
به گزارش چیلان ، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در حالی یک سخنرانی حاشیهای در مجلس در خصوص بازرسی از یکی از شرکت های فولادی تابعه این وزارتخانه ایراد کرد که سازمان بازرسی کشور چند ماه قبل یک نامه خطاب به وزیر کار در خصوص تقدیر از عملکرد مطلوب تیم مدیریت این شرکت فولادی صادر کرده است!
احمد میدری، وزیر تعاون کار که صبح سهشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ جهت پاسخ به پرسش تعدادی از نمایندگان مجلس در خصوص انتصابات سیاسی در جلسه صحن مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، طی سخنانی گفت: من فقط یک نفر بازرس را به یک شرکت فولادی فرستادم، اما امروز به من گفته میشود افشا میکنیم! اگر قرار است من به عنوان یک وزیر اجازه نداشته باشم در شرکت فولاد خراسان بازرس بفرستم بهتر است که این وزارت پابرجا نباشد.
براساس گزارش تحقیقی چیلان از افشای کدال فولاد خراسان، اصل ماجرا از این قرار است که “صابر شیخلو” در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حکم صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر و به نمایندگی از شرکت سرمایهگذاری ارشک به عضویت در هیات مدیره شرکت فولاد خراسان منصوب شد. موضوعی که با واکنش سازمان بازرسی کل کشور مواجه شد. سازمان بازرسی دو روز بعد از اعلام این انتصاب، در نامه ای (به شماره ۶۸۱۵۳ مورخ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) به مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، هشدار نظارتی صادر کرد و با توجه به جایگاه شیخلو به عنوان معاون مالی و اقتصادی آن صندوق و تصریح “مدیریت موقعیت های تعارض منافع” و با استناد به “آیین نامه تعارض منافع در صندوق ها” خواستار بررسی انتصاب ایشان در ترکیب هیات مدیره فولاد خراسان شده است.
آیا منظور وزیر از بازرس، ایراد به انتصاب عضو هیات مدیره فولاد خراسان بوده است؟ واضح است که برخلاف شرکت های تعاونی، طبق قانون تجارت در شرکت های سهامی مثل شرکت فولاد خراسان هیات مدیره مستقر است و بازرس وجود ندارد. پیگیری های چیلان از وزارت کار و فولاد خراسان نشان می دهد که منظور وزیر از بازرس، ایراد سازمان بازرسی به عضو جدید هیات مدیره فولاد خراسان بوده است. سوال این است که آیا میدری، وزیر تعاون کار برای عبور از مجلس و به صورت تعمدی از این کلمه استفاده کرده است و یا صرفاً یک اشتباه لفظی بوده است؟
مشخص است که نامه سازمان بازرسی به صندوق عشایر (زیر مجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی) و به عنوان سهامدار فولاد خراسان ربطی به مدیریت این شرکت فولادی ندارد.
جالب توجه این است که سازمان بازرسی کشور در نامه ای که کمتر از سه ماه قبل (مورخ ۳۰/۱۱/۱۴۰۳ به شماره ۴۵۳۱۴۸) خطاب به میدری وزیر کار صادر کرده، به صورت شفاف تصریح کرده است: بر اساس بررسیهای به عمل آمده از شرکت مجتمع فولاد خراسان مشخص شد اقدامات مدیریت و هیات مدیره شرکت مزبور منجر به افزایش راندمان تولید و سودهی شرکت گردیده است.
سازمان بازرسی در نامه به وزیر کار عنوان کرده است: لذا به منظور صیانت از مدیران شایسته و جهادی اعلام می گردد، با عنایت به گزارش پیوست و نظر به اینکه مدیریت آن شرکت با اتخاذ تدابیر و اقدامات اصلاحی مناسب از قبیل اهتمام به خرید حداکثری مواد اولیه از استان خراسان و کاهش هزینه های مترتبه، برنامه سرمایهگذاری در بخش انرژی، سرمایه گذاری در پروژه پساب شهری و انتقال آن به شرکت، مدیریت مصرف قراضه و فعال نمودن طرح کنسانتره موجبات افزایش تولید و تکمیل زنجیره فولاد و همچنین اشتغال در شرکت را فراهم نموده، لذا با توجه به عملکرد مطلوب تیم مدیریت شرکت فوق الذکر، مراتب اعلام میشود تا به نحو مقتضی قدردانی به عمل آید…

مهندس طهمورث جوانبخت
مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان

عطاالله معروفخانی
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان

اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)

اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)

سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان