طی دهه اخیر اقتصاد ما از شرایط مطلوب و موقعیت مناسبی برخوردار نبوده است و از بدیهی ترین نشانه های ناخوش احوالی اقتصاد به وضوح می توان به رشد ضعیف و گاهی رشد منفی اقتصادی اشاره نمود و آن را دلیل روشنی برای شرایط نامطلوب عنوان نمود.
اینک که دولت دوازدهم با تجربه ای که از چهار سال فعالیت دولت یازدهم اندوخته است دوره دیگری را آغاز می کند جا دارد وزارت های اقتصادی را به همکاری همه جانبه تشویق و ترغیب نموده و از آنها به جد بخواهد که در تدوین برنامه برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تلاش نموده و با راه اندازی ظرفیت های غیر فعال تولید هم به تامین نیاز داخل از محصولات ایرانی کمک نماید و هم زمینه اشتغال و به کارگیری نیروهای توانا در جهت فعال نمودن ظرفیت های یاد شده را فراهم آورد.
اصولا صنعت و صنعتگر در کشور ما با مشکلات و موانعی مواجه است که موجب اتلاف توان و انرژی مدیران و کارکنان واحد تولیدی شده و رشد و پیشرفت را شدیدا به خطر می اندازد.
این مشکلات و موانع تولید مسلما به خودی خود بوجود نمی آیند و عامل عمده بروز و ظهور آنها ضعف دانش کارشناسی مسئولین و برنامه ریزانی است که اطلاعات کافی از حیطه مسئولیت خود نداشته و علل پیدایش مشکلات را نه به تجربه و نه به دانش در نیافته اند .
اهم خواسته های فعالان صنعتی از دولت دوازدهم عمدتا بر این محور دور می زند که دولت تدبیر و امید روحیه امید و اعتماد به نفس را در فعالان عرصه صنعت تقویت نموده وآنان را با حل و فصل معضلات پیش رو به تلاش بیشتر وا دارد.
این خواسته ها را می توان به اختصار در چند بند به نظر خوانندگان و خصوصا دولتمردان رساند.
در چنین شرایطی که اطمینان به ثبات بلند مدت قوانین وجود ندارد مسلما برنامه ریزی کلان برای مدیران امکان پذیر نبوده و هزینه های تولید افزایش غیر لازم خواهد داشت.
الف- موضوع بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی که قدرت رقابت را از تجار و تولیدکنندگان سلب می کند.
ب- موضوع تکراری و مغفول مانده مالیاتها که به هیچ وجه بوی عدالت از آن به مشام نمیرسد .
ج-ضعف آموزش در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و عدم رابطه اصولی و مطالعه شده بین صنعت و دانشگاه .
د- عدم تناسب ضوابط و مقررات گمرکی با شرایط موجود در کشور برای مثال در کشور ما زمانی می توان دموراژ سنگین از صاحبان کالا در انبار گمرکات مطالبه کرد که سیستم حمل و نقل کارآمد و فعالی داشته باشیم و نرخ کرایه و حق بیمه با نوع محموله تناسب داشته باشد و بی جهت زمینه تورم و گرانی را فراهم نیاورد . عدم ترخیص به موقع دلالیل مختلفی دارد که بعضا به مشکلات سیستم دولتی برمی گردد.
امیدواریم دولت محترم که در یک دوره چهار ساله شناخت کافی از وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور کسب نموده است در دوره جدید با تلاش مضاعف به آنچه که ضرورت بهبود شرایط جامعه از نظر رفاهی و معیشی و اجتماعی و فرهنگی است نائل آید. اگر فعالیت در باب تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی بر اساس برنامه و امکانات صورت گیرد و اگر همه مسئولین محترم دولتی و دولتمردان عزیز در تعامل و همکاری با قوای مقننه و قضائیه زمینه ریشه کن کردن فساد را فراهم آورند و نهایتا اگر همه ما از منافع فردی به نفع منافع ملی چشم پوشی کنیم تردیدی وجود ندارد که دولت بر مشکلات فائق خواهد آمد و سازندگی بیش از حد انتظار صورت می گیرد.
اقتصاد مقاومتی با حل معضل بیکاری زمینه کاهش آسیب های اجتماعی و اصلاح جامعه را فراهم خواهد آورد و هریک از ما در قبال تحقق اهداف آن بایستی احساس مسئولیت نماییم و برای پیشرفت کشور از دوستی ، برادری و همکاری بی وقفه استفاده کنیم تا دولت و ملت در کنار هم طعم موفقیت را درک نماید.