به گزارش چیلان، در استان لرستان واحدهای تولیدی و صنعتی زیادی وجود دارد که تعطیل شدهاند و این تعطیلی و غیرفعال شدن سبب بیکاری هزاران کارگر شده و این در حالی است که این کارگران ماهها حقوق معوق نیز طلب دارند. یکی از این واحدهای تولیدی که در سالهای اخیر در لرستان دچار مشکل شده، کارخانه صدر فولاد است که زمانی 600 هزار تن تولید سالانه داشت و قرار بود این تولید 2.5 برابر شود و به یک میلیون و 500 تن افزایش یابد اما بهگفته مسئولان ناکارآمدی سرمایهگذار این واحد و همچنین مشکلات بانکی نه تنها اجازه ارتقا و توسعه این واحد را نداد، بلکه سبب بیکارشدن 180 کارگر نیز شد.
امروز این کارگران حدود 3 میلیارد تومان طلب دارند و چندینبار نیز برای احقاق حقوق خود در محل استانداری و همچنین در کارخانه تحصن و تجمع کردهاند اما این اقدامات بیفایده بوده و هنوز نتوانستهاند مزد زحمتی که بیش از 10 ماه در این واحد کشیدهاند را دریافت کنند.
سود بالا و جرائم بانکی تسهیلاتی که سرمایهگذار این کارخانه گرفته است، همچنین ناتوانی در پرداخت آن این واحد تولیدی مهم در لرستان را با چالش جدی مواجه کرده و وضعیت اسفناکی را ایجاد کرده است.
یکی از کارگران کارخانه صدر فولاد اظهار داشت: از چند سال گذشته کارخانه صدر فولاد چندین بار تعطیل شد و سرانجام از یک سال قبل به صورت کامل به حالت تعطیل درآمد. در این مدت 10 ماه حقوق معوق داریم که پرداخت نشده و امروز یک سال است که بیکار هستیم و شغلی برای ما نبوده و مشکلات معیشتی زیادی داریم.
این کارگر اخراج شده که خواهان شغل و رهایی از بیکاری بود، عنوان کرد: هر چقدر تلاش میکنیم بیفایده است، مسئولان خود را جای ما بگذارند، ما حقمان را میخواهیم و از آنها میخواهیم مطالباتمان پرداخت و کارخانه دوباره روی کار بیفتد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان پیش از این در خصوص مشکلات این کارخانه اظهار داشت: این کارخانه 184 نفر پرسنل دارد و این افراد چندین ماه از حقوق خود را از این کارخانه طلب دارند؛ همچنین این کارخانه به شرکتهای خدماترسان آب و برق بدهکار است که باید مشکلات این بدهیها و همچنین بیمه آن برطرف شود.
وی با تأکید بر اینکه تلاش زیادی شده که مشکلات این کارخانه برطرف شود، عنوان کرد: هیچکدام از این تلاشها تاکنون نتیجهای نداشته است و فقط سبب خریدن زمان برای این کارخانه شده است.
محمدرضا صفیخانی درباره این کارخانه اظهار داشت: کارخانه صدر فولاد طی چند سال گذشته با مشکلات مدیریتی مواجه شده بود و حل مشکلات و تعطیلی این کارخانه یکی از دغدغههای مسئولین است.
وی افزود: تجهیزات و دستگاههای این کارخانه جز تکنولوژیهای روز دنیا بوده و کیفیت محصول تولیدی این کارخانه در حدی بود که تولیدات بلافاصله به فروش میرسیدند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان عنوان کرد: یکی از مشکلات این کارخانه بازپرداخت سود تسهیلاتی بود که این کارخانه گرفته و این تسهیلات دارای سود بالایی بودند و مدیریت آن توان پرداخت آن را نداشت به طوریکه 50 میلیارد تومان تسهیلاتی که به نام کارخانه گرفته شده بود به 130 میلیارد تومان تبدیل شد.
وی خاطرنشان کرد: چند روز گذشته مالک کارخانه در این کارخانه حضور یافته بود که با تجمع و تحصن کارگران در راستای دریافت حق و حقوق خود رو به رو شد.
صفیخانی اظهار داشت: در این راستا با پافشاری و پیگیری بسیار زیاد توانستیم که 2 میلیارد تومان سفته از مالک کارخانه بگیریم تا در روزهای آینده حقوق کارگران را پرداخت کند. 150 کارگر این کارخانه مجموعاً 3.5 میلیارد تومان از کارخانه طلب دارند که 2 و نیم میلیارد مربوط به کارگران شرکت در خرمآباد است.
وعده راهاندازی مجدد کارخانه
گودرز امیری نیز درباره این کارخانه اظهار داشت: طی جلسهای که ماه گذشته با سرمایهگذار قبلی و جدید، برگزار کردیم مقرر شد که با همکاری دستگاههای اجرایی مطالبات کارگران این کارخانه هر چه سریعتر پرداخت شود.
وی افزود: همچنین نقل و انتقال سهام اینکارخانه پس از طی مراحل قانونی خود به سرمایهگذار جدید واگذار خواهد شد و سرمایهگذار جدید نیز توانمند است. پس از این مراحل کارخانه مجدداً راهاندازی و علاوه بر آن طرح توسعه آن نیز در نخستین فرصت محقق خواهد شد.
پیش از این نیز خبرگزاری تسنیم در گزارشی با عنوان «کارخانه "صدر فولاد" خرمآباد تعطیل شد؛ اخراج 180 کارگر دیگر» به مشکلات این واحد تولیدی پرداخت.