به گزارش چیلان ، این گردهمایی به میزبانی پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز و شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو طی روزهای ۸ و ۹ تیرماه با تدریس آقای دکتر مهران رضایی، مدیر مهندسی تحقیقات شرکت نفت و گاز سرو برگزار شد.
در ابتدای این دوره، آقای محمود رضایی مدیر مهندسی فروش شرکت سرو و آقای دکتر کرم بیگی ، معاون فناوری پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز وزات نفت، ضمن خوش آمدگویی، به حرکت به سمت تولید با محوریت دانش و تکنولوژی محورشدن صنایع کشور بر اساس آنچه که مقام معظم رهبری در شعار امسال به آن اشاره داشتند، تاکید کردند. در پایان لوح تقدیری از طرف پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز به آقای دکتر رضایی مدیر تحقیق و توسعه شرکت نفت و گاز سرو از بابت تدریس کارگاه آموزشی تخصصی کاتالیست های هتروژن، تقدیم گردید.
شرکت دانشبنیان نفت و گاز سرو اولین و بزرگترین تولیدکننده کاتالیست در ایران است. این شرکت در حال حاضر ۳۰ گرید از کاتالیستهای مورد استفاده در صنایع فولاد، پالایش و پتروشیمی را تولید میکند. تولید و تامین ۵۵۰۰ تن کاتالیست احیا مستقیم آهن، بارگذاری ۲۴ ریفورمر احیا مستقیم آهن در کشور با کاتالیستهای تولیدی در این شرکت و همچنین تولید انبوه و بارگذاری کاتالیستهای سولفورزدایی ازجمله کاتالیست مورد استفاده در صنعت فولاد و پتروشیمی، ازجمله مهمترین دستاوردهای این مجموعه دانشبنیان هستند. به طوریکه در حال حاضر بیش از ۷۰درصد فولاد کشور با کاتالسیت های این شرکت دانش بنیان تولید می شود.
شرکت نفت و گاز سرو در طول سالهای گذشته با برگزاری کارگاههای آموزشی تعاملی سازنده میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان برقرار کرده است. ایجاد چنین فضای تعاملی به بهبود کیفیت محصولات این شرکت منتهی شده است.
این شرکت با حدود ۲ دهه تلاش مستمر توسط دانشمندان و متخصصان ایرانی توانسته تا ضمن تامین نیاز صنایع داخلی به این کالای استراتژیک، نام ایران را بر صنعت پیشرفته تولید کاتالیست در دنیا حک کند. محصولات تولید شده توسط این شرکت دانشبنیان به گواه تائیدیههای بینالمللی و مصرفکنندگان حتی از عملکرد مطلوبتری در مقایسه با نمونههای خارجی مشابه برخوردار است. فعالیت این شرکت در تولید کاتالیستهای صنعتی سالانه از خروج ۱۵۰ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری کرده است.
ضمن آنکه با خودکفایی در حوزه تولید کاتالیست برای ۵۵۰ نفر بهطور مستقیم اشتغالزایی شده است. در ادامه با تایید کیفیت این محصولات توسط مصرفکنندگان داخلی، شرکت نفت و گاز سرو صادرات کاتالیست خود را آغاز کرد. تا جایی که کاتالیست ایرانی در بازار جهانی جای خود را پیدا کرد و دروازه ای جدید بر روی محصولات ایرانی را گشود. انجام صادرات کاتالیست توسط شرکت نفت و گاز سرو از ۲ سال گذشته به ثمر نشست و این شرکت به عنوان تولیدکننده سال ۱۴۰۰ معرفی شد و این مسیر در سال جاری نیز با انجام چندین نوبت صادرات انواع کاتالیست پتروشیمی، پالایشی و فولاد ادامه پیدا کرد.
صادرات کاتالیست، بعنوان تکنولوژی ایرانی، یکی از افتخارات بزرگ برای صنعت به شمار میرود. چرا که ما تا یک دهه قبل واردکننده این محصول استراتژیک بودیم، در کمتر از یک دهه در محصولاتی که این شرکت تولید میکند به خودکفایی واقعی و کامل رسیدیم. و اکنون شاهد صادرات آن برای چندمین مرتبه هستیم. دستاورد بزرگی که به سادگی نمیتوان از آن گذشت.
نفت و گاز سرو همگام با توسعه صنعتی
دکتر مهران رضایی مدیر تحقیق و توسعه شرکت نفت و گاز سرو و عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران است، بعنوان مدرس کارگاه های آموشی تخصصی کاتالیست در این دوره حضور داشتند، که اظهار کرد: شرکت سرو در سال ۱۳۸۳ تاسیس شد. این شرکت در درجه نخست گاز طبیعی را به هیدروکربنهای مایع تبدیل میکرد؛ از آنجاکه این فرآیند تولید در این شرکت به کاتالیست نیاز داشت، این مجموعه به حوزه توسعه فعالیتهای کاتالیستی ورود کرد. در آن زمان وزیر صمت و وزیر نفت برای مراسم رونمایی از پروژه GTL ایران در این مجموع حضور پیدا کردند. و در مقاطع زمانی دیگر نیز افتتاح و بهره برداری از فازهای جدیدی کارخانجات شرکت سرو با حضور سایر حامیان صنعت کاتالیست انجام پذیرفت.
شرکت نفت و گاز سرو با حمایت شرکت های بزرگ پتروشیمی و پالایشی کشور همچون پتروشیمی های شیراز، رازی، پردیس و مسجد سلیمان، پالایشگاه شیراز و شرکتهای بزرگ فولادی کشور همچون فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، توسعه آهن و فولاد گلگهر، فولاد هرمزگان، و همچنین حمایت های سازنده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نگاه ملی مسئولین کشور فعالیت خود را برای ساخت کاتالیست مورد نیاز این صنایع تا امروز به این نقطه درخشان رسانده است.
درنتیجه در سایه حمایتهای یاد شده کاتالیستهای احیای مستقیم آهن و همچنین کاتالیستهای فرایندهای تولید اوره، آمونیاک، متانول، اتیلن و الوفین و نیز کاتالیست های پالایشگاههی کشور بومی سازی و تجاری سازی کامل صورت گرفت.
رضایی درباره برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی کاتالیستهای هتروژن گفت: برگزاری چنین دورههایی فرصتی برای تعامل میان تولیدکنندگان کاتالیست و مصرفکنندگان این محصول را فراهم میکند. در مواردی کارشناسان صنعتی با کاتالیستها، ویژگیهای آنها و همچنین پارامترهای انتخاب محصول مطلوب، آشنایی کاملی ندارند.
بنابراین ما به دنبال آن هستیم تا با ایجاد زبانی مشترک بهعنوان تولیدکننده کاتالیست، سطح علمی و همچنین دانش فنی مصرفکنندگان خود را نسبت به این محصولات ارتقا دهیم. تا از یکسو بهرهبرداری از این محصولات توسط صنایع، بهبود یابد؛ از سوی دیگر نیز با جمعآوری بازخورد مصرفکنندگان، تولیدات خود را ارتقا بخشیم. بدون تردید هرچه دانش تخصصی فعالان صنعتی درخصوص کاتالیستها افزایش یابد، اطلاعات دقیقتری را در اختیار ما قرار میدهند.
وی افزود: در حال حاضر در کشور ما حدود ۱۰۰ نوع کاتالیست در صنایع مختلف مصرف میشود. شرکت نفت و گاز سرو ۳۰ نوع از این کاتالیستها را تولید میکند. با این وجود هنوز برخی کاتالیستهای مصرفی صنایع در کشور ما بومیسازی نشدهاند. ما به دنبال آن هستیم که در گام نخست محصولاتی را تولید کنیم که نمونه مشابه داخلی ندارند.
مهران رضایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت تاکید کرد: من به شما این نوید را میدهم که میتوانیم در کنار هم ایران را به یکی از قطب های صنعتی حوزه زنجیره ارزش صنایع پتروپالایشی در آینده نزدیک معرفی نماییم. تولید کاتالیست یک بار برای همیشه نیست؛ یعنی هر روز نسلهای جدیدی از این محصول تولید میشود. بنابراین ما نیز باید خود را با شرایط جدید تولید این محصول همگام کنیم. که در این خصوص کاتالیست های بهبود یافته و نسل جدید کاتالیست های فولادی را تولید کرده ایم که همگام با شرکت های فولادی و در کنار هم به سمت جایگزینی این محصولات های-تک با نمونه های قبلی هستیم. چرا که نفت و گاز سرو به عنوان یک شرکت دانش بنیان این توانایی را دارد که به عنوان لایسنسور کاتالیست تکنولوژی و محصولات جدید را به پشتوانه دانش بالای متخصصین خود و توان ایجاد شده در حوزه تولید کاتالیست که در خط تولید و مرکز تحقیقات آن مشهود است، برای صنایع مصرف کننده عرضه نماید.
طرحی جسورانی برای تامین نیاز صنایع فولاد و پتروشیمی
محمود رضایی مدیر مهندسی فروش شرکت نفت و گاز سرو اظهار کرد: صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی و فولادی در ایران به سبب مزیتهای انرژی و معدنی توسعه یافتهاند؛ کاتالیستها بهعنوان محصولی پرمصرف و غیر قابل جایگزین در صنایع یاد شده کاربرد دارند. ازینرو تولید کاتالیسیت در رده صنایع پیشرفته دنیا محسوب میشود و تولیدکنندگان اصلی کاتالیستها در دنیا نیز محدود هستند. در همین حال اطلاعات دانش ساخت کاتالیست در دسترس عموم قرار ندارد و همین موضوع داخلیسازی این صنعت را با چالشهای جدی روبرو میکند.
مدیر مهندسی فروش شرکت نفت و گاز سرو افزود: در طول یک دهه اخیر و با شدت گرفتن تحریمهای اعمالی علیه ایران، اهمیت کاتالیست در روند فعالیت صنایع بیش از پیش آشکار شد و مورد توجه قرار گفت. تاجاییکه تامین کاتالیست یکی از پاشنههای آشیل تداوم تولید در صنایع نفت، گاز، فولاد و …. بود. البته خوشبختانه شرکت نفت و گاز سرو قبل از آنکه تامین کاتالیست به بحرانی برای صنایع کشور بدل شود، فعالیت خود را برای ساخت کاتالیست آغاز کرده بود.
وی در تشریح صادراتی این شرکت گفت: شرکت نفت و گاز سرو در سالهای اخیر تلاش کرده تا مسیر خود را به بازارهای صادراتی باز کند. و در این زمینه موفقیت های بالایی کسب نموده است به طوریکه پس از حوزه خاورمیانه، نخستین قرارداد صنعتی در حوزه کاتالیست های فولادی و ارسال آن به یکی از کشورهای اروپای شرقی در ماه میلادی جاری به ثمر می نشیند.
رضایی در ادامه و درخصوص دلایل و اهمیت برگزاری همایشهایی از سوی شرکت نفت و گاز سرو گفت: از ابتدای فعالیت این شرکت، آموزش از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است. نبود شناخت دقیق از عملکرد کاتالیست یکی از ضعفهایی است که به عملکرد صنایع کشور مطرح میشود. به همین دلیل این صنایع در روند فعالیت خود با مشکلاتی روبرو میشوند که در سایه آن از میزان تولید در آن حوزه کاسته میشود. شرکت نفت و گاز سرو در طول سالهالی اخیر این ایده جدید را مطرح کرده که کارشناسان صنعت فولاد و همچنین پتروشیمی و پالایش نفت بهطور مرتب در دورههای آموزشی شرکت کنند تا چنین مشکلات و چالشهایی مرتفع شود.
وی افزود: ما از چنین دورههایی با عنوان گردهمایی های آموزشی و هماندیشی نام میبریم. در این دورهها، امکانی برای انتقال نظرات کارشناسان صنعت فولاد به ما فراهم میشود. از این نظرات میتوان برای ارتقا و توسعه عملکرد صنعت استفاده کرد.
پوستر چهارمین همایش بومیسازی کاتالیست درصنعت فولاد رونمایی شد!
محمد امین ابراهیمی قائممقام مهندسی فروش شرکت نفتوگاز سرو اظهار کرد: در رزوهای نخست شروع به کار شرکت دانشبنیان نفت و گاز سرو، تولید کاتالیست در داخل کشور دور از ذهن بهنظر میرسید. اما در حال حاضر مجموعه ای از کالاهی هایتک و پیشرفته دنیا را تولید میکنیم.
ما بهعنوان تولیدکننده یک محصول با تکنولوژی پیشرفته به دنبال آن هستیم که با اجرای اقدامات ویژه، کاتالیستهای تولیدی خود را به جامعه هدف و مشتریان، معرفی کنیم. به همین دلیل نیز در طول سالهای گذشته اقدام به تعریف رویدادها و گرده همای تخصصی کردهایم تا فضایی را برای به اشتراک گذاری تجربیات ایجاد نموده که در این همایش ها، فرصت تبادل نظر و تعریف سیاست هایی منطبق بر چشم انداز توسعه صنایع کشور نیز ایجاد شود. از اینرو همزمان با برگزاری بیست و دومین دوره از کارگاه های آموزشی تخصصی کاتالیست های هتروژن، از پوستر چهارمین همایش دوسالانه بومی سازی کاتالیست در صنعت فولاد در حضور بیش از ۱۴۰ مدعو در پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز رونمایی کردیم.
دبیر اجرایی همایش های شرکت نفت وگاز سرو با بیان اینکه این همایش در دی ماه امسال در جزیره کیش برای مدت زمان ۲ روز برگزار خواهد شد، در این باره افزود: برگزاری همایشهای بومیسازی کاتالیست در کشور از سال ۱۳۹۳ آغاز گردید و چهارمین همایش دوسالانه بومی سازی کاتالیست در صنعت فولاد با محورهای خودکفایی در تولید کاتالیستهای چرخۀ گاز سنتز با خودباوری و دانش ایرانی، بومیسازی زنجیرۀ تأمین در مسیر اقتصاد مقاومتی، حمایت از دانشهای نوین با هدف بسترسازی تولید انبوه، توسعۀ کاتالیست در صنایع پاییندستی با نگاه ملی و فناورانه، توسعۀ دانش فرایند در صنایع پتروشیمی و پالایش نفت برگزار خواهد شد.
وی در پایان گفت: با توجه به اینکه چهارمین دوره از این همایش را در پیشرو داریم، انتظار میرود این همایش طبق روال گذشته با استقبال فولادسازان روبرو شود.
نفت و گاز سرو، الگویی در حوزه تولید و توجه به نیازهای مشتری
احسان ابراهیمی مدیر روابط عمومی شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو گفت: هدف اصلی آقای دکتر ستاری بعنوان متولی صنایع دانش بنیان و مولد کشور، از ابتدای انتصاب ایشان بعنوان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، تولد، حمایت برای رشد و بلوغ شرکت هایی است که بتوانند مشکلات عدیده ای را از زندگی مردم و صنایع کشور حل کنند.
در این بین در کنار بلوغ شرکت های استارت آپی در حوزه ارائه خدمات به جامعه، شرکت هایی رشد کردند که در مقابل تحریم های ظالمانه، از ایجاد بحران های ملی جلوگیری کردند. یعنی با تجاری سازی محصولات استراتژیک بعنوان مسیری پرتلاش، توانستند سایه تحریم ها را از بین ببرند و در این بین نقش ارزنده و والای نگاه آقای دکتر ستاری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر کسی پوشیده نیست.
شرکت نفت و گاز سرو نیز نمونه ای درخشان در تجاری سازی محصولات دانش بنیان و استراتژیک برای صنایع کشور است؛ مصداق دقیقی از حرکت بر اساس مفاهیم اقتصاد مقاومتی که در یک دهه گذشته توجه مدیران تصمیم ساز کشور شناسایی حلقه های استراتژیک در زنجیره تامین صنایع کشور برای اطمینان از پایداری توسعه و تداوم فعالیت آنها بوده است. به طوری که این موضوع یادآور این پیام است که نگاه بالای رهبری را در مواجهه با نقاط کلیدی صنعت کشور با تعریف ادبیات و مفاهیم اقتصاد مقاومتی پایه گذاری شد.
ابراهیمی افزود: از اینرو نگاه استراژیکی که مدیریت شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو در طول یک دهه اخیر داشته اند، توجه به حفظ کیفیت بالا و یکنواخت محصولات تولیدی، توسعه سبد محصولات، و توجه به یکسان بودن آهنگ توسعه زیرساخت های تولید کاتالیست با نیاز کاتالیست صنایع مصرفی کشور بوده است به طوری که مساله صادرات کاتالیست نیز در کنار اهداف بیان شده ، در برنامه استراتژیک شرکت سرو قرار داشته است.
البته توجه به این مهم حائز اهمیت است که مدیریت شرکت سرو هدف خود از صادرات را تنها مسائل مالی و درآمدی خود نمیدانسته چرا که وسعت و جذابیت بازار ایران در حوزه مصرف کاتالیست های پتروپالایشی و فولادی آن را به یکی از قطب های بزرگ جهان تبدیل کرده است، بلکه رقابت با شرکت های مطرح جهانی در مناقصات کاتالیستی چون جانسون متی انگلیس، تاپسویی دانمارک و کلارینت آلمان و توانایی بالای سرو در تولید کاتالیست هایی بر اساس تکنولوژی های روز دنیا و کیفیتی رقابتی هدف این مجموعه بوده است که با لطف الهی و به پشتوانه توان بالای ایجاد شده در مجموعه سرو این موفقیت کسب شد و تکرار صادرات کاتالیست نیز برای چندمین بار توسط این مجموعه به ثمر رسید.
مدیر روابط عمومی شرکت سرو افزود: در این زمینه مدیریت مجموعه علاوه بر توجه به کیفیت و توسعه محصول، توجه ویژه ای به ارائه خدمات تخصصی در حوزه فنی و مهندسی کاتالیست و نیز گسترش فضای گفتگو با برگزاری همایش های ملی و کارگاه های آموزشی کاتالیست داشته است.
به طوریکه تا کنون ۳ همایش و گردهمایی در صنعت فولاد و ۲ همایش ملی در صنعت پتروشیمی را میزبانی کرده ایم که در راس مدعوین و حاضرین همایش های سرو، حضور پرتعداد معاونین وزارت خانه ها و مدیران عامل شرکت های هلدینگ پتروشیمی و سرمایه گذاری و مدیران عامل شرکت های پتروشیمی و فولادی را شاهد بوده ایم که نشان از متفاوت بودن سطح کیفی سخنرانی ها ، محتوای ارائه شده و کیفیت برگزاری این رویدادها را می رساند به طوریکه رویدادهای شرکت نفت و گاز سرو جایگاه خود را در تقویم های همایشی صنعت فولاد، پتروشیمی و پالایشی کشور به خوبی پیدا کرده است.
احسان ابراهیمی، مدیر روابط عمومی شرکت نفت و گاز سرو درباره کارگاه کاتالیستی برگزار شده نیز به خبرنگار صمت گفت: اگر یک نقشه ایران را در ذهن خود تصور نمایید امروز از تمام جای جای ایران از شمال تا جنوب از شرقی ترین استان تا غربی ترین آن در این گردهمایی حضور داشته اند. از فولاد میانه در آذربایجان تا فولاد خرسان و سبزوار در استان خراسان، از طرح فولاد مکران تا فولاد کاوه جنوب و هرمزگان در جنوب کشور، از فولاد خوزستان تا فولاد مبارکه اصفهان قطب های فولادی کشور. و این نشان از اهمیت و سطح بالای مطالب آموزشی ارائه شده در این کارگاه را میرساند.
وی در پایان گفت: این گردهمایی ها فرصتی برای به اشتراک گذاری تجربیات و تبادل نظر در خصوص مسائل فنی واحدهای فولادی است به طوری که جای خالی این گردهمایی ها در صنعت فولاد به شدت در تمام حوزه های دیگر احساس می شود و شرکت دانش بنیان سرو سهم خود را در به هم رسانی و ایجاد زبان مشترک در حوزه فرایندهای کاتالیستی به خوبی در حال انجام داده است که میتوان از این الگو برای محصولات، تجهیزات و خدمات های تک دیگر استفاده نمود تا انشالله شاهد روزی باشیم که تمام صنایع کشور به بلوغ و خودکفایی فنی و مهندسی کامل رسیده باشیم و ایران به یک قطب تکنولوژی در طراحی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا تبدیل شده باشد.
با توجه به اینکه محدودیت ثبت نام و حضور افراد را در این دوره داشتیم دوره های بعدی را برنامه ریزی کرده ایم که سایر دوستان نیز بتوانند از این موضوع استفاده نمایند. حاضرین در این کارگاه به دنبال افزایش برگزاری آنها برای تمام صنعتگران هستیم.
میلاد کماسی، سرپرست مهندسی فروش شرکت توسعه نفت و گاز سرو
شرکت دانشبنیان توسعه صنایع نفت و گاز سرو بعنوان پیشگام در تولید کاتالیست برای صنایع فولاد، پالایش و پتروشیمی بار دیگر گامی بلند در افزایش بهره وری و کارایی فرآیندهای کاتالیستی درصنایع کشور برداشت.
