چیلان آنلاین
کدخبر : ۱۱۱۸۶
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۴ اسفند ماه ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۵:۵۰
گزارش اختصاصی چیلان از شرکت فولاد گستر آتیه سپاهان
بازار قراضه فولادی یکی از بازارهای مهم جهانی به شمار می رود که هر روز بر اهمیت آن افزوده می شود. هم اکنون حجم تولید فولاد خام در اقصی نقاط جهان افزایش یافته است که از جذابیت بازار فولاد و تقویت بازار قراضه حکایت می کند. شردرها به عنوان یک فرایند تولید اتوماتیک در فرآوری قراضه با خلوص( %98آهن) که می تواند مطلوبیت و جذابیت کافی برای مصرف کننده همراه با بازدهی مناسب برای بازگشت سرمایه به همراه داشته باشند. توسط شردر، قراضه مخلوط با هر میزان ناخالصی (مواد غیر فلزی و فلزی آهنی و غیر آهنی) فرآوری شده که در نهایت با جدایش ناخالصی ها و فلزات غیر آهنی منتج به محصولی آهنی با درصد خلوص %98 و دانسیته بالا ( 1/۳-1تن بر متر مربع) خواهیم شد. شردر یک ماشین کاملا اتوماتیک بوده که با ترکیبی از تجهیزات منحصر بفرد عملیات فرآوری قراضه (حذف ضایعات غیر فلزی، افزایش دانسیته) را با راندمان و دقت بسیار بالا انجام می دهد بدلیل اتوماتیک بودن این فرآیند کلیه تجهیزات مورد استفاده در فرآوری به روش سنتی حذف می گردد. با توجه به روشد روز افزون صنعت فولاد در کشور نیاز به تکنولوژی های روز و برتر احساس می گردید و در این رابطه این تکنولوژی چند سالی است که وارد ایران شده و شرکت های معدودی توانسته اند از این ظرفیت استفاده کنند.
بزرگترین تولید کننده قراضه صنعتی در خاورمیانه

فوايد استفاده از قراضه شرد شده

الف- مزايای اصلی استفاده از قراضه شرد شده در فولادسازی:

توجيح فني، کيفی واقتصادي استفاده از محصول شرد شده، به منظور شارژ کردن به انواع کوره های فولاد سازی را با اشاره به دلايل زير می توان توضيح داد:

کاهش ترافيک حمل و نقل به دليل دانسته بالاتر

عدم خرابي و آسيب رساني به ديواره های کوره در حين شارژ

قابليت شارژ قراضه خرد شده درانواع کوره هاي کوچک و يا بزرگ

قابليت کنترل وزني و چگالی ثابت تر در هنگام شارژ

سهولت در شارژ مواد

عدم نياز به مکانيزم مخصوص شارژ قراضه

کاهش منابع اتلاف انرژي و آلاينده های محيط زيست

اضافه بر موارد ذکر شده، تکنولوژی شردر (خرد کن) دارای قابليت های مهم زير می باشد:

مکانيزه نمودن فرآيند فرآوري قراضه

همگن سازی درجات مختلف قراضه

حذف هزينه های تفکيک

کاهش هزينه حمل به فولادساز

کاهش هزينه هاي انتقال قراضه از دپو تا شارژ کوره

آرايش ذوب

جلوگيري از ورود آلاينده ها به کوره

کاهش سرباره

کاهش مصرف انرژی

کاهش مصرف اکسيژن کوره

بالا بردن راندمان توليد

ب- مزايای استفاده قراضه شرد شده از ديدگاه زيست محيطی

با توجه به تحقيقات انجام شده و باتوجه به اينکه تکنولوژی شردر يک فرايند تمام اتوماتيک می باشد، بنابراين موارد مربوطه به نيروی انسانی و محيط زيست از چرخه فرايند فراوری آهن قراضه حذف می گردد و اين مورد باعث مي گردد درصد زيادی از پيامدهای زيست محيطی که در فرايند سنتی فراوری آهن قراضه انجام می شده است در استفاده از تکنولوژی شردر از بين برود. مواردی که قابل تامل و توجه می باشد:

