تقی ممتازان، معاون بازرگانی فولاد کاوه جنوب کیش در گفت و گو با چیلان درخصوص فروش های صادراتی پس از اعمال نرخ ارز 4200 تومانی و تثبیت آن گفت: اگرچه در انتقال وجه تاحدودی به مشکل برخورده ایم اما تثبیت نرخ ارز تاثیری بر روی معاملات ما نداشته است.
وی افزود: شروع هر کار جدیدی با مشکلاتی همراه است اما این موضوع هم با صبر و حوصله فعالان بازار مرتفع خواهد شد. علی رغم اینکه تا پیش از تثبیت نرخ ارز، امکان فروش ارز به صرافی ها به قیمت های بالاتر وجود داشت و همین امر می توانست شرکت های صادرکننده را منتفع نماید اما در این خصوص باید استفاده ملی به استفاده شخص یا شرکت ترجیح داده شود. اگر دولت تصمیم به ثبات نرخ گرفته است باید از آن تبعیت کرد و با حمایت از دولت، آنرا در به ثمر رسیدن تصمیم خود همراهی نمود.
ممتازان تصریح کرد: نمی توان گفت مشکل تسعیر نرخ ارز برای صادرکنندگان به وجود نیامده است و این انتظار از سوی آنها وجود دارد که ارز را با قیمت های آزاد در بازار بفروشند و فروشندگان داخلی هم انتظار حمایت از نرخ فروش داخل دارند اما این دو عامل باعث نمی شود وظیفه ملی را فراموش کنیم.
معاون بازرگانی فولاد کاوه جنوب تاکید کرد: هر قانون ابلاغی نقاط ضعف و قوتی دارد و تولیدکننده و صادرکننده بایستی با حمایت خود از این موضوع، زمینه ساز تک نرخی شدن نرخ ارز شود.
وی در همین زمینه به مثالی از امارات پرداخت و گفت: در امارات از شش ماه قبل قانون مالیات بر ارزش افزوده اعمال شد. در این شش ماه هنوز ابهامات شرکت ها و اقشار مردم جامعه از نحوه اجرای این قانون برطرف نشده و اگرچه درمورد نحوه اجرا ممکن است ایراداتی وجود داشته باشد اما انتقاد تقابلی با این قانون نشده و هیچ فرد یا گروهی مقابل آن نایستاده است. ما نیز باید بیاموزیم که اگر پای منافع ملی درمیان است پشت دولت بایستیم و بجای تقابل با آن و تضعیف قوانین، از آن حمایت نماییم تا نقاط ضعف آن برطرف گردد.
ممتازان درباره اجرای تعهدات قبلی فروش صادراتی فولاد کاوه هم به چیلان گفت: فولاد کاوه جنوب کیش علاوه بر اجرای تعهدات قدیم به فکر ایجاد قراردادهای جدید نیز است و برنامه داریم از تولید 1.2 میلیون تن (ظرفیت اسمی که طرح ریزی شده تا امسال بدان برسیم)، حدود یک میلیون تن را صادر نماییم.