به گزارش خبرنگار اعزامی چیلان، درمعدن آیین افتتاح طرح توسعه نورد پیوسته فولاد سبا، بهرام سبحانی مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: شرکت فولاد مبارکه که فولاد مبارکه مولود انقلاب است و بزرگترین واحد فولادسازی کشور و بزرگترین کارخانه فولاد با سهم 22 درصدی در خاورمیانه و شمال آفریقا محسوب می شود.
وی با بیان اینکه فولادمبارکه، فولاد سبا و فولاد هرمزگان 3 مجموعه تشکیلدهنده این شرکت هستند، اذعان داشت: شرکت تبدیل به یک هلدینگ بزرگ در کشور شده است که بیش از 10 میلیون تن تولید فولاد در سال دارند و شرکت فولاد بزرگترین شرکت سهامی است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه واحدهای عملیاتی شرکت در سراسر کشور گسترده هستند، اضافه کرد: این شرکت در لیست شرکتهای برتر تولید فلزات کشور، رتبه اول را کسب کرد، ارزش افزودهای که شرکت دارد به این دلیل است که این شرکت در زنجیره تولید هیچ وابستگی به شرکت ثالث ندارد و تمرکز مجموعه نیز بر روی محصولاتی است که در داخل تولید نشده و وارداتی است
وی با بیان این که 350 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در فولاد مبارکه مشغول هستند، خاطرنشان کرد: این شرکت همواره در حال توسعه بوده که از 5 سال گذشته تاکنون بیش از 6 هزار میلیارد تومان در کل واحدهای فولادسازی هزینه شده است.
سبحانی در پایان با اشاره به طرحهای توسعه فولاد مبارکه یادآور شد: مشکلات کمآبی یکی از مواردی است که شرکت فولادمبارکه از آن رنج میبرد اما این شرکت توانسته 75 درصد مصرف آب خود را از طریق اجرای طرحهای تصفیه پساب کاهش دهد.
محسن کوهکن نیز در آیین افتتاح طرح توسعه فولادسازی و نورد پیوسته فولاد سبا اظهار کرد: شرکت سهامی ذوبآهن پیش از این، مدیریت فولاد سبا را بر عهده داشت اما به دلیل مشکلات ناچار به فروش و واگذاری آن به فولاد مبارکه شد.
وی با کنایه به وضعیت مالی دو شرکت ذوبآهن و فولادمبارکه افزود: ذوبآهن و فولاد مبارکه دو برادری هستند که یکی از آنها پولدار و دیگری بیپول است و باید به هر دو کمک کرد.
نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حالی که سهمیه آب به کشاورزان داده نشده، طرحهای توسعه فولاد نیازمند آب است، گفت: فولادمبارکه با تصفیه پساب شهرستانها توانسته طرحهای توسعهای خود را پیش ببرد و در مصرف آب صرفهجویی کند.
دکتر محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاح طرح توسعه فولاد سبا نیز گفت: مصرف سرانه فولاد کشور 230 کیلوگرم بوده و با رونق ساخت امیدوارم به 400 کیلوگرم برسد.
وی با اشاره به شهرت فولاد مبارکه به صنعت از سنگ تا رنگ اظهار کرد: این صنعت به اقتصاد ملی ایران خدمت موثری داشته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به فعالیت مجموعه فولاد مبارکه در ۷ استان بیان کرد: یکی از اقدامات موثر این شرکت استفاده از توان داخلی برای پیشبرد اهداف است.
شریعتمداری ادامه داد : باید 55 میلیون تن فولاد تا سال 1404 در کشور تولید کنیم که در این راستا فولاد مبارکه گام های بسیار خوبی برداشته است و یک درصد از تولید ناخالص داخلی و 5 درصد از سهم ارزش افزوده که سهم فولاد بوده جز فعالیت های این مجموعه بزرگ است. همچنین سهم فولاد مبارکه از تولید فولاد در افق 1404 بالغ بر 25 میلیون تن برآورد گردیده است.
وی افزود: از سال ۹۲ تا به امروز، سهم تولید فولاد خام به ۳۴ میلیون تن رسیده اما تامین نیازهای زیرساختی صنعت فولاد کشور مهم ترین چالش این صنعت کشور است.
شریعتمداری با اشاره به آمارهای سه ماهه اول سال در حوزه صادرات گفت: یک میلیون و ۹۰۷ هزار تن فولاد در این مدت توسط فولادسازان بزرگ صادر شد.ممه رشد 10 درصدی داشت.
وی گفت: همچنین تولید شمش در مدت مذکور 4.9 میلیون تن بود که شاهد رشد 11 درصدی بودیم و این نشان میدهد که صنعت فولاد صنعت پویایی است. یکی از نمونه های مهم اقتصاد مقاومتی در کشور صنعت فولاد بوده است.
وی افزود: در زیر ساخت ها نیازمند همکاری های بیشتری هستیم.
وزیر صمت خاطر نشان کرد: تلاش کردیم زنجیره فولاد را متوازن کنیم و گلوگاه فعلی گندله است که باید افزایش یابد.
گفتنی است، علاوه بر طرح توسعه فولاد سبا با سرمایه گذاری 220 میلیون یورو و اشتغالزایی مستقیم 150 نفر که موجب افزایش ظرفیت تولید کلاف نورد گرم، ورق های فولادی و ورق آجدار از 750 هزار تن به 1.6 میلیون تن شد، با حضور اسحاق جهانگیری در این شرکت، تصفیهخانه پسابهای صنعتی، کارخانه آهک کلسینه شرکت فولاد سنگ مبارکه، نیروگاه 25 مگاواتی (CHP) فولاد سبا و ایستگاه تقلیل فشار گاز فولادمبارکه نیز مورد بهره برداری قرار گرفت.