افتتاح پنجمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران(اکسپو ۲۰۲۳)
پنجمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران دقایقی پیش با حضور آیت‌الله سید‌ابراهیم رئیسی ‌در سالن اجلاس سران گشایش یافت.

به گزارش  چیلان ،پنجمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران دقایقی پیش با حضور آیت‌الله سید‌ابراهیم رئیسی ‌در سالن اجلاس سران گشایش یافت.

‌رئیس‌جمهوری پیش از حضور در آیین افتتاحیه، از بخش‌هایی از این نمایشگاه بازدید کرد. در پنجمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۳) به گفته معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ۷۵۰ شرکت داخلی حضور دارند و ۶۰ کشور از نقاط مختلف دنیا آمادگی خود را برای بازدید از این نمایشگاه اعلام کرده‌اند.

مهدی صفری درباره کشورهای شرکت‌کننده در این نمایشگاه هم توضیح داد که کشورهای حاضر در این نمایشگاه کشورهایی مانند امارات، پاکستان، روسیه، ترکیه‌، چین و برخی دیگر از کشورها از جمله شرکت‌کنندگان در این رویداد هستند.

به گفته وی در این نمایشگاه در ۱۲ بخش از جمله صنعت، پزشکی، لوازم خانگی، مواد غذایی، پتروشیمی و دیگر موارد حاضر هستند.

پنجمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو۲۰۲۳) از امروز (۱۷ اردیبهشت ماه) آغاز شده و تا ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد.

این‌نمایشگاه در فضایی بالغ بر ۵۰ هزار متر مربع در ۱۵ سالن نمایشگاهی، با میزبانی ۷۰ هیات تجاری و دولتی مشتمل بر بیش از هزار و ۲۰۰ تاجر و مقام دولتی از سراسر دنیا با هدف ایجاد بازارهای صادراتی جهانی با تمرکز بر شرق آسیا، اوراسیا، آفریقا و آمریکای لاتین و تنوع بخشی به کالاهای صادراتی کشور (خاصه دانش‌بنیان و نیز دارای ارزش افزوده بیشتر) به منظور افزایش ضریب تاب‌آوری اقتصادی کشور از امروز فعالیت خود را آغاز کرد.

‌رئیس‌جمهوری در آئین افتتاح این نمایشگاه اظهار کرد: در این دوره تلاش شده با فعال کردن دفاتر بازرگانی در سایر کشورها توانمندی‌های ایران شناسانده شود

وی گفت: در حوزه‌‌های دارو و تجهیزات پزشکی، پتروشیمی، معادن و موارد دیگر کارهای بزرگی در کشور انجام شده‌. علی‌رغم تحریم‌ها توانسته‌ایم دستاوردهای زیادی داشته‌ باشیم.

آیت‌الله رئیسی افزود: پارک‌های علم و فناوری می‌توانند یکی از محل‌های بازدید تجار و فعالان اقتصادی باشد.

وی با بیان اینکه تولید کشور را به مذاکرات سیاسی وابسته نمی‌کنیم، گفت: هر آنچه که تحریم کردند دانشمندان ما به آن دست یافتند. ‌آمریکایی‌ها میز مذاکره را ترک کردند. ما با عزت مذاکره می‌کنیم.

رئیسی با بیان اینکه دشمنان به دستیابی ایران به دستاوردهای پیشرفته تولیدی و صنعتی حساسیت دارند، اما دانشمندان ایرانی امروز بسیاری از علوم از جمله علوم نظامی و هسته‌ای را در کشور بومی‌سازی کرده‌اند، گفت: امروز دانشمندان و فعالان ایرانی علوم هسته‌ای و نظامی و خیلی از علوم دیگر را در کشورمان بومی کرده‌اند و دیگر این دانش‌ها در ایران وابسته به حضور و فعالیت یک کارشناس خارجی یا حتی یک یا چند کارشناس داخلی نیستند.

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه امروز جمهوری اسلامی در زمینه دانش‌بنیان کردن و بومی‌سازی شاخه‌های مختلف علمی صاحب‌نظر و دارای حرف برای گفتن است، افزود: امروز محققان ایرانی در پژوهشگاه‌های کشور که در شاخه‌های مختلف علمی مشغول فعالیت هستند و اگر چه این میزان فعالیت علمی و پژوهشی را کافی نمی‌دانیم اما همین میزان از فعالیت‌های علمی نیز بسیار افتخارآفرین است.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه دشمنان وقتی دیدند ایران را در هر عرصه‌ای که تحریم می‌کنند، در آن عرصه دانشمندان ایرانی کمبودها و کاستی‌ها را به سرعت جبران می‌کنند، ناچار به اعتراف به شکست سیاست فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی شدند، اظهار داشت: یکی از جلوه‌های خنثی شدن تحریم‌ها برگزاری همین نمایشگاه از جلوه‌های توانمندی کارشناسان و متخصصان ایرانی است که تجاری‌سازی شده و قابل رقابت با تولیدات جهانی است.

رئیس‌جمهوری خطاب به فعالان تولیدی و صنعتی ایران با بیان اینکه به این میزان از موفقیت بسنده نکنید و برای برداشتن گام‌های بلند تلاش کنید، تصریح کرد: امروز هم اراده، هم دانش و هم زمینه کار و فعالیت کاملاً مهیاست و مجوزهای فعالیت خیلی سریع صادر شده و در عرصه‌های مختلف می‌توان کارهای بزرگی انجام داد.

رئیسی یکی از نکات قابل توجه در عرصه تولید را تلاش برای جلوگیری از خام‌فروشی عنوان کرد و گفت:‌ جلوگیری از خام‌فروشی باعث رونق تولید محصولات فرآوری شده، ایجاد اشتغال و تولید ارزش افزوده بیشتر می‌شود و لذا باید مورد تاکید قرار گیرد. همچنین با توجه به فراهم بودن زمینه، کار دانش‌بنیان باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد تا تولید هم در عرصه کیفی و هم کمی ارتقا یابد.

توجه به کاهش قیمت تمام شده تولیدات و امکان رقابت با تولیدات خارجی از دیگر نکات مورد تاکید رئیس‌جمهوری بود که درباره آن خاطرنشان کرد: قیمت و کیفیت دو مولفه مهم برای رقابت در عرصه تولید و صادرات است؛ البته کیفیت به هیچ وجه نباید فدای کمیت شود.

آیت‌الله رئیسی با قدردانی از برگزار‌کنندگان این نمایشگاه اظهار امیدواری کرد که با گسترش همکاری میان فعالان اقتصادی کشورمان و دیگر کشورها به ویژه کشورهای همسایه و منطقه اظهار داشت: این نمایشگاه که بعد از چندین سال وقفه به دلیل شیوع کرونا برگزار شده، زمینه خوبی شناخت ظرفیت‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران و در کنار آن آشنایی با ظرفیت‌ها و نیازها متقابل کشورهای دیگر است.

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه در جمهوری اسلامی به هیچ وجه رشد و تولید کشور را به مذاکرات سیاسی گره نزده و نخواهیم زد، افزود: مذاکرات سیاسی یک روندی دارد که عزتمندانه پیش خواهد رفت و ما هم از موضع اقتداری که جمهوری اسلامی به برکت خون مطهر شهدا از آن برخوردار است، با عزت مذاکرات را دنبال می‌کنیم و این آمریکایی‌ها بودند که میز مذاکره را ترک کردند.

‌رئیسی اضافه کرد: آن‌ها پیمان‌شکنی کردند ولی ما بر پیمان‌ها استوار ماندیم. آنها تعهدات‌شان را نقض کردند، اروپایی‌ها تعهداتشان را انجام ندادند، اما ما این افتخار را داریم که تاکنون آژانس انرژی اتمی ۱۵ بار اعلام کرده که جمهوری اسلامی به تعهداتش عمل کرده است. این آمریکایی‌ها و کشورهای غربی بودند که به پیمان خود پشت‌پا زدند و میز مذاکره را ترک کردند، اما ایران حرف منطقی و متین دارد و میز مذاکره را ترک نکرده و خود اروپایی‌ها هم اذعان کردند که حرف‌های ایران عقلانی است.

رئیس‌جمهوری با تاکید دوباره بر اینکه ایران به هیچ عنوان فعالیت اقتصادی و تجاری را به مذاکره گره نزده و نخواهد زد، گفت: تعامل و فعالیت اقتصادی و تجاری یک حوزه‌ای است که کار آن فعالانه پیگیری می‌شود و از همکارانم در وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها می‌خواهم که از فعالان اقتصادی و تجار و بازرگانان برای امر صادرات به طور جدی حمایت کنند.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به اینکه در مدت سپری شده از دولت سیزدهم حجم صادرات کشور به بیش از ۵۰ میلیارد دلار رسیده که یک رکورد ۴۰ ساله است، افزود: این نشان دهنده اراده جدی دولت در گسترش صادرات و رونق‌ دادن به حجم، تنوع و کیفیت تولید است.

رئیس‌جمهوری حمایت واقعی از تولید را در ارائه حمایت‌های حقوقی، پرداخت تسهیلات و تسهیل مقررات دانست و اظهار داشت: وقتی صادرکننده احساس کند که دولت به دنبال تسهیل کار اوست، به دنبال افزایش تولید و طبعا افزایش اشتغال خواهد رفت. این حمایت‌ها باید در عمل از صادرکنندگان صورت گیرد و بحمدالله در بعضی از حوزه‌ها در این دولت بسیار خوب عمل شده و در حوزه‌های دیگر نیز باید کار جدی صورت گیرد.

رئیس‌جمهوری در بدو ورود به محل سالن اجلاس سران از غرفه‌های شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه‌گذاری دارویی تامین، فولاد مبارکه، صنایع ملی مس ایران، گروه مپنا و غرفه مشترک شرکت‌های نوآوران رباتیک و پزشکی سینا و همراه اول که به عنوان شرکت‌های برگزیده پنجمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در این محل نیز غرفه‌هایی دایر کرده بودند،‌ بازدید کرد.

 

2

تاریخ انتشار : ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۵۳
شناسه مطلب : 49502
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی