به گزارش چیلان ،مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: با بهکارگیری هیدروژن در فرایند احیا مستقیم، فولاد هرمزگان به زودی به نخستین تولیدکننده فولاد سبز در ایران و عاری از آلایندگی کربنی تبدیل خواهد شد.
عطاالله معروفخانی در حاشیه پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران بیان کرد: مجتمع فولاد مبارکه در حوزه بومیسازی و استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا در سطح کشور پیشرو بوده و طبیعتا به همین دلیل و دیدگاه مدیریت ارشد این شرکت در حوزه بومیسازی، شاهد برنامهریزیهای بسیار خوب و برداشتن گامهای دقیق و منحصربهفرد در ایران بودیم.
وی افزود: به تبعیت از سیاستهای هلدینگ فولاد مبارکه، شرکتهای زیرمجموعه گروه نیز در زمینه بومیسازی حرکتهای موثری را آغاز کردند و فولاد هرمزگان نیز قدمهای بزرگی برداشته است. خوشبختانه طی دو سال گذشته شاهد امضای تفاهمنامههای متعددی با شرکتهای دانشبنیان به منظور بومیسازی و حرکت به سمت داخلیسازی برخی قطعات و تجهیزات بودیم.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به حرکت جهانی صنعت فولاد به سمت تولید فولاد سبز خاطرنشان کرد: فولادسازان بزرگ دنیا تا پایان سال ۲۰۵۰ میزان انتشار دیاکسید کربن خود را به صفر برسانند و فولاد سبز تولید کنند. در کشور ما نیز در این حوزه قدمهایی برداشته شده که فولاد هرمزگان به تبعیت از سیاستهای هلدینگ مبارکه در تلاش است هم با استفاده از هیدروژن در فرایند تولید و هم بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی، تا حد امکان، انتشار دیاکسید کربن را در فرایند تولید خود کاهش دهد.
معروفخانی اضافه کرد: در فرایند احیا مستقیم با استفاده از گاز طبیعی، اکسیژن موجود در گندله با کربن و هیدروژن واکنش نشان داده و دیاکسید کربن و منواکسید کربن همراه با بخار آب تولید میشود. در حالی که که با هیدروژن در فرایند احیا تنها بخار آب تولید میشود و آلایندگی کربنی به شدت کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: برای نخستین بار توسط فولاد هرمزگان استفاده از هیدروژن طی توافقی با شرکت نفت ستاره خلیج فارس در صنعت فولاد عملیاتی میشود. باید توجه داشت که از سویی هیدروژن مازاد در پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس سوزانده میشود و آلایندگی قابل توجهی را ایجاد میکند. از سوی دیگر، فولاد هرمزگان با چالش تامین گاز طبیعی در فصل زمستان مواجه است. بنابراین میتوانیم بخشی از گاز طبیعی را با هیدروژن جایگزین کنیم تا هم آلایندگیهای محیط زیستی در منطقه ویژه خلیج فارس کاهش یابد و هم برای فولاد هرمزگان منافعی را به همراه خواهد داشت و میتوانیم از کاهش تولید در فصل زمستان به دلیل کمبود گاز جلوگیری کنیم. امضای این تفاهمنامه در فاز نخست ۲۰۰ هزار یورو صرفهجویی ارزی به همراه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان در پایان عنوان کرد: تلاش ما در فولاد هرمزگان این است که با استفاده از سوخت پاک بتوانیم در وهله نخست انتشار کربن را کاهش دهیم و سپس محصول با کیفیت تولید کنیم.
- مدیرعامل فولاد هرمزگان: درآمد بیش از ۱۵ همت در نیمه نخست امسال محقق شد
- صرفهجویی ارزی ۱۰۰ هزار دلاری در فولاد هرمزگان
- تجدید آگهی فراخوان عمومی ارزیابی کیفی پیمانکاران فولاد هرمزگان
- تولید ۹۴۵ هزار تن محصول در سهماهه نخست سال/ نگرانی فولاد هرمزگان از محدودیت انرژی
- رشد تولید در فولاد هرمزگان/ تولید تختال در هرمزگان باز هم رکورد شکست
- نهادینه شدن بهرهوری و کیفیت در فولاد هرمزگان
- بهار زیبای فولاد هرمزگان با رکوردشکنی آغاز شد
- مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان: ثبت رکوردهای روزانه، مقدمه تحقق جهش تولید است
- آغاز همکاری خوارزمی و فولاد هرمزگان
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران