ترجمه چیلان به نقل از متال اکسپرت، فعالان بازار بر این باورند که این تصمیم منجر به تغییر در ساختار تامین کنندگان و واردکنندگان و حتی نوع محصولات به اتحادیه اروپا خواهد شد.
براساس گزارش کمیسیون اروپا، بسته به عرضه کننده محصولات، تعرفه 17.2 درصدی تا 28.5 درصدی تعیین شده است.
فعالان بازار مطمئنند که تعرفه های تحمیل شده جدید مانع عرضه ورق گالوانیزه چین به بازار اتحادیه اروپا خواهد شد. با این حال تجار می گویند، بازار داخلی چین در حال حاضر گرم است و قیمت های صادراتی آنها حتی قبل از قوانین آنتی دامپینگ جذابیتی برای صادرکنندگان نداشت.
با این وجود درصورت عدم حضور چین، حجم کل واردات به شدت کاهش خواهد یافت و سایر صادرکنندگان به سرعت این خلا را پر خواهند کرد.
یوروفر با وجود استقبال از تصمیم اخیر کمیسیون اتحادیه اروپا، هشدار داده، حتی باوجود آنکه دامپینگ چین کاهش داشته اما حجم فولاد رسیده به مرزهای اتحادیه اروپا افزایشی بوده است.
این اتحادیه اعلام کرده، واردات محصولات نهایی فولاد در سه ماهه دوم سال 2017 به اوج رسیده و رقم 2.2 میلیون تن را ثبت کرده است چون دیگر کشورهای صادرکننده جایگزین محصولات چینی شده اند و حتی از آن نیز پیشی گرفته اند.
از زمان آغاز تحقیقات، مصرف کنندگان اتحادیه اروپا به دنبال جایگزینی برای محصولات چینی بودند و خرید خود را از سایر منابع آسیایی، و به ویژه هند، تایوان و کره جنوبی افزایش داده اند. حتی شاهد معاملاتی از سوی طرف های تایوانی و هندی و گاهی اوقات کره ای و ترکیه ای هستیم.
براساس آمار یوروفر، در طول ماه های ژانویه تا می 2017 هند صادرات فولاد پوشش دار خود را نسبت به مدت مشابه سال قبل به کشورهای اتحادیه اروپا بیش از دو برابر افزایش داده و به 470 هزار تن رساند.
حمل از کره جنوبی و تایوان نیز بالا بوده و به ترتیب 447 هزار تن و 122 هزار تن در طول دوره 5 ماهه ثبت شده است.
با وجود تغییر منابع عرضه اما مصرف کنندگان اتحادیه اروپا و تامین کنندگان چینی به دنبال راهی برای اجتناب از پرداخت تعرفه هستند. برخی فعالان می گویند، در این شرایط بخشی از ورق گالوانیزه وارداتی از چین به سمت اتحادیه اروپا با ورق های روغنی که هنوز تحقیقات این اتحادیه آنها را در بر نمی گیرد و شامل نمی شود، جایگزین می گردد. کاری که به تازگی هر چند که در احجام کم اتفاق افتاده اما شستن ورق گالوانیزه روغنی برای برخی شرکت های اتحادیه اروپا مقرون به صرفه نیست. حتی کشورهایی نظیر انگلیس در واردات بسیار محتاطانه عمل می کند و درباره این مسئله با شک و تردید سخن می گوید.
گفتنی است تحقیقات اتحادیه اروپا پیرامون دامپینگ محصولات فولادی در تاریخ 9 دسامبر 2016 آغاز شده بود و شامل بررسی دوره ای از اول اکتبر 2015 تا 30 سپتامبر 2016 می باشد. در نهایت در 25 اکتبر 2016 توسط یوروفر و به نمایندگی از هشت تولیدکننده فولادهای مقاوم در برابر خوردگی اتحادیه اروپا مطرح شد. این 8 تولیدکننده بیش از 53 درصد از کل تولید فولاد مقاوم در برابر خوردگی اتحادیه اروپا را تولید می کردند.
انتظار می رود تعرفه نهایی در تاریخ 6 مارس 2018 اعلام شود.
طبق گزارش یوروفر، در طول ماه های ژانویه تا می 2017 چین 1.5 میلیون تن محصولات پوشش دار را به اتحادیه اروپا صادر کرد که 45 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.