تولید ۳ میلیون و ۴۰۰ هزارتن گندله آهن به این واحد صنعتی انتقال یافت و اکنون با برخورداری از تجربیات و دانش بهره وری توانستیم میزان تولید گندله در این کارخانه را تا سقف به ۴ میلیون تن افزایش دهیم. همچنین در راه اندازی کارخانه احیای مستقیم با ظرفیت تولید ۱ میلیون و ۵۵۰ هزار تن آهن اسفنجی و کارخانه شمش فولادی با ظرفیت تولید ۱ میلیون و ۳۰۰ هزارتن شمش فولادی از تکنولوژی(هات شارژ) استفاده شده است که صرفه جویی قابل توجهی در مصرف آب و انرژی در پی داشته است.
چادرملو در بین سال های ۹۱ تا پایان آذر ماه سال جاری تعداد قطعات بومی سازی شده در مجتمع معدنی و صنعتی خود را از ۶۶۵۵ قطعه به بیش از ۱۳ هزار قطعه رسانده و آنان را جایگزین نمونه های خارجی کرده است.
همه تلاش ما این بوده و هست تا علاوه بر بومی‌سازی قطعات، به علوم روز و فناوری‌های نوین جهانی در بخش‌های معدن و صنایع فولاد نیز دسترسی پیدا کنیم و در همین راستا توانسته‌ایم بخش اعظم پروژه‌های خود را با توانمندی‌های داخلی راه‌اندازی کنیم و علاوه بر میلیون‌ها دلار، صرفه‌جویی ارزی به اشتغال مولد نیز کمک شایانی می‌نماییم.

فرید دهقانی

مدیرعامل شرکت معدنی صنعتی چادرملو

 

2

تاریخ انتشار : ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۱۲
شناسه مطلب : 64789
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی