با توجه به آزادسازی چندین شهر بزرگ در عراق، این کشور یک برنامه 10 ساله برای بازسازی مناطق آسیب دیده از جنگ دارد و آن را به تصویب رسانده است. این برنامه از سال 2018 آغاز خواهد شد. هنگامی که بازسازی آغاز شود قطعا تقاضای فولاد در کشور عراق افزایش می یابد.
این طرح شامل صرف هزینه هاي بزرگ برای بازسازی زیرساخت ها و شهرهای آزاد شده می باشد. بازیگران منطقه ای و بین المللی سال آینده دیداری در کویت خواهند داشت تا در مورد بازسازی عراق به بحث و بررسی بنشینند که این بازسازی شامل چندین پروژه زیرساختی می تواند نزدیک به 100 میلیارد دلار هزینه نیاز داشته باشد. بازیگران اصلی بازار عراق می گویند اکنون نیاز عراق برای مصالح ساختمانی جهت بازسازی شهرهای تخریب شده زیاد است.
لازم به ذکر است که در سال 2016 مصرف میلگرد عراق به علت کاهش سرعت پروژه هاي ساختمانی کاهش یافته است. تامین کنندگان سنتی عراق، اکراین و ترکیه هستند که صادراتشان به دلیل کمبود تقاضا به ترتیب 17 و 26 درصد افت داشت و در 6 ماهه نخست امسال به 347 هزار تن و 127 هزار تن رسید.
برنامه جدید برای بازسازی عراق می تواند وضعیت این کشور را تغییر دهد. تولیدکنندگان مقاطع طویل اکراین در پی بهبود تقاضا وضعیت خود در بازار عراق را بهتر خواهند کرد و تولیدکنندگان فولاد ترکیه نیز ممکن است حضور خود را در بازار گسترش دهد.
با وجود انتظارات خوش بینانه، مشکل کمبود نقدینگی که به دنبال تضعیف قیمت نفت و هزینه های جنگی زیاد تشدید شده ممکن است مانعی در راه اجرای برنامه توسعه ای مذکور باشد.