ارائه خدمات پس از فروش تخصصی به مصرفکنندگان کاتالیست (یعنی صنایع فولاد، پالایش و پتروشیمی) یکی از رسالتهای شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو بهعنوان بنیانگذار صنعت کاتالیست در ایران است. این درحالی است که تا پیش از ورود شرکت نفت و گاز سرو به این صنعت و تولید کاتالیست، تامین کنندگان خارجی، چنین خدمات مشابهی را در اختیار صنایع ما قرار نمیدادند.
پیش از ورود شرکت نفت و گاز سرو به صنعت تولید کاتالیست، روال بر این بود که خریداران ایرانی کاتالیست امکان ابراز نظر درخصوص کیفیت این محصولات را کمتر داشتند، یا طرفهای خارجی هیچ خدماتی را به مصرفکنندگان ایرانی این محصولات ارائه نمیدادند. همین موضوع نیز چالشهایی را برای تولیدکنندگان در روند بهرهبرداری از کاتالیست به دنبال داشت.
شرکت نفت و گاز سرو به عنوان یک شرکت دانشی همواره به دنبال آن بود که علاوه بر تولید کاتالیست، خدماتی را به مصرفکنندگان این محصول هایتک ارائه دهد. در همین حال بحثهای علمی بهره برداری از کاتالیست را در کشور بومیسازی کند. بنابراین سیاستگذاران این شرکت دانشبنیان چند هدف برای ارائه خدمات به مصرفکنندگان کاتالیست تعیین کرد. نخستین هدف پر کردن جای خالی خدمات فنی شرکتهای خارجی بود. بهعنوان مثال شرکت نفت و گاز سرو خدمات فنی خود را به شرکتهایی که کاتالیست خارجی در فرآیند تولید خود استفاده میکنند، نیز ارائه میدهد. یا به بیانی دیگر متخصصان این شرکت وظایف شرکتهای خارجی تولیدکننده خارجی کاتالیست را در حوزه فنی و فرآیندی برعهده گرفت.
در ادامه متخصصان شرکت دانشبنیان نفت و گاز سرو برای بومیسازی دانش کاتالیست در کشور، ۲۱ دوره آموزشی برگزار کردند. هفته گذشته بیستودومین دوره کارگاه آموزشی تخصصی کاتالست نیز طی ۲ روز برگزار شد. این دوره جدید با محوریت کاتالیستهای فرآیند احیا مستقیم آهن برگزار شد و بیش از ۱۴۰ نفر از کارشناسان، متخصصان و مدیران بیش از ۲۰ شرکت فولادی در این دوره حضور یافتند. دوره یاد شده فرصت مناسبی را برای ارتقا دانش مدیران صنعت فولاد کشور در حوزه کاتالیست فراهم کرد. همزمان این گردهمایی فرصتی را برای تعامل نظر میان فعالان صنعت فولاد با یکدیگر و همچنین با دستاندرکاران صنعت کاتالیست مهیا کرد.
توجه به این نکته ضروری بهنظر میرسد که مصرفکنندگان کاتالیسیت، صنایع فولاد، پتروشیمی و … هستند و آموزش تخصصی برای این صنایع مادر، استراتژیک و ارزآور کشور از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است.
بنابراین فعالان شرکت نفت و گاز سرو برای رفع این خلا تلاش میکنند تا دانش تولید کاتالیست و همچنین دانش بهرهبرداری از کاتالیست را به صورت تخصصی به صنایع آموزش دهند. بدین ترتیب برای نخستین بار در ایران، دورههای تخصصی کاتالیست در حوزه پتروشیمی و فولاد برگزار و خلاءهای این بخش تا حدودی شد.
در ادامه باید خاطرنشان کرد که متخصصان تیم فنی و تحقیقاتی شرکت نفت و گاز سرو در جریان بهرهبرداری از این کاتالیستها نیز حضور دارند. درواقع این حضور به رفع چالشهای حاکم بر این صنعت کمک ویژهای میکند.
ازمجموع موراد یاد شده میتوان اینطور برداشت کرد که شرکت دانشبنیان نفت و گاز سرو در طول سالهای گذشته توانسته خلا شرکتهای خارجی را در کشور و برای صنایع داخلی مرتفع کند. درواقع پکیج کاملی از خدمات توسط شرکت نفت و گاز سرو ارائه شده است؛ در چنین فضایی صنعتگران واحدهای فولادی و پتروشیمی هیچ نیازی به کاتالیست خارجی و سایر خدماتی که این شرکتها ارائه میدهند، ندارند.
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران