گزارش 22 ژوئن متال اکسپرت در خصوص تأخیر در اجرای برنامه توسعه شرکت کاوه جنوب کیش و برنامه های تولید و صادرات این شرکت مورد واکنش قرار گرفت و روابط عمومی این شرکت طی جوابیه ای، این گزارش منتشر شده در متال اکسپرت که توسط چیلان نیز ترجمه شده بود را غیرواقعی خواند.
متن تکذیبه ارسالی روابط عمومی کاوه جنوب کیش
اخیراً متال اکسپرت طی گزارشی غیرواقعی، خبر از بازنگری در اجرای فاز دوم و خلل در فروش و صادرات محصولات شرکت فولاد کاوه جنوب کیش داده است.
این در حالی است که شرکت فولاد کاوه جنوب کیش دارای 2 فاز جداگانه فولادسازی (هرکدام با ظرفیت یک میلیون و 200 هزار تن در سال) است که فاز نخست این فولادساز در مهرماه 1395 به بهره برداری رسید و فاز دوم فولادسازی این شرکت نیز با پیشرفت نزدیک به 40 درصد تا پایان 2018 به بهره برداری خواهد رسید.
خبر کذب وجود بحران در صادرات و فروش محصولات این شرکت در شرایطی اعلام شده که در سال 1395 از حجم 624 هزار و 358 تن محصول تولیدی 607 هزار و 576 تن شمش به صورت صادرات و فروش داخلی عرضه شده است؛ به عبارتی بیش از 97 درصد محصولات تولیدی این شرکت در سال 95 در بازارهای داخلی و خارجی به فروش رسیده است.
حال انعکاس چنین اخباری با وجود چنین آمار و ارقامی جای بسی سوال دارد. بی شک ورود جدی تر صنعت فولاد ایران به بازارهای خارجی و کاهش سهم رقبا از این بازار با توجه به افزایش تولید محصولات فولادی در داخل ایران منافع برخی را به خطر انداخته است چراکه تحمل افزایش سهم ایران از عرضه محصولات فولادی را ندارند. طبیعی است در این میان رقبای خارجی به دنبال کاهش سهم این رقیب قدرتمند و یا حذف این رقیب باشند.
برای نمونه در نیمه سال 1395 بحث دامپینگ برای فولاد ایران از زبان رقبای اروپایی مطرح شد که تنها بهانه ای بود برای حذف مزیت های تولیدی و رقابتی شرکت های فولاد ایران که البته راه به جایی نبرد. انتشار این نوع اخبار و گزارش های کذب همچون نمونه جدید متال اکسپرت نیز بی راهه ای برای از میدان خارج کردن رقبایی همچون شرکت فولاد کاوه جنوب کیش از بازار بین المللی است.
اینکه چرا این بار شرکت فولاد کاوه جنوب کیش مورد این هجمه قرار گرفته این است که این شرکت با توجه به استقرار در 5 کیلومتری بندر بزرگ شهید رجایی و دارا بودن دیگر مزیت های بی بدیل منطقه ای همچون دسترسی های آسان به منابع انرژی و مواد اولیه، استراتژی فروش خود را مبتنی بر صادرات قرار داده است. این شرکت تلاش دارد بیش از 90 درصد محصولات خود را صادر کند و حدود ده درصد دیگر را نیز در داخل کشور عرضه نماید که البته این شرکت نه برای فروش داخلی و نه برای صادرات خود با بحرانی روبرو نیست و مادام توان فروش و صادرات محصولات با کیفیت خود را داشته است و طی بررسی های بازار نیز برآوردی از بروز چنین بحرانی ندارد؛ بلکه امید دارد صادرات 100 میلیون دلاری خود را طی سال 95 به 300 میلیون دلار برساند.
به نظر می رسد، هدف قرار دادن مزیت های رقابتی شرکت های تولیدی در حوزه فولاد، رویکرد جدیدی است که برخی نشریات خارجی در پیش گرفته اند و رسانه های داخلی نیز اقدام به ترجمه و انعکاس این اخبار می کنند. امید است رسانه های داخلی در این شرایط حساس بازار در ترجمه و انتشار گزارش های منابع خارجی درک عمیقی از اهداف آنها داشته باشند.