مهندس میر ابوالفتحی، مدیرعامل فروسیلیس غرب پارس در گفت و گو با چیلان در جواب این سوال که افزایش قیمت در بازار فروآلیاژها را چگونه می توان توجیه کرد؟ گفت: اگر بخواهیم منطقی نگاه کنیم، افزایش قیمت قابل توجهی در بازار فروسیلیس اتفاق نیافتاده و تنها قیمت ها به نرخ های واقعی خود بازگشته است حتی به جرات می توان گفت هنوز قیمت ها به سطح سال 93 نرسیده است. در مقابل هزینه ها از جمله هزینه برق و افزایش حقوق نیروی انسانی و افزایش کمیت مواد اولیه نسبت به سال 1395 قابل توجه بوده است.
وی افزود: در برهه ای در سال 94 به جهت رکود و صادرات محصول نامرغوب از سوی چینی ها و هندی ها به بازار، قیمت ها ناخواسته کاهشی شده بود. اما با آغاز سال 2017، چین واحدهای آلاینده محیط زیست در بسیاری از بخش ها و حتی فروآلیاژها را تعطیل و از تولید آنها جلوگیری کرد. در نتیجه کاهش عرضه فروسیلیس در بازار سبب شد قیمت ها به نرخ های واقعی خود بازگردد.
میرابوالفتحی درباره پیش بینی بازار فروسیلیس نیز گفت: هر چه ظرفیت تولید فولاد افزایش یابد و فولاد توسعه پیدا کند، نیاز به فروسیلیس افزایش خواهد یافت. در شرایط فعلی که 21 میلیون تن فولاد در کشور تولید می شود حدود 100 هزار تن فروسیلیس تولید می شود که تقریباً این میزان کافی است و تا اوایل سال 1397 حدود 36 هزار تن به ظرفیت فروسیلیس کشور اضافه خواهد شد و در مجموع حدود 140 هزار تن ظرفیت ایجاد خواهد شد که در شرایط کنونی قدری از نیاز داخلی بالاتر است. البته با راه اندازی 4.5 ملیون تن فولاد در شرکت میدکو، میزان اضافی ظرفیت فعلی مصرف خواهد شد.