چیلان آنلاین
کدخبر : ۱۷۱۹۶
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۲۲ اسفند ماه ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۴:۰۵
گزارش اختصاصی چیلان از هفتاد و پنجمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی:
باید در اولین قدم به سمت محوریت قرار دادن بورس کالا حرکت کنیم و دومین قدم نیز به سمت گستردگی عرضه انواع کالاها در نقاط مختلف کشور در بورس برویم تا به طور متمرکز در بازار کالا عمل کنیم.
کشف قیمت محصولات باید در بورس کالا انجام شود/ محدود كردن معاملات مچينگ در بورس كالا آشفتگي بازار فولاد را به همراه دارد/ محدودیت صنایع بالادستی سبب بورس گريزي می شود

به گزارش چیلان، هفتاد و پنجمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که آخرین نشست امسال بود، عصر روز گذشته به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد. در این مراسم یکی از مباحث اصلی مطرح شده در این جلسه به مکانیسم عرضه و تعیین قیمت ورق های فولادی شرکت فولاد مبارکه در بورس کالای ایران اختصاص داشت که حاضران هر یک نظرات خود را اعلام کردند اما جمع بندی آن به یکی از نشست های بعدی این شورا موکول شد.

تسنیم نوشت، مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصاد و دارایی پس از مطرح شدن مواردی از سوی حاضران عنوان کرد که با توجه به اینکه تولیدکننده، مصرف کننده و سامانه بهین یاب در این موضوع دخیل هستند، وزارت صنعت، معدن و تجارت باید تصمیم گیری نهایی را در این زمینه انجام دهد.

وی در مورد مباحث مطرح شده در خصوص عملکرد بورس کالا با اعلام این موضوع که بورس کالا یک ابزار است و تصمیم گیر نیست، گفت: بنده به دولتی نگاه کردن به بورس کالا اعتقادی ندارم اما به اینکه کشف قیمت محصولات باید در بورس کالا انجام شود، اعتقاد دارم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به انتقاد یکی از حضار در مورد ترکیب هیئت مدیره بورس کالا عنوان کرد: اگر به دنبال حل مشکلات صنایع پایین دست هستید، مطرح کردن این مسائل هیچ مانعی را در این حوزه رفع نمی کند؛ بنده درباره تغییرات هیئت مدیره بورس کالا وارد نمی شوم چراکه به سهامداران این شرکت احترام می گذارم و این سهامداران هستند که اعضای هیئت مدیره شرکت ها را تعیین می کنند. اگر سهامداران در مجمع راي به اصلاح اساسنامه بورس كالا داد، آن موقع اعلام نظر خواهم كرد.

وی با اشاره به لزوم برگزاری نشستی دیگر با ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات ذینفعان، اعلام کرد: در نشست بعدی باید در اولین قدم به سمت محوریت قرار دادن بورس کالا حرکت کنیم و دومین قدم نیز به سمت گستردگی عرضه انواع کالاها در نقاط مختلف کشور در بورس برویم تا به طور متمرکز در بازار کالا عمل کنیم.

کرباسیان موضوع تامين فولاد مورد نياز صنايع مصرف كننده را نیز چنین بیان کرد: تامین نیاز صنایع مصرف کننده مي بايست در وزارت صمت بررسي و حل شود چرا كه هم توليدكننده و هم مصرف كننده تحت مديريت و نظارت اين وزارتخانه هستند و نيازي به تصميم گيري آن در شوراي گفتگو نيست.

محدود كردن معاملات مچينگ در بورس كالا آشفتگي بازار فولاد را به همراه خواهد داشت

به گزارش چیلان، دکتر جعفر سرقيني، معاون وزير صمت در جلسه شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصی گفت: محدود كردن معاملات مچينگ در بورس كالا آشفتگي بازار فولاد را به همراه خواهد داشت ضمن اينكه دنيا به سمت قراردادهاي بلندمدت رفته و معاملات مچينگ نيز در راستاي تامين بلندمدت و مستمر مواد اوليه براي صنايع پايين دستي است.

وی همچنین افزود: بهترين راهكار براي تامين مواد اوليه صنايع پايين دستي استفاده از سامانه بهين ياب است چرا كه بر اساس ظرفيت واقعي صنايع مصرف كننده، مواد اوليه به آنها تعلق مي گيرد.

ایجاد محدودیت برای تولیدکننده بالادستی بورس گریزی را به وجود می آورد

دكتر سلطاني نژاد، مدير عامل بورس كالاي ايران نیز در جلسه شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي ضمن اشاره به اینکه كل زنجيره فولاد بايد در بورس كالا عرضه شود گفت: وقتي يك شركت توليدكننده بالادستي كه در بورس عرضه مي كند را دچار محدوديت ها و كنترل هاي زيادي كرديم، بورس گريزي به وجود مي آيد.

وی ادامه داد: آيين نامه معاملات كشف پريميوم براي تامين مستمر و بلندمدت مواد اوليه صنايع پايين دستي تنظيم شده و آماده اجرا است.

فولاد مبارکه در دو سال اخیر عرضه داخلی را 80 درصد افزایش داده است

محمود اكبري، معاون فروش فولاد مباركه در جلسه شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي هم گفت: از زماني كه فولاد مباركه جاي واردكنندگان را در تامين ورق هاي نازك گرفت، مورد هجمه سنديكاي لوله و پروفيل واقع شد. اگر معلوم شود بالاخره سنديكا از فولاد مباركه چه مي خواهد و آن را يك بار به طور شفاف اعلام كند، قادر به برنامه ريزي خواهيم بود.

وی اظهار داشت: مركز ملي رقابت، مسئوليت بررسي انحراف قيمتي از مصوبه شوراي رقابت را بر عهده دارد كه تاكنون گزارشي درباره عدم اجراي صحيح مصوبه مذكور ارائه نكرده است.

اکبری همچنین تصریح کرد: فولاد مباركه در دو سال گذشته حدود ٨٠ درصد عرضه داخلي را افزايش داده است.

صحبت از فساد در بورس كالا بدون ارائه اسناد متقن، حق پيگيري قضايي را براي اين شركت ايجاد مي كند

همچنین  در این جلسه دکتر شاپور محمدي، رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: اگر توليدكننده عضو هيئت مديره بورس كالا نباشد، پس مصرف كننده هم نبايد بتواند عضو شود. در اين صورت سهامداران از كره مريخ اعضاي هيئت مديره را انتخاب كنند؟

وی ادامه داد: اين حق سهامداران بورس كالاست كه هيئت مديره را انتخاب كنند. مگر مي توان اين حق را از سهامداران گرفت؟ براي اينكار بايد قانون تجارت را اصلاح كنيد!

محمدی گفت: صحبت از فساد در بورس كالا بدون ارائه اسناد متقن، حق پيگيري قضايي را براي اين شركت ايجاد مي كند و ما آماده دريافت و بررسي انتقادات و پيشنهادات شفاف و اجرايي در مورد بورس كالا هستيم.

سید رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران هم گفت: رينگ صادراتي فولاد در بورس كالا با شرايط تحريمي فعلي كشور سازگار نيست و پيشنهاد عرضه فولاد در رينگ صادراتي امكان اجراي اقتصادي ندارد.

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .