مدیر عامل فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با چیلان:برای تولیدکنندگان آهن اسفنجی، سهمیه صادرات درنظر گرفته شود/ افزایش قیمت گندله همزمان با تثبیت قیمت آهن اسفنجی، منطقی نیست
مهندس علیرضا زاهدیان، مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نی‌ریز، در گفت‌وگو با چیلان اظهار داشت: تولیدکنندگان آهن اسفنجی برای تأمین برخی از قطعات یدکی خود و استمرار فرآیند تولید، به ارز نیاز دارند و از آن‌جا که دولت اولویت‌ها و نیازهای ارزی مهمی دارد که باید ابتدا به آن‌ها پاسخ دهد، ضرورت دارد تا برای شرکت‌های تولیدکننده آهن اسفنجی سهمیه‌ صادرات درنظر گرفته شود که بتوانند بخشی از فروش خود را به صادرات اختصاص دهند و ارز مورد نیاز خود را تأمین کنند.

مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نی‌ریز به خبرنگار  چیلان  گفت: اهتمام دولت در حال حاضر عدم افزایش قیمت‌ها است و لازمه کنترل تورم هم این است که نرخ اجزای قیمت تمام‌شده افزایش پیدا نکند تا قیمت محصولات بالا نرود. با این حال، در حال حاضر تولیدکنندگان آهن اسفنجی با افزایش نرخ اجزای قیمت تمام‌شده روبرو هستند.

زاهدیان افزود: در حال حاضر شاهد آن هستیم که قیمت حمل و نقل مواد اولیه افزایش شدیدی را تجربه کرده است که این امر هزینه تولید را بالا برده است.

مسأله تأمین ارز تولیدکنندگان آهن اسفنجی

مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نی‌ریز خاطرنشان ساخت: تولیدکنندگان آهن اسفنجی به بومی‌سازی روی آورده‌اند و در قالب نهضت ساخت داخل، سعی کرده‌اند ارزبری فرآیند تولید را کاهش دهند. با این وجود، شکی نیست که همچنان باید بخشی از قطعات یدکی از خارج تأمین شود و ساخت داخل برخی از قطعات ممکن است به گذشت زمان نیاز داشته باشد. برای استمرار تولید، واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی باید به ارز دسترسی داشته باشند تا بتوانند قطعات یدکی موردنیاز خود را تأمین کنند.

وی ادامه داد: از آن‌جا که کشور در شرایط ویژه تحریمی قرار دارد، دولت ممکن است اولویت‌های بالاتری داشته باشد و تأمین نیاز ارزی تولیدکنندگان آهن اسفنجی برای دولت اولویت نداشته باشد. لذا باید برای تولیدکنندگان آهن اسفنجی سهمیه صادرات لحاظ شود تا آن‌ها بتوانند بخشی از محصولات خود را در بازارهای صادراتی به فروش برسانند و ارز موردنیاز خود را تأمین کنند.

تصمیم‌گیری‌ها، ثبات داشته باشد

مهندس زاهدیان خاطرنشان ساخت: نکته مهم در بحث صادرات این است که تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌ها باید ثبات داشته باشد. در شرایط موجود، پیدا کردن مشتری خارجی کار دشواری است و نباید با بخشنامه‌های متعدد و خلق‌الساعه شرایطی ایجاد شود که بازارهای صادراتی از دست بروند. با ثبات در مقررات و سیاست‌ها می‌توان شرایطی ایجاد کرد که تولیدکنندگان آهن اسفنجی خود ارز مورد نیازشان را تأمین کنند.

افزایش نرخ گندله، تثبیت نرخ آهن اسفنجی

مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نی‌ریز در مورد نرخ خرید گندله و حاشیه سود واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی عنوان کرد: نرخ خرید گندله به تدریج افزایش یافته و در سال‌های اخیر از ۲۱.۵ درصد میانگین سه‌ماهه شمش فولاد خوزستان به ۲۳.۵ درصد شمش فولاد خوزستان رسیده است. تازه این افزایش نرخ رسمی است و به‌عنوان مثال شرکت فولاد غدیر نی‌ریز که ۳۵ درصد سهام آن متعلق به ایمیدرو و ۶۵ درصد آن متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری غدیر است، نتوانسته بیش از ۵۰ درصد گندله مورد نیاز خود را با این نرخ رسمی خریداری کند.

مهندس زاهدیان ادامه داد: در حال حاضر، ما گندله را با نرخ ۲۵ تا ۲۷ درصد شمش فولادی خوزستان و بیش از نرخ مصوب خریداری می‌کنیم، این در حالی است که نرخ آهن اسفنجی در همان ۵۰ درصد شمش فولاد خوزستان تثبیت شده است. افزایش قیمت گندله و تثبیت و کنترل نرخ آهن اسفنجی باعث شده تا حاشیه سود تولیدکنندگان آهن اسفنجی کاهش یابد.

وی تأکید کرد: معضل افزایش نرخ گندله و تثبیت قیمت آهن اسفنجی باید حل شود تا واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی بتوانند سود منطقی و منصفانه خود را در راستای پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای خود مورد استفاده قرار دهند. حل این معضل برای ایجاد توازن قیمتی در زنجیره فولاد نیز اهمیت حیاتی دارد و در سیاست‌گذاری‌های مربوط به زنجیره فولاد حتماً باید به این موضوع مهم توجه ویژه شود.

2

تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۵۲
شناسه مطلب : 33237
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی