رونمایی از بزرگترین ترانسفورماتور کوره قوس الکتریکی (EAF) با توان ۱۸۰MVA ساخت گروه صنعتی آریاترانسفو
آئین رونمایی از بزرگترین ترانسفورماتور کوره قوس الکتریکی (EAF) ساخته شده در کشور توسط گروه صنعتی آریا ترانسفو، به سفارش شرکت معدنی و صنعت آهن و فولاد بافق در هفدهم بهمن ماه 1403 در کارخانجات گروه صنعتی آریا ترانسفو با حضور استاندار و جمعی از مسئولان دولتی و مدیران ارشد صنعت فولاد و برق کشور برگزار شد.

به گزارش  چیلان ، آئین رونمایی از بزرگترین ترانسفورماتور کوره قوس الکتریکی (EAF) ساخته شده در کشور توسط گروه صنعتی آریا ترانسفو، به سفارش شرکت معدنی و صنعت آهن و فولاد بافق در هفدهم بهمن ماه ۱۴۰۳ در کارخانجات گروه صنعتی آریا ترانسفو با حضور استاندار و جمعی از مسئولان دولتی و مدیران ارشد صنعت فولاد و برق کشور برگزار شد.

این ترانسفورماتور سه‌فاز دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که با انتقال دانش فنی و نظارت شرکت ایتالیایی که به صورت تخصصی در زمینه طراحی و نظارت بر ساخت ترانسفورماتورهای صنعتی فعالیت دارد، در کارخانجات گروه صنعتی آریا ترانسفو تولید شده است.

ترانسفورماتورهای EAF از کلیدی‌ترین تجهیزات در اغلب کارخانجات فولاد‌سازی محسوب می‌شوند. از این رو طراحی، مهندسی و تکنولوژی تولید خاصی به‌منظور اطمینان از عملکرد مناسب در طول عمر این نوع ترانسفورماتورها در شرایط سخت بهره‌برداری از لحاظ تنش‌های مکانیکی، عایقی و دمایی مورد نیاز می‌باشد.

تفاوت در سیکل بارگیری این نوع ترانسفورماتورها منجر به تنش‌های وارده به ترانسفورماتور کوره می‌گردد. در گروه صنعتی آریا ترانسفو تمهیدات خاصی برای طراحی و تولید ترانسفورماتورهای EAF مانند ورود و خروج متناوب از مدار، جریان هجومی بالا، جریان بهره‌برداری زیاد، کارکردن در شرایط نزدیک به اتصال کوتاه، اضافه ولتاژهای سریع گذرا، عملکرد در شرایط هارمونیکی و همچنین تعداد عملکرد کلید تنظیم ولتاژ زیر بار در دوره زمانی مشخص در نظر گرفته می‌شود.

در ترانسفورماتور کوره قوس الکتریکی ساخته شده برای نصب در فولادسازی مجتمع معدنی و صنعت آهن و فولاد بافق، با استفاده از آخرین تکنولوژی روز طراحی و تولید انواع ترانسفورماتورهای کوره، تمامی موارد خاص اشاره شده در طول دوران بهره‌برداری در نظر گرفته شده است و با توجه به نیازهای کارفرما موارد ذیل لحاظ گردیده‌اند:

* ساخت با روش تنظیم ولتاژ غیرمستقیم یا بوستری

* بهره‌گیری از شیوه‌های جدید طراحی برای افزایش عمر کلید زیر بار

* در نظر گرفتن خروجی‌های سمت ثانویه بر روی درپوش

* بهره‌گیری از به‌روزترین روش‌های ساخت سیم‌پیچ با هدف افزایش ضریب ایمنی و طول عمر ترانسفورماتور

* طراحی سیستم خنک‌کنندگی بهینه با راندمان انتقال حرارت بسیار بالا و استفاده از مبدل‌های حرارتی آب خنک

* طراحی مغناطیسی دقیق به منظور افزایش طول عمر ترانسفورماتور

مواد اولیه و تجهیزات

نگاه ویژه بر چالش‌های بهره‌برداری از ترانسفورماتورهای کوره EAF و مانورهای سنگین در زمان بهره‌بردای، سبب شده است تا از بهترین مواد اولیه و تجهیزات جانبی در ساخت این ترانسفورماتور استفاده شود. از آنجایی که این نوع ترانسفورماتورها به عنوان قلب تپنده فولادسازی به حساب می‌آیند، هیچ ریسکی در جهت استفاده از مواد اولیه نامرغوب پذیرفته نیست. از مهم‌ترین تجهیزات این ترانسفورماتور می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

* شینه‌های سمت ثانویه با بهترین کیفیت و استقامت مکانیکی و انتقال حرارت با راندمان بالا

* سیستم اندازه‌گیری غیرمستقیم جریان سمت الکترودها

* تپچنجر با مکانیزم خلاء از MR آلمان

* سیستم ETOS از MR آلمان

* واشرهای سیلیکونی با قابلیت تحمل دمای بالا به‌منظور آب‌بندی

* مبدل‌های حرارتی و پمپ‌ها از Boldrocchi ایتالیا

* جانمایی بهینه کولرها و مسیرهای خنک‌کنندگی ترانسفورماتور با بالاترین راندمان

* سیستم پایش آنلاین ترانسفورماتور از MR آلمان

تست

برای تست این نوع ترانسفورماتورها به تجهیزات آزمایشگاهی ویژه‌ای نیاز است. به سبب جریان ثانویه بسیار بالای این ترانسفورماتورها، انجام آزمایش‌های اتصال کوتاه به حجم زیادی از اتصالات مسی نیازمند است. از این رو در آزمایشگاه فشارقوی گروه صنعتی آریا ترانسفو امکان انجام تست‌های روتین، تایپ و ویژه مختص این نوع ترانسفورماتورها فراهم می‌باشد.

ترانسفورماتور مذکور علی رغم درخواست مشتری مبنی بر افزایش اضافه بار دائمی ۱۰ درصد، با توجه به طراحی بیش از ظرفیت

درخواست شده و نتایج تست این ترانسفورماتور قابلیت تحمل حداقل ۱۳ درصد اضافه بار دائم را دارد.

توان نامی

MVA                      

۱۶۰

اضافه بار در سیکل کاری

%

  ۱۳

توان در حالت اضافه بار دائم

MVA

           ۱۸۰            

ولتاژ اولیه

V

۳۳.۰۰۰

ولتاژ ثانویه

V

         ۱.۳۵۰÷۱.۱۰۰÷۸۰۰         

سیستم خنک کنندگی

OFWF

گروه برداری

–   

D/Open d       

جریان الکترود‌ها در شرایط اضافه بار

A

۹۲.۳۷۶  

جریان ورودی در شرایط اضافه بار

A

۳.۰۸۰

نوع تپ چنجر

Vacuum type

نوع ترانسفورماتور

Booster type   

 

انتقال دانش فنی طراحی و ساخت ترانسفورماتورهای کوره قوس الکتریکی به کشور علاوه‌بر بی‌نیاز ساختن صنعت فولاد کشور به تامین‌کنندگان خارجی در شرایط تحریم، منتج به جلوگیری از خروج مقادیر معتنابهی ارز از کشور و اشتغال‌زایی مستقیم و غیر مستقیم قابل توجهی شده‌است.

 گروه صنعتی آریا ترانسفو تولیدکننده انواع ترانسفورماتورهای توزیع، فوق توزیع، قدرت، کوره قوس الکتریکی، راکتور، شیفت فاز و همچنین سیم و تجهیزات مورد مصرف در ترانسفورماتور می‌باشد. سرمایه‌گذاری در کلیه شرکت‌های این گروه صنعتی، هم در حوزه زیر ساخت‌ها، اعم از ماشین‌آلات و تاسیسات و هم در حوزه دانش فنی و تکنولوژی طراحی و ساخت از کشورهای اروپای غربی به شکلی کاملا اصولی و هم‌تراز با شرکت‌های پیشرو این صنعت در دنیا انجام شده است، به‌طوری که با بهره‌مندی از پرسنل با‌تجربه و آموزش‌دیده، قابلیتی را ایجاد نموده که محصولات تولیدی شرکت‌های این گروه قابل رقابت با تولیدات سازندگان تراز اول جهان می‌باشد.

استراتژی این گروه صنعتی این است که در کنار ارائه محصولات و خدمات با‌کیفیت به مشتریان خود، سرمایه‌گذاری مستمر در زمینه دانش فنی، تکنولوژی تولید و توسعه نیروی انسانی را سر‌لوحه کار خود قرار داده، به گونه‌ای که ضمن ارتقاء مستمر سطح کیفیت محصولات و خدمات ارائه شده، نیاز‌های آتی مشتریان را نیز شناسائی نموده و پاسخگو باشد.

کوره

 

 

 

 

2

تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۰۴
شناسه مطلب : 65501
ارسال
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی