چیلان آنلاین
کدخبر : ۱۳۳۰۱
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۲ تیر ماه ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۵:۱۶
تحلیل ایزدپناه از بازارهای داخلی و جهانی:
چیلان در مصاحبه با عضو هیئت مدیره شرکت هفت الماس چشم انداز بازار فولاد را بررسی کرده و در بخشی از صحبت های خود به برنامه های این شرکت در سال جاری پرداخته است. در ادامه متن مصاحبه وی با چیلان را خواهید خواند:
مازاد محصولات طویل فولادی سبب شد از قیمت های جهانی تبعیت نکنیم

مهندس نوید ایزدپناه، عضو هیئت مدیره شرکت هفت الماس، معتقد است در بازار داخلی بهبودی در قیمت ها به چشم نخواهد خورد مگر آنکه امکان صادرات افزایش یابد.

وضعیت جهانی بازار فولاد از نظر قیمتی را چگونه ارزیابی می کنید؟

پیش بینی موسساتی نظیر متال بولتن یا پلاتس نشان می دهد سنگ آهن روند ثابتی را در ادامه سال 2017 دارد و بین 50 تا 60 دلار در نوسان است و چنانچه قیمت نفت هم در همین محدوده فعلی باقی بماند، می توان انتظار داشت که قیمت ورق گرم 400 دلار در هر تن باقی بماند و شاهد سقوط یا صعود در بازار این محصولات نباشیم.

از سوی دیگر برخی کارخانه های در چین افزایش تولید داده اند و کاهش تولیدی که یک سال و نیم قبل اتفاق افتاد و سبب افزایش نرخ ها شد، تاحدودی جبران شد و اکنون می بینیم که کمبودی از لحاظ عرضه در بازار وجود ندارد. در نتیجه بازار، آرام بوده و در عین حال بعید می دانیم که رو به رشد باشد.

فولاد در بازار ایران را چگونه خواهد بود؟

در داخل کمبودی در برخی محصولات مثل محصولات ورق گرم دو میلیمتر هنوز حس می شود اما در برخی محصولات مازاد در کشور وجود دارد مثل بیلت، میلگرد و ناودانی که قیمت این محصولات از نرخ های جهانی پایین تر است. در محصولاتی که مازاد تولید به چشم می خورد خیلی ارتباط با نرخ های جهانی نخواهیم داشت و بهبودی در قیمت های داخلی شاهد نخواهیم بود مگر آنکه امکان صادرات افزایش یابد.

قیمت های محصولات طویل در ایران پایین تر از نرخ های جهانی است و اگر بتوانیم در این محصولات، صادرات را افزایش دهیم می تواند سبب تقویت قیمت ها در بازار داخلی شود.

هفت الماس در سال 96 چه برنامه هایی را دنبال می کند؟

خط گالوالوم آخرین خط پوششی ماست که در مجموعه به بهره برداری رسید. هفت الماس در حال حاضر 4 خط پوششی شامل سه خط گالوانیزه و یک خط رنگی دارد. خط گالوالوم راه اندازی شده در مجموعه دارای ظرفیت 350 هزار تن است که تولیدات آن خیلی بیشتر از نیاز داخل خواهد بود. در داخل تنها 200 هزار تن ورق گالوالوم مورد نیاز است. این خط اولین خط گالوالوم در کشور است که به مرحله تولید رسیده و یک ماهی از تولید و عرضه محصولش در بازار می گذرد.

برای مازاد گالوالوم تولیدی چه خواهید کرد؟ آیا برنامه صادراتی دارید؟

با یکسری از تولیدکنندگان مقاطع گالوالوم در ایران مذاکره کردیم تا با یک مرحله کار بر روی آن اقدام به صادرات نماییم چراکه بازارهای خوبی در خلیج فارس برای این محصولات وجود دارد و علاوه براین پردازش آن ارزش افزوده بیشتری برای تولیدکننده و همین طور کشور ایجاد می کند.

در تامین مواد اولیه مشکلات رفع شده است؟

هنوز هم کمبود ورق گرم در کشور وجود دارد و در سال قبل 1.2 میلیون تن ورق گرم به کشور وارد شد.

از نظر شما، نیاز کشور به ورق به چه میزان است؟

بدون احتساب ورق های پلیت (ورق های قلع اندود)  که بیش از نیاز کشور تولید صورت می گیرد، تقریبا 5.5 تا 6 میلیون تن ورق گرم در داخل تولید می شود درحالی که نیاز کشور حدود 7 تا 8 میلیون تن ورق گرم است. در نتیجه تقریبا 1.5 میلیون تن بایستی وارد گردد. البته به جهت اینکه بسیاری از کارخانه های پروفیل سازی در ایران زیر ظرفیت اسمی کار می کنند نیاز بیش از این میزان است.

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .