به گزارش چیلان، مکزیک در نظر داشت در این طرح بالغ بر 250 میلیون دلار سرمایه گذاری کند. گفتنی است شرکت Deacero و گروه تجاری G&J که بزرگترین واردکننده و شرکت بازرگانی فولاد کلمبیا است تصمیم گرفته تا پس از سه سال تلاش، پروژه کارخانه فولاد در بارانکیلا را به حالت تعلیق درآورد. این تصمیم به دلیل عدم وجود تضمین در اتصال به سیستم برق ملی از طریق اتصال دهنده محلی است. با این وجود مقامات محلی کلمبیا معتقدند که طرفین این توافق، گزینه ای برای غلبه بر مشکلات پیدا خواهند کرد تا پروژه در نهایت به مرحله نصب برسد و اجرا شود.
به این ترتیب مقامات کلمبیایی اعلام کرده اند برق این کارخانه را تضمین می کنند و قدرت تحویل آنرا دارند اما به این شرط که ساخت و ساز این کارخانه تضمین شود که این موضوع نیاز به سرمایه گذاری قابل توجهی دارد.
قابل ذکر است، در نیمه اول سال 2015 اعلام شده بود این کارخانه در کمتر از 30 ماه آینده یعنی اواسط سال 2017 آماده خواهد شد و حدود 450 هزار تن فولاد به صورت ورق و شمش تولید خواهد کرد. علاوه براین، محل این کارخانه در بارانکیلا انتخاب شد چراکه سرمایه گذاری در آن به جهت نزدیکی به بنادر استراتژیک بوده و مورد استقبال است.
براساس اعلام کمیته ملی تولیدکنندگان فولاد کلمبیا، در حال حاضر تقاضای کلمبیا برای محصولات فولادی 3.6 میلیون تن تخمین زده می شود که تنها حدود 1.3 میلیون تن آن در 2016توسط 5 شرکت فولادی در این کشور تولید گردید.