سید شهرستانیف عضو هیئت مدیره انجمن فولاد در ابتدای این برنامه رادیوی با تبریک دهه فجر 95 با اشاره به قدمت 2 هزار ساله صنعت فولاد گفت: علیرغم قدمت بالای این صنعت، حدود ۲۰۰ سال است که در جهان شکل گرفته است.
شهرستانی روند شکل گیری صنعت فولاد را رساندن دمای ذوب به بالای 2500 درجه دانست و افزود: این فرایند موجب تولید فولاد از ترکیب آهن با عناصر دیگر در این دما می شود که استحکام بیشتری دارد.
وی در ادامه افزود: در سال 1348 اولین فولاد را در کوره های القایی تولید کردیم که سال های پیش از انقلاب تولیدات فولاد کمتر از ۵۰۰ هزار تن با تعداد انگشت شماری تولیدکننده وجود داشت که این میزان پس از انقلاب تا امسال به ۱۸ میلیون تن رسیده است.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: با توجه به تحریم ها و مشکلات اقتصادی و کاهش قیمت نفت در چند سال اخیر امکان دارد کمی از هدف 50 میلون تن در سال 1400 دور شویم.
همچنین سید رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولید کنندگان فولاد دیگر مهمان این برنامه بود که ماشین بخار را ظهور انقلاب در این صنعت عنوان و خاطر نشان کرد: بعداز انقلاب صنعتی کوره های کپل وجود داشتند که چدن را به فولاد تبدیل می کردند اما ظرفیت کمی داشتند که باعث روی کار آمدن کوره بلند شد.
وی در ادامه افزود: کوره بلند پیشرفته ترین راکتوری بود که توسط بشر ساخته شده بود و امروزه نیز با پیشرفت علم وصنعت همواره به روز رسانی می شود.
خلیفه سلطانی ادامه داد: با این انقلاب در اکثر صنایع که فولاد در آنها دخیل است پیشرفت چشمگیری را شاهد بوده ایم.
وی اذعان داشت: چهل و دو کشور تولید کننده فولاد در جهان وجود دارد که مزیت نسبی داشته اند.
خلیفه سلطانی در ادامه گفت: ایران در این صنعت در زمره ی ۱۱ کشوری است که به تصدیق انجمن بین المللی فولاد مزیت مسلم و مزیت رقابتی دارد.
دبیر انجمن تولید کنندگان فولاد در ادامه آفریقای جنوبی، استرالیا، برزیل، کانادا و هند را از کشور های دارای مزیت این صنعت اعلام کرد.
وی گفت: این کشور ها از لحاظ معادن گاز، سنگ آهن، زمینه جغرافیایی و دسترسی به آب های بین المللی دارای موقعیت ممتازی می باشند.
خلیفه سلطانی در پایان گفت: در پنجاه سال گذشته کشور ایران در صنعت تولید فولاد ۳۰ درصد رشد داشته است که نسبت به دیگر کشور ها این میزان قابل توجهی می باشد .