جنبه های محيط زيستی فرآوری قراضه (به روش سنتی)  و فرآوری (به روش جديد شردر) تجهيزات و نيروی انسانی به نسبت کمتر تکنولوژی شردر در برابر عمليات فرآوری قراضه به روش سنتی مقايسه تحويل قراضه خام و قراضه شردر در نمودار فرآيند بار ورودی به فولادساز تجزيه و تحليل خطرات در فرايند سنتی فراوری قراضه شناسايی عوامل زيان آور مشاغل در فرايند سنتی فراوری قراضه تجزيه و تحليل ايمنی شغلی (J.S.A) در فرايند سنتی فراوری قراضه

به دليل اهميت صنعت بازيافت و قراضه در صنعت فولاد کشور در اين شماره بر آن شديم تا گزارشی اختصاصی از مجتمع فولاد گستر آتيه سپاهان تهيه نموده تا از وضعيت و روند کار آن بيشتر آشنا شويم:

معرفی يکی از پيشگامان اين صنعت

شرکت فولاد گستر آتيه سپاهان به عنوان بزرگ ترين مجتمع بازيافت و فرآوری مکانيزه آهن قراضه با اين تکنولوژی در ايران در 55 کيلومتری اصفهان و در منطقه کوهپايه قرار گرفته است.

شرکت فولاد گستر آتيه سپاهان با سرمايه گذاري سنگين با همکاري بانک صنعت و معدن در زميني به مساحت 99 هکتار احداث گشته که در نوع خود  بزرگ ترين مرکز بازيافت قراضه در کشور قلمداد مي شود. اين واحد صنعتي توانسته براي اولين  بار دستگاه  مگا شردر را برای فرآوری مکانيزه آهن قراضه را از اروپا به ايران بياورد.

يکي ديگر از مزيت هاي شرکت فولادگستر آتيه سپاهان وجود سيستم پيشرفته ERP اين شرکت است که از طريق آن تمام فرايندها از جمله ارتباط با  تامين کنندگان و مشتريان، سيستم ورود و خروج خودروها، باسکول، انبارداری، حسابداری، توليد، خريد و فروش و ... همگی بصورت اتوماتيک و سيستمي انجام مي گردد. سيستم اتوماسيون اداری اين شرکت نيز باعث صرفه جويی در زمان مي شود و تمام زنجيره ارتباطی ذخيره شده در بهبود و توسعه سازمان مورد استفاده قرار بگيرد.

روند کار

روند کار شرکت فولاد گستر آتيه سپاهان به گونه اي است که ابتدا  قراضه ها از گيت ورودي وارد کارخانه شده و به وسيله راديواکتيو دتکتور ميزان راديواکتيو آن سنجيده مي شود سپس با استفاده از دو باسکول 60 تني توزين اوليه انجام شده و در محوطه کارخانه و در دپوهاي گوناگون مانند خودرو هاي فرسوده يا بارهاي فله و يا حلب دسته بندي مي شود سپس کارشناسان ارزيابي کنترل کيفي به وسيله سيستم هاي ارزيابي، قراضه ها را تفکيک و درجه بندي مي کنند.

در ادامه بارهاي تخليه شده توسط نيرو ها از طريق نوار نقاله استيل به طول 30 متر و ارتفاع 10 متر به قسمت ورودي خردکن وارد مي شود و به وسيله شوتينگ در دستگاه بارگذاري مي شود.

