به گزارش چیلان ،متن این بیانیه به شرح زیر است: بیانیه پایانی نخستین کنفرانس ملی آهنسازی که به همت فولاد کاوه جنوب کیش برگزار شد با محوریت تکنولوژیهای نوین و در حال توسعه و محصولات دانش بنیان قرائت شد.
با توجه به نقش مهم واحدهای تولید آهن اسفنجی در توسعه صنعت آهن و فولاد و رشد اقتصادی کشور و تأثیر قابل توجه عوامل کلیدی نظیر مواد اولیه، انرژی و تکنولوژی در ایجاد تفاوتهای معنادار در بهرهوری این صنعت با هدف ایجاد تعامل مستقیم و موثر بین نخبگان علمی صنعت و دانشگاه و ایجاد فضایی برای تبادل علمی و تجربی نخستین کنفرانس علمی آهنسازی در تاریخ ۲۱ و ۲۲ آذرماه ۱۴۰۳ در شهر بندرعباس توسط شرکت فولاد کاوه جنوب کیش برگزار شد.
اعضای پنلهای تخصصی، اساتید، دانشجویان و همچنین شرکتکنندگان در این کنفرانس مشترکا موارد زیر را به عنوان قطعنامه پایانی مورد تایید و تصویب قراردادند تا علاوه بر ایجاد همسویی استراتژیک بین ذینفعان حاضر، مسئولین مرتبط بهویژه مقامات عالیرتبه صنعت، معدن و تجارت؛ مساعدت، رسیدگی و پیگیری لازم را در راستای تحقق موارد زیر مد نظر قرار دهند.
۱- اعمال تغییرات و اصلاح در بخشهایی از قانون حاکمیت شرکتی با رویکرد حمایت عملی، با رویکرد تخصیص مشوقهای مادی متناسب با طرحهای پژوهشی و علمی مرتبط با مفاهیم نوآوری، دانشبنیان و مبتنی بر نسل پنجم انقلاب صنعتی از طریق مکلف نمودن شرکتهای ذیل این قانون برای تخصیص سهمی از سود خالص خود به امر تحقیق و توسعه دانش بنیان مورد تقاضا است.
۲-تاکید مجدد برایجاد فضای امن و شرایط پایدار به لحاظ قوانین و مقررات و خودداری و ممانعت ازایجاد رویههای خلق الساعه و عمل به قانون بهبود محیط کسب و کار مصوب سال ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی و بهویژه تکالیف زیرساختی آن در ماده ۲۵ را مورد توجه قرار دهند.
۳-چارهاندیشی جدی جهت جبران ناترازی انرژی در واحدهای تولیدی آهنسازی که براساس راهبرد مزیت رقابتی و انرژی ارزان در سالهای قبل ایجاد شده بود و اکنون بدون توجه به این فلسفه بنیادی در ایجاد واحدهای گاز بر با عدم تخصیص کافی گاز فرآیندی در معرض توقف و زیان فراوان است یک دغدغه اساسی است.
۴- دبیرخانه دائمی کنفرانس در شرکت فولاد کاوه جنوب کیش وابسته به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی تشکیل خواهد شد و زمینههای تسهیل و تسریع در پیادهسازی و اجرای آزمایشی طرحهای خلاقانه و نوآورانه صنعت آهنسازی کشور از طریق تعریف و تخصیص بخشی از امکانات تولید در قالب پایلوت پلنت توسط این دبیرخانه مهیا خواهد شد تا پایگاه مطمئنی جهت فعالیتهای ذیل باشد:
الف: بررسی نتایج کیفی ذخایر متنوع معدنی به لحاظ نوع و عیار و دیگر موارد مرتبط.
ب: طراحی و تحلیل نتایج حاصل از تغییر پارامترهای فنی بهویژه عامل احیاکنندگی و با تمرکز بر حذف یا کاهش آلایندههای کربنی و سوخت فسیلی.
ج: راهکارهای نوآورانه و اثربخش بر کاهش مصرف انرژی و افزایش بهرهوری انرژی.
د: مطالعه در راستای تغییرات تکنولوژیکی با تمرکز بر کاهش محصولات جانبی و کاهنده ارزش افزوده.
“منالله توفیق” بندرعباس آذر ماه ۱۴۰۳
گفتنی است در پایان این مراسم از مقالات برتر با اهدا لوح سپاس، تندیس ویژه کنفرانس و حمایت مالی تقدیر گردد.
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران