رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در مورد تأمین پایدار مواد اولیه مورد نیاز صنعت فولاد کشور به خبرنگار چیلان گفت: مهمترین ماده اولیه مورد نیاز فولادسازان، سنگ آهن است. ما در معادن کشور، حداقل به میزان تولید فعلی، یعنی تولید ۳۰ میلیون تن فولاد در سال جاری که برنامهریزی شده است، بهوفور سنگ آهن داریم و علیالقاعده نباید کمبود سنگ آهن وجود داشته باشد. تولید سنگ آهن فعلی کشور، کفاف نیازهای کورههای بلند و قوس الکتریکی موجود را میدهد.
دکتر سبحانی افزود: با این وجود، چیزی که باعث ایجاد کمبود سنگ آهن میشود، صادرات آن است که در برخی مواقع به دلایلی روی میدهد. افزایش نرخ ارز ممکن است باعث شود که صادرات سنگ آهن صرفه داشته باشد. همینطور کنترل قیمت فولاد در بازار داخلی ممکن است باعث شود که تولیدکنندگان سنگ آهن ترجیح دهند در بازارهای صادراتی، محصولات خود را بفروشند.
رابطه قیمتی فولاد و سنگ آهن و معضل صادرات مواد خام
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خاطرنشان ساخت: در ایران قیمت فولاد و سنگ آهن، بهصورت مبلغی تثبیت شده نیست اما بهصورت فرمولی تثبیتشده است و قیمت سنگ آهن، ضریبی از قیمت فولاد است. مواقعی که قیمت فولاد در بازار داخلی کنترل میشود، تولیدکنندگان سنگ آهن نیز از سرکوب قیمتها متضرر میشوند و آنها در چنین شرایطی ترجیح میدهند که بخشی از سنگ آهن تولیدی را صادر کنند. در واقع، کنترل قیمت فولاد، باعث ایجاد انگیزه برای خامفروشی و صادرات سنگ آهن میشود
دکتر سبحانی ادامه داد: با کنترل قیمت فولاد، برای صادرات سنگ آهنی که میتواند در کشور ایجاد اشتغال کند و به محصولات با ارزشافزوده بالاتر تبدیل شود، صرفه اقتصادی ایجاد میشود. این معضلی است که باید رفع شود تا فولادسازان در تأمین پایدار مواد اولیه مورد نیاز خود دچار مشکل نشوند.
تفاوت قیمتها در فروش موردی و بلندمدت
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران یادآور شد: نکته مهم دیگری که در مورد قیمت سنگ آهن باید به آن اشاره کرد، این است که قیمت سنگ آهن در قراردادهای بلندمدت با فروش موردی یا تکمحموله (Spot) متفاوت است. در همه جای دنیا هم همینطور است و معدنکاران بزرگ در ابتدای هر سال، قراردادهای درازمدت با فولادسازان بزرگ دنیا امضاء میکنند که در این قراردادها، قیمت سنگ آهن تابعی از قیمت فولاد است و نرخ آن نیز با فروشهای موردی سنگ آهن متفاوت است.
دکتر سبحانی با اشاره به موضوع فوق، عنوان کرد: در ایران، فولادسازان شرکاری تجاری دائمی شرکتهای معدنی و مشتریان ثابت آنها هستند و باید پذیرفت که قیمت سنگ آهن در خریدهای مستمر و یکنواخت، متفاوت از فروشهای موردی در بازارهای صادراتی است. قیمت سنگ آهن در قراردادهای بلندمدت را نمیتوان با فروش محموله یک کشتی که هر چند ماه یکبار صادر میشود، مقایسه کرد و این مولفه باید مدنظر قرار گیرد تا همه چیز در رابطه بین فولادسازان و شرکتهای معدنی، بهصورت صادقانه بیان شود.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- ایجاد نهاد رگولاتور برق برای حل مشکل صنایع
- ایران دهمین صادرکننده بزرگ سنگ آهن جهان در نیمه اول ۲۰۲۴ / صادرات ۹ میلیون تنی ایران با رشد ۲۷درصدی
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) منتشر شد/ کتاب سال فولاد شامل چه مطالبی است؟ + جلد و ویدئو
- بخشنامه کاهش عوارض صادرات محصولات زنجیره فولاد اجرایی نشد / وزارت صمت به محاق رفته
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- گزارش چیلان از نشست خبری هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران