به گزارش چیلان، مهندس محمد حسن جولا زاده پیشکسوت ذوب آهنی و چهره علمی صنعت فولاد کشور درباره فرآیند کوره بلند و طرح تزریق پودر زغال به این نوع کوره ها گفت: پروژه تزریق پودر زغال به کوره بلند، طرحی است که به علت اهمیت و گستردگی با کلیه بخش های کارخانه در ارتباط است.
وی افزود: زغال ها به چهار دسته کک شو، با مواد فرار پایین، با مواد فرار بالا و حرارتی تقسیم بندی می شوند. زغال با مواد فرار پایین به دلیل بالا بودن ضریب جایگزینی و تاثیر منفی کمتر بر روی درجه حرارت شعله جلوی دمنده ها نسبت به سایر زغال ها و سوخت های کمکی برای استفاده در طرح PCI توصیه شد.
این پیشکسوت عرصه صنعت فولاد کشور تصریح کرد: به منظور بهره برداری مطلوب توجه به مسائلی نظیر افزایش اکسیژن در هوای دم، کیفیت شاخص CSR کک و دو لانسه و خارج از مرکز بودن سيستم تزريق بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در کارخانه ای با تولید 4 میلیون تن چدن استفاده از زغال با مواد فرار بالا حدود 24 میلیون دلار و مواد فرار پایین 38 میلیون دلار صرفه جویی را به دنبال دارد.
جولازاده با اشاره به مصرف زغال کوره بلندها در کشورهای مختلف اظهار داشت: در آلمان 171 و در ژاپن 16 9 کیلوگرم به ازای هر تن چدن مذاب، پودر زغال تزریق می شود. مصرف کک در ژاپن 344 کیلوگرم به ازای هر تن چدن مذاب و در آلمان 328 کیلوگرم است.
وی در پاسخ به این سوال که طرح تزریق پودر زغال به کوره بلند در صنعت فولاد جهان چه جایگاهی دارد چنین گفت: در دنیا 823 کوره بلند صنعتی وجود دارد که در 392 مورد از آنها تزریق پودر زغال به صورت کامل انجام می شود؛ در 20 کوره بلند نیز تزریق پودر زغال با گاز طبیعی انجام می گیرد. در مجموع حدود 50 درصد از کوره بلندهای جهان از روش تزریق پودر زغال استفاده می کنند.