فشار 50 تني نيرو در ابتداي دستگاه باعث مي شود تا تمام قراضه ها در کوتاه ترين زمان به قطعات و آهن پاره هايي به اندازه 13 تا 22 سانتی متر تبديل مي شود. در مرحله آخر اين آهن پاره ها از قسمت زيرين خرد کن وارد نوار نقاله خروجي مي شود و بعد داخل سيستم هاي مکنده شده و ناخالص هايي غير فلزي و سبک مانند خاک، چرم، شيشه و ديگر ناخالصي ها از آن خارج مي شود. در ادامه به وسيله يک درام جدا کننده به طول 5 متر اين قراضه ها را هم مي زند که چسبندگی موجود را از بين ببرد، بعد به قسمت مگنت درام رفته و فلزات آهني از غيرآهني جدا مي شود و سپس محصول آهن با خلوص 98 درصد از دستگاه خارج شده و دپو می شود. در نهايت به وسيله کاميون ها به کارخانه هاي ذوب منتقل مي شود.

مشخصات دستگاه

ظرفيت فرآوری قراضه اين دستگاه 150 تن در ساعت با قدرت 6 هزار اسب بخار بوده و قدرت ساکشن سيکلون هاي مکنده 160 هزار متر مکعب در ساعت است. همچنين مصرف اسمي برق اين دستگاه 11 کيلو وات بوده و مصرف آب آن نيز 5 هزار ليتر مي باشد. اين دستگاه  با قدرت 6000  اسب بخار که جزو 5 دستگاه شردر در دنيا و قوی ترين در خاورميانه محسوب می شود.

اين دستگاه توانايی خرد کردن ورقه هايی با ضخامت 5 تا 10 سانت را داشته و برای خرد کردن خودروهای فرسوده و همچنين براساس قراضه های دوره گردی ايران طراحی شده است.

صحبت های مدير عامل: مهندس جعفری

هدف ما بهبود تامين قراضه و افزايش کيفيت قراضه مصرفی برای کارخانجات فولادی مي باشد. استفاده از سيستم های مدرن مديريتی و اتوماسيون در جهت صنعتی کردن صنعت قراضه کشور است. صنعتي که از قديم به طور سنتي و دستي فعاليت مي کرده است که باعث عدم ايمنی و امنيت کافي چه برای مصرف کننده و چه براي تامين کننده می شده است. استفاده از دستگاه خرد کن اين قابليت را دارد که نه تنها ضريب ايمنی را افزايش داده بلکه ميزان خلوص قراضه توليدي را به حداکثر برساند.

همچنين از لحاظ زيست محيطی ميزان آلايندگی بازيافت قراضه ها به کمترين حد ممکن رسيده و باعث جلوگيری از انتشار آلاينده های سمی به محيط زيست مي شود.

مساله ديگر انفجار در روند بازيافت قراضه است به طوري که انفجار هاي بعضا شديد در دستگاه هاي خرد کن يا کوره هاي فولاد سازي باعث  وارد شدن صدمات شديدي به دستگاه ها و ماشين آلات  مي شود. مشکلي که در روش سنتي هميشه وجود دارد ولي به وسيله اين دستگاه خرد کن ضريب تخريب در اثر انفجار قراضه چه در دستگاه و چه در  کوره به صفر مي رسد. به عبارت ديگر  اين دستگاه قراضه ناپاک را مي گيرد و به قراضه پاک تبديل می کند.

يکي ديگر از ويژگي هاي اين دستگاه خاکي است که از قراضه ها به دست مي آيد که قابليت آن را دارد که در بخش هاي مختلف از جمله کشاورزي و ساخت و ساز مورد استفاده قرار بگيرد. معتقدم استفاده از قراضه خام توجيه اقتصادي ندارد و از لحاظ زيست محيطي نيز باعث آلودگي هاي وسيعي مي شود. اگر بخواهيم در صنعت فولاد با ساير کشور ها به رقابت بپردازيم بايد از چنين محصولاتي در توليد فولاد استفاده کنيم.

جهت مشاهده گزارش تصویری این نشست، اینجا کلیک کنید.

 
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .