به گزارش چیلان از بانک مرکزی، این بانک طی بخشنامه شماره ۰۴/۸۴۱۸۰ و پیرو بخشنامه شماره ۲۰۵۳۶۸/۰۳ مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۶، موضوع ابلاغ «دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران» و در راستای اجرای جزء (۱۰) بند (ب) ماده (۴)، بند (الف) ماده (۴۴) قانون بانک مرکزی، جزء (۲) بند (الف) ماده (۱۱) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت مصوب ۱۴۰۳/۰۴/۱۸، ماده (۲۳) اصلاحیه آییننامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۰۵ هیات وزیران، بانک مرکزی ج. ا.ا و بهمنظور تسهیل تجارت خارجی، تشویق صادرکنندگان و افزایش عرضه ارز برای تأمین حداکثری منابع ارزی مورد نیاز برای واردات کالا و خدمات به کشور، فرآیندهای اجرایی لازم جهت راهاندازی امکان عرضه امتیاز صادراتی در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران را فراهم کرده است.
براساس این بخشنامه، در این فرآیندها به صادرکنندگان مشمول قانون، که شامل گروههایی نظیر صادرکنندگان محصولات دانشبنیان، کشاورزی، صنایع دستی و صادرات خدمات فنی مهندسی و نظایر آن میباشند، این اجازه داده شده است ضمن عرضه ارز حاصل از صادرات خود در بستر سامانه مزبور، امکان فروش امتیاز صادراتی خود را به واردکنندگان مشمول که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی تعیین میشوند، داشته باشند. در این ساختار، امکان مبادله امتیاز صادراتی تخصیص داده شده به ازای هر دلار ارز صادراتی معامله شده در سامانه مذکور به نرخهای مورد توافق بر اساس سازوکارهای پیشبینی شده فراهم شده است.
شرط لازم برای اجرای سیاست مزبور، بازنگری در «دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران»، «شرایطنامه حقوقی سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران»، «شرایط نامه معاملات مؤسسه اعتباری متقاضی خرید در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران» و «شرایط نامه معاملات مؤسسه اعتباری متقاضی فروش در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران» بود که نسخه اصلاحی دستورالعمل و شرایطنامههای مزبور به شرح پیوست است.
بانکها موظفند ضمن الزام به رعایت سایر ضوابط و مقررات ارزی در اجرای این بخشنامه مراتب را به کلیه شعب و واحدهای ارزی ذیربط ابلاغ و بر حسن اجرای آن نیز نظارت کنند.
- کارتهای بازرگانی بدهکار غیرفعال میشود
- شایعه بازگشت ارز صادراتی فولادسازان به سامانه نیما صحت ندارد/ بخشنامه نرخ ارز توافقی برای فولادسازان تغییری نکرده است
- ایران دهمین صادرکننده بزرگ سنگ آهن جهان در نیمه اول ۲۰۲۴ / صادرات ۹ میلیون تنی ایران با رشد ۲۷درصدی
- ۱۰ انجمن بزرگ تولیدی کشور در نامه به رهبر معظم انقلاب: بازگشت ارز صادراتی به نرخ نیما تنبیه صادرکنندگان است/ گواهی سپرده ۳۰ درصدی توان اخذ تسهیلات توسط تولیدکنندگان را کاهش داده است
- ارزش تجارت ترکیه و اروپا به ۲۰۰ میلیون دلار رسید / عزم طرفین برای توسعه تجارت
- مدیرعامل شرکت تجارت فولاد فراز در گفتگو با چیلان مطرح کرد: مخالف صادرات فولاد بدون نظارت هستیم
- مشاهده کنید: پولسازهای فولادی/ سه نماد فولادی دارای بیشترین بازدهی در یک سال گذشته
- کارگروه بررسی ارزش پایه صادراتی سریعا نسبت به اصلاح ارزش پایه صادراتی فولاد اقدام کند!
- کاهش فرصت بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور از ۶ ماه به ۲ ماه
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chilanon/public_html/wp-content/themes/chilan/class/template/WPTemplate.php on line 1984
محمدکاظم صباغی هرندی
مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه
مهندس طهمورث جوانبخت
مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان
عطاالله معروفخانی
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان
اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)