چیلان گزارش می‌دهد:خورشید از اصفهان طلوع کرد‌/ افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور در فولاد مبارکه
افتتاح پروژه آفتاب شرق در گروه فولاد مبارکه و آغاز تامین برق صنعت فولاد از انرژی خورشیدی واکنش‌های چشمگیری را از سوی مقامات عالی کشور در پی داشت.

به گزارش  چیلان ، روز پنج‌شنبه فاز نخست بزرگ‌ترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور به دست شرکت فولاد مبارکه و با عنوان پروژه آفتاب شرق افتتاح شد؛ برگزاری این رویداد با حضور آنلاین مسعود پزشکیان، رئیس جمهور صورت گرفت و محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق را نمادی از اراده ملی در مسیر توسعه پایدار توصیف کرد.

 

photo 2025 07 11 20 10 06

پروژه آفتاب شرق فرصتی برای جبران کسری انرژی
سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در تشریح جزئیات مربوط به این پروژه گفت: فولاد مبارکه در همه حوزه‌ها به‌ویژه حوزه‌های محیط زیستی همواره شرکتی مسئولیت‌پذیر بوده و سرمایه‌گذاری‌های گوناگونی در این زمینه انجام داده تا جایی که این شرکت از سال‌های گذشته بیش از ۲.۳ میلیارد دلار در این حوزه سرمایه‌گذاری و تولید فولاد سبز با انتشار کمترین میزان کربن را هدف‌گذاری کرده است.
وی افزود: مساحت پروژه حدود ۱۲۰۰ هکتار است که همه آن با پنل‌های خورشیدی پوشانده می‌شود و اجرای کامل آن تا سال ۱۴۰۵ به پایان می‌رسد، ظرفیت نهایی این پروژه ۶۰۰ مگاوات است که در فاز نخست ۱۲۰ مگاوات ساعت آن به بهره‌برداری خواهد رسید.
زرندی به چالش‌های صنعت فولاد نیز پرداخت و اظهار کرد: صنعت فولاد نیز همانند سایر صنایع کشور در سال‌های گذشته با چالش‌های انرژی مواجه بوده است؛ در پنج سال گذشته نرخ برق صنایع بیش از ۲۸ برابر افزایش ‌یافته و در حوزه گاز نیز با افزایش ۲۰ برابری مواجه بوده‌ایم، در حال حاضر دیماند برق فولاد مبارکه حدود ۱۶۱۰ مگاوات است و این در حالی است که میزان دریافت برق فولاد مبارکه از شبکه برق سراسری به ۵۰ مگاوات کاهش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز ۸۵۰ مگاوات از برق مورد نیاز فولاد مبارکه به‌ صورت خودتامین و از محل سرمایه‌گذاری‌های این گروه در حوزه تولید انرژی در حال تامین است، ۴۰۰ مگاوات از این میزان انرژی از محل نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تامین می‌شود و تلاش خواهیم کرد ۱۲۰ مگاوات دیگر را نیز تا پایان مهرماه از محل نیروگاه خورشیدی وارد مدار کنیم، برای فاز دوم نیز پست و خط انتقال ۴۰۰ کیلوولت آماده و همچنین ترانس‌های لازم ساخته شده و ترخیص پنل‌های ۱۲۰ مگاوات دوم نیز صورت پذیرفته است، در ادامه نیز در مسیری حرکت می‌کنیم که در زمان مقرر به بهره‌برداری ۶۰۰ مگاواتی از این نیروگاه دست یابیم.
زرندی پروژه آفتاب شرق را فرصتی برای جبران کسری انرژی دانست و گفت: گروه فولاد مبارکه به ‌طور واقعی در مسیری حرکت می‌کند که فشار بار خود را از شبکه برق سراسری کشور بردارد، در حال حاضر نیز این اتفاق افتاده چراکه از ۱۶۱۰ مگاوات برق مورد نیاز فولاد مبارکه تنها ۵۰ مگاوات از شبکه سراسری برق می‌گیریم، بنابراین فولاد مبارکه تقریباً هیچ‌ گونه فشار و باری بر شبکه سراسری برق کشور ندارد.
وی اضافه کرد: تابش خورشیدی یکی از نعمت‌های خدادادی برای هر کشوری به ویژه ایران است و فرصت خوبی است که بتوانیم نور را تبدیل به انرژی الکتریکی کنیم.
بنا بر اعلام شرکت فولاد مبارکه این پروژه یک میلیون صفحه خورشیدی را دربرمی‌گیرد و بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور با اعتباری بالغ بر ۳۰۵ میلیون یورو به شمار می‌آید که به اشتغالزایی مستقیم برای ۴۰۰ نفر و اشتغالزایی غیرمستقیم برای ۳۰۰۰ نفر انجامیده است، ضمن اینکه راه‌اندازی این پروژه به کاهش انتشار ۸۱۰هزار تن دی‌اکسیدکربن می‌انجامد.

نیروگاه خورشیدی نقش موثری در رفع ناترازی برق دارد
بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز در گفت‌وگو با رسانه‌ها در واکنش به راه‌اندازی پروژه آفتاب شرق گفت: سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه برای ساخت نیروگاه خورشیدی نقش موثری در رفع ناترازی برق دارد، متاسفانه در مواقع کمبود برق صنایع همواره در اولویت خاموشی قرار می‌گیرند؛ در این میان صنایع بزرگی همچون فولاد مبارکه که با سرمایه‌گذاری‌های کلان ایجاد شده‌اند، نمی‌توانند به امید رفع محدودیت برق دست روی دست بگذارند و در کار خود توقف ایجاد کنند.
وی افزود: در این شرایط صنایع کشور ناچار هستند خودشان به فکر تامین برق باشند؛ کشور ما دارای منبع نامحدودی از تابش نور خورشید است و استان اصفهان نیز ظرفیت بسیار خوبی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی دارد. گروه فولاد مبارکه در راستای تامین بخش عمده‌ای از برق مورد نیاز خود به سمت سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه خورشیدی رفته که اقدام این مجتمع صنعتی قابل تقدیر است و نقش موثری در رفع ناترازی برق دارد.
سبحانی خاطرنشان کرد: براساس بند ۳ مصوبه ۲۳ بندی دولت برای حمایت از واحد‌های تولیدی، وزیر نیرو و وزیر صمت توافق کرده‌اند برق نیروگاه‌هایی که خود صنایع احداث و راه‌اندازی کرده‌اند به خود شرکت‌های تولیدی اختصاص یابد، بنابراین شرکت‌هایی که برای تامین برق مورد نیاز خود به هر شیوه‌ای اقدام به تولید برق کنند و برق را از طریق بورس کالا خریداری کنند نباید برق تولیدشده یا خریداری‌شده‌شان شامل محدودیت شود اما متاسفانه امسال برخلاف این مصوبه وزارت نیرو به تعهد خود عمل نکرد و صنایع با محدودیت مواجه شدند، امیدوارم با وارد مدار شدن برق خورشیدی که فولاد مبارکه و دیگر صنایع برای آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند، کمبود برق به حداقل برسد و شرکت‌هایی که برای تامین برق مورد نیاز خود سرمایه‌گذاری کرده‌اند، بتوانند از آن بهره‌برداری کنند.

 

2

تاریخ انتشار : ۲۱ تیر ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۲۶
شناسه مطلب : 68216
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی