به گزارش چیلان، عرضه 15 هزار تنی (10+5) امروز شمش فولاد خوزستان، تقاضای 46 هزارتنی برای خود ثبت کرد که همانطور که قبلا هم بیان کرده بودیم، حداقل 30 هزارتن آن به واسطه عطش شدید نوردکاران برای شمش و روند روبه رشد قیمت های جهانی و عوامل دیگر که در پست های قبلی بیان شد، قابل پیش بینی بود. اما رقابت خارج از انتظار و شگفت آور نوردکاران برای این عرضه که افزایش 134 تومانی در قیمت میانگین و 146 تومانی در قیمت حداکثری نسبت به قیمت پایه را رقم زد، موجب شد قیمت میانگین پایه 1984 تومانی و قیمت حداکثری 1996 تومانی برای شمش تحویل پایان شهریور فولاد خوزستان ثبت شود!
با توجه به نرخ روز ارز، قیمت معامله شده امروز شمش فولاد خوزستان به کانال 520 دلار رسید در حالی که قیمت صادراتی شمش این شرکت بر اساس معاملات ثبت شده در مراجع بین المللی، بین 490 تا 500 دلار است که با توجه به اینکه به طور طبیعی قیمت های داخلی بالاتر از قیمت های صادراتی می باشد، این سوال پیش می آید که آیا این تفاوت 20 دلاری بین قیمت داخلی و جهانی شمش منطقی است؟
در معاملات دیگر امروز بورس کالا هم شاهد ثبت قیمت 1899 تومانی برای شمش نرمال فولاد خوزستان بودیم آن هم با تقاضای 25 هزارتنی برای عرضه 5 هزارتنی! تفاوت حدود 80 تومانی کشف شده بین شمش نرمال و 12 متری، حاکی از یک نکته مهم است که در پست های قبلی نیز بیان شده و آن اینکه این شمش ها برای برخی نوردکاران اتفاقا طول کوتاه نیست و چه بسا مناسب تر از شمش 12 متری باشد!
همزمان با شگفتی های امروز در معاملات شمش، 5 هزار تن میلگرد ذوب آهن هم به واسطه تقاضای 15 هزار تنی، با قیمت پایه 2114 تومان به فروش رفت و قیمت تمام شده میلگرد برای مصرف کنندگان (با احتساب مالیات بر ارش افزوده) را وارد کانال 2300 تومان کرد. این یعنی 130 تومان تفاوت قیمتی بین شمش و میلگرد. به عبارت دیگر در این سطح قیمتی، قیمت میلگرد حدود 6 درصد بالاتر از بهای شمش کشف شده است که تفاوت زیادی با 15 درصد مدنظر کارخانجات نوردی دارد!
با توجه به معاملات امروز و پس از خارج شدن نوردکاران از حیرت قیمت های کشف شده، دقایقی است که موج افزایشی دیگری بازار فولاد را فراگرفته است و کارخانجات تولیدکننده شمش و میلگرد و نبشی و ناودانی، یکی پس از دیگری افزایش های 80، 100 و حتی 120 تومانی را در قیمت های فروش خود اعلام می کنند.
این صعود بازار فولاد تا کی ادامه خواهد داشت؟ گام نخست تثبیت چه زمانی رقم می خورد؟ آیا شمش 520 دلاری و میلگرد 560 دلاری سقف قیمت در بازار داخلی خواهد بود؟ نوردکاران تا چه زمانی فاصله 6 درصدی میلگرد و شمش را تحمل خواهند کرد؟ آیا بازار شمش القایی داغ تر از حال فعلی آن می شود؟
ما را در پیش بینی پاسخ این سوالات همراهی کنید از طریق: steeltribune@ info@chilanonline.com