به گزارش چیلان، آمارها حاکی از آن است که بخش خصوصی 400 هزار تن از کل تولید را در فروردین ماه به خود اختصاص داده درحالی که همچنان تولید بخش خصوصی شده فولاد بالا است و به یک میلیون و 334 هزار تن می رسد.
تولید کل محصولات فولادی هم در فروردین ماه درمجموع یک میلیون و 567 هزار تن بود که 17 درصد از فروردین ماه سال 95 بالاتر است. گفتنی است، در تولید محصولات فولادی بخش خصوصی عملکرد بهتری داشت و تولید را از 520 هزار تن در فروردین 95 به 578 هزار تن رساند. بخش خصوصی شده نیز تولید را از 814 هزار تن، 989 هزار تن کرد.
در تولید محصولات فولادی ورق گرم پیشتاز بود چراکه تولیداتش در مجتمع های فولادی 636 هزار تن شد و رشد 10 درصد را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان داد.
در فروردین ماه همچنین به ترتیب 489 هزار تن میلگرد، 192 هزار تن ورق سرد، 129 هزار تن ورق پوششدار و 51 هزار تن تیرآهن تولید شد که نسبت به فروردین 95 به ترتیب رشد 7 درصد، 39 درصد، 40 درصد و 19 درصد بوده است.
در بخش مصرف ظاهری هم شاهد رشد 9 درصدی در مصرف ظاهری فولاد خام و 5 درصدی در کل محصولات فولادی بودیم.
به عبارت بهتر مصرف ظاهری فولاد خام یک میلیون و 295 هزار تن شده درحالی که در همین مدت در سال گذشته یک میلیون و 184 هزار تن بود.
مصرف ظاهری محصولات فولادی فروردین امسال یک میلیون و 494 هزار تن بود. بیشترین مصرف ظاهری مربوط به ورق گرم با 634 هزار تن بود که البته در این بخش افت 4 درصدی مصرف به چشم می خورد.
در میلگرد هم مصرف از 432 هزار تن در فروردین 95 به 431 هزار تن رسید.مصرف ورق سرد 201 هزار تن و ورق پوششدار 132 هزار تن شد. همچنین در فروردین ماه تیرآهن 41 هزار تن مصرف شد.
شایان ذکر است، براساس گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران صادرات فولاد خام ایران در فروردین ماه امسال 439 هزار تن شد که 28 درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته یعنی 343 هزار تن بوده است.
بررسی ها نشان می دهد، از میزان ۴۳۹ هزار تن صادرات فولاد خام، ۲۶۱ هزار تن سهم بیلت و بلوم بوده و ۱۷۸ هزار تن سهم اسلب بود.
درحالی در بخش صادرات فولاد خام شاهد رشد بودیم که در محصولات فولادی افت صادرات به چشم می خورد.
صادرات محصولات فولادی در فروردین ماه امسال ۱۰۲ هزار تن گزارش شده درحالی که در مدت مذکور سال گذشته ۱۷۲ هزار تن گزارش شده بود.
گفتنی است، ارزش صادرات فولاد خام بیش از ۱۵۴ میلیون دلار و محصولات فولادی به ۴۹ میلیون و ۳۸۹ هزار دلار بود.
بررسی آمار انجمن فولاد ایران همچنین حاکی از آن است که واردات فولاد خام و همچنین محصولات فولادی نیز کاهشی بود. پارسال و در فروردین ماه جمعا ۲۰ هزار تن بلوم، بیلت و اسلب وارد شد که امسال این عدد به صفر رسید.
همچنین واردات کل محصولات فولادی در یک ماهه نخست سال قبل ۲۶۳ هزار تن گزارش شده بود که امسال تنها به ۲۹ هزار تن رسید.
این اعداد به ترتیب به معنای افت صد در صدی در فولاد خام و ۸۹ درصدی در محصولات فولادی است.