
به گزارش چیلان ،در سالهای اخیر، طرحهای مهم و راهبردی در زنجیره ارزش صنعت فولاد کشور تعریف شدهاند که بدون شک، مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک یکی از این پروژههای کلیدی به شمار میرود. این مجتمع با بهرهگیری از زیرساختهای اساسی همچون دسترسی مستقیم به خطوط اصلی ریلی و جادهای، مجاورت با کشور عراق، نزدیکی به بنادر جنوبی و آبهای آزاد خلیج فارس، و تسهیل فرآیند صادرات، توجه سرمایهگذاران را به خود جلب کرده است.
در این راستا، شرکت تحت مدیریت دکتر محمدرضا نعمتزاده، وزیر پیشین صنعت، معدن و تجارت در دولت یازدهم و مشاور فعلی وزیر در دولت چهاردهم، نخستین مجموعهای است که برای سرمایهگذاری در واحد احیای مستقیم بهصورت EPC+F اعلام آمادگی کرده است. همچنین، دو شرکت دیگر نیز اعلام کردهاند که در صورت تمایل سهامداران فعلی، آماده سرمایهگذاری کلان در این مجتمع آیندهدار هستند.
سهامداران فعلی مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک عبارتاند از:
- شرکت کاوند نهان زمین (۴۸ درصد)
- فولاد مبارکه اصفهان (۲۵ درصد)
- گروه توسعه فراگیر سرمایهگذاری فولاد خوزستان (۲۵ درصد)
- شرکتهای گلگهر و چادرملو (هر یک ۱ درصد)
مزیتهای مهم مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک برای سرمایهگذاران
-
مدیریت مصرف آب و حفاظت از محیطزیست
آب یکی از ارکان حیاتی در فرآیندهای مختلف فولادسازی است؛ از جمله خنککاری کورهها، شستوشوی گازها، سیستمهای هیدرولیک و تولید بخار. با توجه به بحران جهانی آب، بهینهسازی مصرف آن در صنایع فولادی اهمیتی مضاعف یافته است.
مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک با بهرهگیری از فناوریهای نوین، مصرف آب را به ۰/۸ مترمکعب بر ساعت کاهش داده که در فصل زمستان حتی کمتر نیز خواهد بود. این در حالی است که میزان مصرف آب در پروژههای مشابه حدود ۱/۲ مترمکعب بر ساعت است.
احداث و بهرهبرداری از واحد تصفیه پساب صنعتی نیز به منظور کاهش ریسکهای زیستمحیطی و تأمین پایدار منابع آبی در دستور کار قرار گرفته است.
-
تأمین پایدار انرژی برق
انرژی برق، نقش کلیدی در فرآیندهای فولادسازی ایفا میکند. اختلال در تأمین آن میتواند بهطور مستقیم عملکرد کارخانهها را تحتتأثیر قرار دهد. در همین راستا، مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک با احداث پست برق اختصاصی، گام مهمی در جهت پایداری انرژی برداشته است.
تأمین برق مجتمع از طریق خط ۴۰۰ کیلوولت گتوند–مهر انجام میشود که منشأ آن نیروگاه آبی گتوند علیا با ظرفیت ۲۰۰۰ مگاوات در استان خوزستان است. انرژی واردشده به پست، از طریق دو ترانسفورماتور ۱۶۰ مگاولت آمپر به ولتاژ ۳۳ کیلوولت کاهش یافته و از طریق تابلوهای مجهز به بریکر گازی، به دو شبکه مجزا برای کورههای قوس الکتریکی و سایر بخشها توزیع میشود.
-
زیرساختهای مناسب حملونقل
زیرساختهای حملونقل در مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک، شامل شبکه ریلی، جادهای، نوار نقاله، کامیون، جرثقیل و واگنهای مخصوص است که امکان جابجایی بهینه مواد اولیه، محصولات نیمهساخته و نهایی نظیر سنگآهن، گندله، آهن اسفنجی، بیلت، اسلب و کویل را فراهم میسازد.
-
دیگر مزیتهای رقابتی
- دریافت مجوز تخصیص گاز به میزان ۴۱ هزار مترمکعب در ساعت
- دریافت مجوز عام پروژه
- فاصله تنها یک کیلومتر تا خط سراسری انتقال گاز
- نزدیکی به منابع کلیدی از جمله گندله و آهن اسفنجی
- دسترسی آسان به بازار بزرگ عراق، بنادر جنوبی کشور و آبهای آزاد
این مجموعه از مزیتهای استراتژیک باعث شده که توجه شرکتهای بزرگ فعال در زنجیره صنعت فولاد کشور به سرمایهگذاری در مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک جلب شود.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chilanon/public_html/wp-content/themes/chilan/class/template/WPTemplate.php on line 1984

محمدکاظم صباغی هرندی
مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه

مهندس طهمورث جوانبخت
مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان

عطاالله معروفخانی
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان

اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)

اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)

سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان