چیلان آنلاین
کدخبر : ۱۰۲۴۴
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۵ بهمن ماه ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۹:۳۵
گزارش چیلان از نشست خبری مدیران چادرملو:
دهه فجر شاهد افتتاح فولاد ثامن چادرملو و نورد سرمد ابرکوه خواهیم بود. گزارش چیلان را از آخرین برنامه های دهه فجر سال جاری و سال آینده این مجتمع در ادامه مطالعه بفرمایید.
افتتاح دو طرح فولادی در دهه فجر/ برآورد سرمایه دو طرح فولادی دیگر/ در مسیر تولید فولاد آلیاژی هستیم

امروز مدیران شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در نشست خبری با خبرنگاران، به طرح های در دست اجرا و مطالعاتی این شرکت پرداختند و پروژه هایی که در دهه فجر و سال 96 افتتاح می گردد را اطلاع رسانی کردند. به گفته مدیر امور مالی و اقتصادی این شرکت، طرح فولاد چادرملو و نورد سرمد ابرکوه ازجمله طرح هایی است که به بهره برداری می رسد و این شرکت در برنامه خود دو طرح نورد را نیز برنامه ریزی کرده است.

به گزارش خبرنگار چیلان، محمود سیدی، مدیر امور مالی و اقتصادی مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو در این نشست خبری با بیان اینکه در دهه فجر شاهد افتتاح سه طرح از سوی چادرملو خواهیم بود ضمن تشریح پیشرفت فیزیکی و نیز میزان سرمایه گذاری های صورت گرفته در این طرح ها گفت: بعد از چندین سال نسبت به تکمیل و راه اندازی پروژه های در دست اجرای این شرکت اقدام شد و اکنون شاهد راه اندازی واحد 500 مگاواتی سیکل ترکیبی، کارخانه شمش فولاد به ظرفیت 1.3 میلیون تن و طرح احداث تصفیه خانه فاضلاب اردکان و انتقال آب هستیم.

وی افزود: نیروگاه سیکل ترکیبی 500 مگاواتی با پیشرفت 99.8 درصد اولین پروژه ای است که در دهه فجر به بهره برداری خواهد رسید. این طرح در سال 91 با قراردادی با مپنا آغاز شد و سرمایه کلی در نظر گرفته شده برای آن 13 هزار و 695 میلیارد ریال برآورد شده بود که از این میزان 265 میلیون یورو به صورت ارزی تامین شد. در مجموع از این میزان سرمایه 88.5 درصد آن محقق شده است.

سیدی خاطرنشان کرد: برق تولیدی این واحد به شبکه برق متصل است اما این نیروگاه به جهت تامین برق مورد نیاز واحد فولادسازی چادرملو، گندله سازی، احیا و سایر صنایع مجتمع و نیز فولاد ارفع است. همچنین مجتمع معدنی چادرملو هم به جهت نزدیکی به این واحد می تواند مصرف کننده آن باشد.

وی ادامه داد: طرح فولادسازی چادرملو از دیگر طرح هایی است که با پیشرفت فیزیکی 99.8 درصد در دهه فجر به بهره برداری می رسد. این طرح با سرمایه گذاری هزار و 205 میلیارد تومان از سال 87 مطالعات امکان سنجی آن آغاز شد و به صورت صد در صدی سرمایه گذاری آن محقق شده است.

مدیر امور مالی و اقتصادی مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو اظهار داشت: پروژه سوم طرح احداث تصفیه خانه فاضلاب اردکان و انتقال آب است که 92 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و انشعابات آن در حال نصب است. قرار است با راه اندازی این طرح چادرملو به مدت 30 سال از پساب شهرستان برای تامین آب مورد نیاز واحدهای خود استفاده نماید.

وی از دیگر طرح هایی که چادرملو تاکنون دنبال کرده را افزایش ظرفیت تولید در واحد گندله سازی فعلی مجتمع از 3.4 میلیون تن به 4 میلیون تن دانست و گفت: امیددوار هستیم با برنامه ریزی های صورت گرفته تا پایان سال ظرفیت گندله سازی فعلی ببه 4 میلیون تن برسد. سرمایه مورد نیاز این طرح 90 میلیارد تومان رآورد شده بود که محقق شده است.

سیدی به طرح فولاد سرمد ابرکوه را نیز اشاره ای داشت و گفت: چادرملو در این طرح 65 درصد سهامدار است و ظرفیت اسمی این طرح 600 هزار تن فولاد و 450 هزار تن نورد است که واحد نورد در ابتدا و همزمان با راه اندازی سایر پروژه های چادرملو در دهه فجر راه اندازی می شود و پیش بینی می گردد واحد فولادسازی آن در سال 97 به بهره برداری برسد.

وی مجموع سرمایه گذاری چادرملو در تمامی طرح های در دست اجرا را بیش از 3 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: 350 میلیارد تومان از این رقم در فولاد سرمد ابرکوه بوده و 2 هزار و 700 میلیارد تومان سرمایه گذاری مستقیمی است که در سایر طرح ها هزینه شده است.

سیدی در بخش دیگری اشاره کرد: تمامی طرح های در دست اجرای چادرملو در مرحله نهایی است و با بهره برداری از آنها طرح های جدیدی در مجموعه تعریف خواهد شد. ازجمله این طرح ها می توان به دو واحد نورد هر یک به ظرفیت 600 هزار تن و نیز یک طرح گندله سازی به ظرفیت 4 میلیون تن اشاره کرد که به ترتیب سرمایه گذاری 260 میلیارد تومان در دو طرح نورد و 718 میلیارد تومان در گندله سازی برآورد شده که بخشی از آن از طریق فاینانس خارجی تامین خواهد شد.

وی میزان اشتغال زایی چادرملو را 7هزار و 100 نفر به طور مستقیم و 35 هزار نفر به صورت غیر مستقیم اعلام کرد.

سیدی به بحث بومی سازی در چادرملوهم پرداخت و گفت: تنها 40 درصد ازتجهیزات موجود در چادرملو از کشورهای خارجی و بیشتر از آلمان، ایتالیا و سوئیس تامین می شود و مابقی در داخل بومی سازی شده است.

احمد کیوان آرا، رئیس هیئت مدیره آهن وفولاد سرمد ابرکوه نیز در این نشست خبری گزارشی از روند فعالیت در فولاد ابرکوه اشاره داشت و گفت: در این شرکت واحدهای نورد، احیا مستقیم و ذوب دیده شده است و نورد به ظرفیت 450 هزار تن در ابتدا وارد مرحله تولید می شود که ظرفیت آن قابل ارتقا به 500 هزار تن نیز است.

وی افزود: در حال حاضر واحد نورد وارد مدار تولید شده و در حال آموزش پرسنل در دو شیفت هستیم اما سال آینده با 4 شیفت کار خواهیم کرد و درنتیجه به ظرفیت نهایی می رسیم. واحد فولادسازی ابرکوه نیز به پیشرفت فیزیکی 30 درصد رسیده است.

کیوان آرا تجهیزات بکار رفته در واحد نورد ابرکوه و فولادسازی آن را از کشور ایتالیا عنوان مرد و گفت: به دلیل مشکلات مالی بحث خرید تجهیزات واحد فولادسازی به بعد از راه اندازی واحد نورد و رسیدن این طرح به ظرفیت اسمی موکول شده تا تامین مالی مورد نظرمان صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل برنامه ریزی های صورت گرفته، زیرساخت های لازم برای پروژه های در دست اجرای شرکت در ابرکوه فراهم شده و معضلی در زمینه تامین زیربناها نداریم. حتی در این پروژه ها قرار نیست از ذخیره آب زیرزمین استفاده گردد و نظیر چادرملو از پساب های موجود برای توسعه طرح ها استفاده خواهیم کرد.

رئیس هیئت مدیره آهن و فولاد سرمدابرکوه تولید این واحد نوردی را گرید هایA1 تا A3 عنوان کرد و اظهار داشت: امکان تولید گریدهای 4 و 5 هم در مجموعه وجود دارد و حتی تولید کلاف میلگرد هم که کمبود آن در داخل حس می شود و مجبور به واردات بودیم، در این مجموعه دیده شده تا این وابستگی به خارج قطع شود. و به 3 دلیل تولیداتمان بهترین کیفیت را داراست. اول به دلیل اینکه ماده اولیه این واحد از چادرملو تامین می شود. دوم آنکه از تجهیزات بروز در این کارخانه استفاده شده و سوم اینکه نیروی انسانی آموزش دیده داخلی در این مجتمع فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: در این پروژه 150 میلیارد تومان برای زیربناها هزینه شده و برای پروژه نورد و اجرای آن 300 میلیارد تومان به صورت ارزی و ریالی هزینه شده است.

کیوان آرا به این نکته نیز اشاره کرد که به جهت رکود در بازار فولاد که امیدوار هستیم به زودی رفع شود چادرملو قصد حرکت به سمت تولید فولادهای آلیاژی را دارد البته ارفع نیز در این مسیر قرار گرفته است.

در ادامه این نشست خبری سید محمد ابریشمی، مدیر امور مجتمع چادرملو با اعلام این خبر که طبق برنامه ریزی صورت گرفته تولیدمان در بخش کنسانتره به 9.5 میلیون تن می رسد گفت: تا به امروز 8 میلیون و 650 هزار تن تولید کنسانتره داشتیم که به فولاد خوزستان و فولاد مبارکه فروخته ایم.

وی درباره آنومالی D19 اظهار داشت: این آنومالی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به شرکت های سنگ آهن مرکزی و چادرملو جهت بهره برداری سپرده شده و شرکت مشترکی برای بهره برداری از آن تعریف شده است اما چون در محدوده حفاظت شده محیط زیست واقع شده منتظر تصمیم شورای عالی حفاظت از محیط زیست که به ریاست رئیس جمهور برگزار خواهد شد هستیم.

ابریشمی اظهار داشت: با توجه به مقدماتی بودن اکتشافات در این آنومالی از شروع کار تا به مرحله تولید رسیدن، 4 و حتی 5 سالی زمان نیاز است. از سوی دیگر با توجه به اینکه ذخیره باقی مانده چادرملو 80 میلیون تن است انتظار می رود تنها برای 5 سال آینده ذخیره داشته باشیم. البته نباید فراموش کرد که هر چه به عمق برویم فضا جهت کار کم و برداشت تناژ سخت تر می شود.

ابریشمی در پاسخ به سوال خبرنگار چیلان درخصوص برخی انتقادات از صادرات کنسانتره شرکت های بزرگ تولیدکننده سنگ آهن از سوی فولادسازان گفت: چادرملو تاکنون صادراتی نداشته و مشتریان عمده ما فولاد مبارکه و خوزستان هستند. در بخش دانه بندی هم به دلیل افت قیمت ها، ظرف 9 ماه گذشته فروش صادراتی نداشته ایم و بخشی از آن را به ذوب آهن فروخته ایم. شاید دلیل برخی فروش های صادراتی بعضی تولیدکنندگان کنسانتره کشور، پرداخت های با تاخیر فولادسازان داخلی است که این شرکت ها را در تامین نقدینگی با مشکل مواجه کرده است.

وی در پایان گفت: با توجه به عمق رفتن معدن در نظر داریم تجهیزات برقی را به دیزلی تبدیل کنیم و درصدد خرید تجهیزات دیزلی هستیم.

در ادامه این نشست، هادی بشیراد، رئیس بودجه و گزارشات چادرملو ضمن بیان اینکه در سه پروژه تصفیه خانه، نیروگاه سیکل ترکیبی و نیز فولادسازی درمجموع 44 هزار و 553 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است گفت: از این میزان 35 هزار و 221 میلیارد ریال تاکنون هزینه شده و تا پایان طرح فولاد ابرکوه و احسا مستقیم چادرملو 9 هزار و 331 میلیارد ریال دیگر باید هزینه شود.

وی خاطرنشان کرد: 40 درصد مواد مورد نیاز فولاد کشور توسط چادرملو تولید می شود.

امیر غلامی، رئیس امور سهام چادرملو هم در نشست خبری صبح امروز به تعدیل مثبت شرکت اشاره کرد و گفت: در سال جاری تاحدودی قیمت های جهانی افزایشی بود و همین طور قیمت شمش فولاد خوزستان رشد نشان داد از اینرو تعدیل مثبتی در چادرملو و گل گهر اتفاق افتاد که گل گهر به دلیل فروش صادراتی وضعیت مطلوب تری داشت.

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .