به گزارش چیلان ، محمدیاسر طیبنیا گفت: شرکت فولاد مبارکه تولیدمحور بوده و همواره تلاش کردهایم افزایش تولید و استفاده حداکثری از ظرفیت منصوبه را در دستور کار قرار دهیم. با وجود افزایش محدودیتهای برق و گاز در یکی دو سال اخیر، با اتخاذ تمهیدات مناسب، سعی کردیم آسیبها را مدیریت کنیم. بخشی از این کاهش آسیبها به طرحهای توسعهای بازمیگردد که به لطف الهی در سال جاری ۶۰۰ مگاوات از نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه به مدار تولید وارد شد و در تابستان توانستیم از آن بهره ببریم تا بخشی از آسیبهای کمبود برق جبران شود.
وی افزود: متأسفانه امسال ناترازی گاز سریعتر و شدیدتر از سالهای گذشته آسیبزا شد و صنایع، از جمله صنعت فولاد، به عنوان اولویت اول محدودیتهای گاز متحمل خسارت شدند. در این راستا، تمهیداتی اتخاذ شد که شامل ذخیرهسازی آهن اسفنجی از نیمه اول سال جاری و با قیمتهای مناسب بود. این اقدام موجب شد تا بتوانیم بخشی از تأثیر قطعی گاز را خنثی کنیم، اما هزینههای مالی ناشی از خواب سرمایه اجتنابناپذیر بوده است. به هر جهت ذخیره سازی، افت کیفیت و امثالهم هزینههایی را بر شرکت مترتب ساخته است.
وی گفت: متاسفانه تولید بالغ بر ۷۰۰ هزار تن تختال را به دلیل این ناترازیها از دست دادیم و در تولید و تحویل ۶۰ هزار تن کلاف گرم عقب ماندهایم و بیش از ۸۰۰ هزار تن نیز افت تولید آهن اسفنجی داشتهایم. از وزارت صمت و نفت درخواست داریم که با جبران ناترازیها، امکان جبران این عقبافتادگیها را در هفتههای پایانی سال فراهم کند.
امیدواریم قرارداد میدان گازی فولاد مبارکه را تا پایان امسال منعقد کنیم/ پاسخ به کل نیاز گروه فولاد مبارکه از طریق پروژههای نیروگاهی خودتامین در آینده
مدیرعامل فولاد مبارکه ادامه داد:ما پیش از سایرین برای رفع این ناترازیها اقدام کردهایم و ظرفیتهای جدیدی در سال آینده به مدار تولید اضافه خواهد شد. تا نیمه سال آینده، نیروگاه سیکل ترکیبی به طور کامل وارد مدار تولید خواهد شد و نیروگاه خورشیدی نیز به بهرهبرداری میرسد. هرچند که طبق برنامه زمانبندی شده، بهرهبرداری نیروگاه خورشیدی تا سال ۱۴۰۵ برنامهریزی شده است، اما با توجه به شرایط کشور، تلاش میکنیم آن را زودتر عملیاتی کنیم. همچنین مجوزهای میدان گازی نیز صادر شده و امیدواریم تا پایان سال جاری قرارداد آن را منعقد کنیم.
طیب نیا گفت: برنامه سال جاری را با افزایش نهچندان قابل توجه اما قابل قبولی برای سال آینده در حوزه تولید ورق گرم، ورق پوششدار و اسلب دنبال خواهیم کرد و کاهش تولید را در حال حاضر پیشبینی نمیکنیم.
وی افزود: پیشبینی دقیقی در خصوص برآورد نرخ برق شرکت امکانپذیر نیست، زیرا هر سال نرخ برق توسط وزارت نیرو در ابتدای سال و گاهی در ماههای پایانی سال ابلاغ میشود. با این حال، اگر روند افزایش قیمتها مشابه سال ۱۴۰۳ باشد، برآورد ما برای نرخ برق سال آینده حدود ۱۴۵۰ الی ۱۴۶۰ تومان خواهد بود.
وی گفت: نیروگاه خورشیدی با سرمایهگذاری ۳۰۴ الی ۳۰۵ میلیون یورویی احداث شده و بهتدریج وارد مدار میشود. در حال حاضر، ۴۰ مگاوات آن در حال تولید برق است و ۲۰ مگاوات سوم نیز اخیراً به مدار اضافه شده و طی چند ماه آینده، ۲۰ مگاوات چهارم و پنجم نیز پایهکوبی و سیمکشی خواهد شد و امیدواریم تا پایان سال جاری عملیات نصب آنها به پایان برسد.
وی بیان کرد: چالشهای متعددی در زمینه ثبت سفارش، ترخیص کالا و نصب وجود داشته و دارد. اما نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه همین الان با ۴۰ مگاوات برق در مدار، یکی از بزرگترین نیروگاههای خورشیدی کشور است. همچنین، نصب ۲۰ مگاوات در ماه رقم بالایی محسوب میشود، اما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا بهرهبرداری کامل از این نیروگاه را تا پیش از اوج مصرف برق در سال ۱۴۰۵ محقق کنیم. البته ترجیح ما این است که این زمان به پیش از پایان ۱۴۰۴ برسد. دوره بازگشت سرمایه این نیروگاه چهار سال پیشبینی شده و نرخ تمامشده برق آن حدود ۳.۵ تا ۴.۲۵ سنت پیشبینی شده است.
وی گفت: برنامه ما این است که در آینده، کل نیاز شرکت و گروه فولاد مبارکه را از طریق راهاندازی پروژههای نیروگاهی توسط خودمان تأمین کنیم و این هدف بهصورت تدریجی محقق خواهد شد.
سودآوری بیشتر برای سهامداران دو شرکت تاراز و ورقخودرو پس از ادغام/ تامین ۴۶۰ میلیون فوت مکعب گاز طبیعی در صورت بهرهبرداری از میدان گازی فولاد مبارکه در عسلویه شرقی
وی گفت: در حال حاضر طرح توسعهای در فولاد تاراز که به تازگی با شرکت ورق خودرو نیز ادغام شده، جهت ایجاد ظرفیت جدید در حوزه محصولات گالوانیزه نداریم. البته همکاران ما مطالعاتی را بر روی بازار داشتهاند و بررسیهای فنی در حال انجام است که اگر بتوانیم محصول «ZAM» که از خانواده گالوانیزه است (چنانچه بازار مناسبی داشته باشد)، با اعمال تغییرات اندکی در خط تولید، به سبد محصولات خود اضافه کنیم.
وی ادامه داد: در واقع باید توجه داشت ترکیب نهایی با توجه به اعمال تغییر در ثروت سهامداران قبلی و برآوردهای مرتبط انجام خواهد شد و نمیتوان پیشبینی میزان سود را داشت و کارشناسان رسمی باید این سود را بررسی و اعلام کنند، اما آنچه مسلم است بهبود شرایط ۲ شرکت بعد از ادغام است و با توجه به شرایطی که ورق گالوانیزه در بازار دارد، میتواند سودآوری بیشتری را برای سهامداران هر دو مجموعه به همراه داشته باشد.
طیب نیا افزود: بیش از دو سال هست که ما مجوزهای لازم برای مطالعات و ارزیابی مشارکت در راهاندازی دو میدان گازی را دریافت کردهایم. مطالعات بر روی یکی از این میادین گازی که در کنار عسلویه شرقی است انجام شده و برآوردهای اولیه برای سرمایهگذاری در مشارکت بهرهبرداری از این میدان گازی حدود ۷۵۰ میلیون دلار است.
وی گفت: این پروژه طی چند فاز اجرا و بعد از انعقاد قرارداد سهم شرکت فولاد مبارکه در این مشارکت اعلام خواهد شد. البته انتظار این است که این پروژه حدود ۴۶۰ میلیون فوت مکعب گاز طبیعی و ۴۰ میلیون بشکه میعانات را پس از بهرهبرداری کامل برای فولاد مبارکه تامین کند. بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته نرخ بازدهی ارزی این پروژه ۱۷ درصد است و چنانچه موفق شویم در سال جاری قرارداد را منعقد کنیم فاز اول تا پایان سال ۱۴۰۵ بهرهبرداری خواهد شد و فاز نهایی نیز تا نیمه اول سال ۱۴۰۸ بهرهبرداری میشود.
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران