چیلان آنلاین
کدخبر : ۱۲۷۸۴
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۲۱ خرداد ماه ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۹:۴۵
سید تقی مرتضویان به چیلان گفت:
بزرگترین مشکل واحدهای تامین کننده قراضه مسائل حقوقی و مالی و عدم پرداخت ها از سوی فولادسازان است.
عمده مشکل واحدهای تامین کننده قراضه عدم پرداخت واحدهای فولادی است

سید تقی مرتضویان، کارشناس اقتصادی بازار قراضه ضمن مصاحبه با خبرنگار چیلان گفت: پول تامین کنندگان از سوی فولادسازان پرداخت نمی شود که البته این موضوع عمدی نبوده و به جهت مشکلات واحدهای فولادی در فروششان است.

وی افزود: فولادسازان به جهت کاهش قیمت ها، رکود در بازار و نوسانات و عدم ثبات بازار، پس از خرید قراضه و تبدیل آن به محصول، قادر به پرداخت پول به آنها نیستند.

مرتضویان خاطرنشان کرد: سرمایه تامین کنندگان به جهت فروش قراضه به واحدهای فولادسازی منتقل می شود و فولادساز کالا را تولید کرده اما به جهت نداشتن فروش، خواب سرمایه تامین کنندگان اتفاق می افتد و بعضا شاهد هستیم که پرداخت مطالبات آنها 6 ماه یا یک سال به تاخیر می افتد.

وی ادامه داد: بجز مشکل مالی، از نظر فنی تامین کنندگان قراضه چه صنعتی و چه سنتی با مشکل دیگری مواجه نیستند. البته طی جلسات مشترکی که با انجمن تولیدکنندگان فولاد داشتیم قرار بر آن است که جلسات هم اندیشی ادامه پیدا کند تا تعاملاتی در این زمینه صورت گیرد.

کارشناس اقتصادی بازار قراضه معتقد است فولادسازان و تامین کنندگان قراضه باید مستمرا با یکدیگر در تماس باشند چراکه اصلی ترین مشکلات تامین کنندگان از سوی فولادسازان است و امیدواریم انجمن فولاد با میانجیگری این مسئله را حل نماید.

وی درباره موضوع تعرفه واردات قراضه از افغانستان و عراق که به تازگی مجددا مطرح شده نیز به چیلان گفت: وضع تعرفه بر واردات قراضه از عراق و افغانستان موضوع جدیدی نیست و به سال 85 باز می گردد. یعنی زمانی که به جهت مسائل ایمنی نظیر انفجار در کوره ها و تشعشعات رادیواکتیو و نامرغوب بودن این قراضه ها و به درخواست فولادسازان بزرگی چون فولاد مبارکه و خوزستان اجازه واردات آن داده نشد چراکه محموله های وارداتی از این دو کشور خساراتی را به این دو فولادساز بزرگ وارد کرده بود. این اقدام به جا و خوب بود و به جهت درخواست از سوی فولادسازان داخلی، تاثیری بر بازار فولاد و فولادسازان داخلی نگذاشت.

میزان مصرف قراضه ایران به طور میانگین سالانه چقدر است؟

وی میزان تقاضای قراضه کشور را به طور سالانه بالغ بر 5 میلیون تن عنوان کرد و گفت: این عدد کف مصرف قراضه کشور است که نزدیک 2 میلیون تن نیاز واحدهای خصوصی بوده و مابقی نیاز واحدهای دولتی و نیمه دولتی است.

مرتضویان در جواب این سوال که در حال حاضر در داخل کشور چه مقدار قراضه جمع آوری و تولید می گردد؟ اظهار داشت: در حال حاضر بیش تر از 1.5 تا 1.6 میلیون تن قراضه قابل جمع آوری و تولید نیست و مابقی نیاز کشور بایستی از طریق واردات تامین گردد اما مسئولان بهترین راه را  بجای واردات از برخی کشورها، کاهش ظرفیت واحدهای فولادی دیده اند.

وی تسریح کرد: چیزی که به عنوان اهن قراضه و جهت استفاده در فولادسازی می باشد، تاکنون وارد کشور نشده یا در حد صفر بوده است.

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .