پروین خضر، مدیر صادرات هفت الماس به چیلان گفت: هفت الماس تاکنون توانسته به کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای CIS و آسیای میانه صادرات داشته باشد. در ابتدای راه اندازی مجموعه و در سال 83 تا 85 چون مشکلی در گشایش اعتبار نداشتیم به کشورهای دبی، عربستان، بحرین و قطر هم صادرات داشتیم.
وی افزود: چون در کشوری نظیر امارات خط گالوانیزه راه اندازی نشده بود، صادرات خوبی به این کشورها داشتیم.
خضر خاطرنشان کرد: هفت الماس توانسته در حوزه عراق به کردستان و جنوب عراق صادرات انجام دهد که البته این حجم اکنون کمتر شده است چراکه قیمت های تولیدی رقابتی نیست و قدرت رقابت با تولیدات کشورهایی نظیر چین و ترکیه را نداریم.
وی چالش دیگر برای حضور در بازار عراق را توقف پروژه های عمرانی در این کشور دانست و گفت: موضوعی که باعث شده هفت الماس در بازارهای صادراتی فعالیت کمتری داشته باشد، قیمت های رقابتی است که بخشی از آن ناشی از قیمت تمام شده بوده و بخش دیگر به جهت هزینه های حمل است که سبب شده حضور در کشورهایی مانند کشورهای آفریقایی مقدور نباشد چون فولاد کالایی حجیم است.
مدیر صادرات هفت الماس ادامه داد: هفت الماس در کشور ترکمنستان حضور پررنگی داشت اما به دلیل پایان پروژه های بازی های آسیایی تقاضای آن کاهش یافته است.
مدیر صادرات هفت الماس عنوان کرد: حمایت های دولتی و مقررات واردات و صادرات چیزی است که باعث شده کشورهای دیگر در امر صادرات، عملکرد بهتری نسبت به ایران داشته باشند. البته نباید فراموش کرد که اکنون نسبت به گذشته شرکت های بیشتری در بازار حضور پیدا کرده اند و رقابت سخت تر شده است. بنابراین در چنین شرایطی، رقابت برای محصولات ایرانی به ویژه بخش خصوصی سخت تر شده است. یکی از مشکلات هفت الماس در صادرات، گرفتن سود و حقوق آن از گمرک است.