سبحانی: حتی یک کیلو تولیدات مبارکه را به دلال نمی دهیم
دكتر بهرام سبحاني، مدير عامل فولاد مباركه اصفهان در جلسه مشترک فولادی ها با دولت و مجلس گفت: دستورالعمل وزارت صمت براي تنظيم بازار فولاد، فلسفه بورس كالا را زير سوال برده است.
وی افزود: اين دستورالعمل مشكلات فني و اجرايي دارد و تامين مواد اوليه مشتريان فولاد مباركه مثل خودروسازان، توليدكنندگان لوازم خانگي و لوله سازان را با مشكل مواجه كرده است.
سبحانی خاطرنشان کرد: دستورالعمل وزارت صمت تنوع محصولات و مشتريان واحدهاي فولادي را در نظر نگرفته است.
وی با بیان اینکه با افتخار مي گويم فولاد مباركه بالاتر از ظرفيت اسمي در حال توليد است و يك كيلو محصول توليدي كارگرانش را به دلال ها نمي دهد! اظهار داشت: به ما مي گويند چرا هر زمان و هر مقدار كه مي گوييم، عرضه نمي كنيد؟ چون محصولمان را تا آبان ماه پيش فروش كرده ايم!
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: مشتريان فولاد مباركه، خودروسازان و لوازم خانگي و لوله سازان و چندين صنعت پايين دستي ديگرند. چرا ٨ ميليون تن توليد فولاد مباركه را با يك ميليون تن تقاضاي لوله و پروفيل تنظيم مي كنيد و بقيه را ناديده مي گيريد؟
وی ادامه داد: در 5 ماهه امسال نسبت به پارسال ورق تحويلي فولاد مباركه به صنف لوله و پروفيل ٣٤ درصد افزايش يافته است. محصول توليدي اين ورق كجا رفته است؟ آيا ساخت و ساز افزايش يافته است؟
خلیفه سلطانی: بازار فولاد با دستورالعمل تنظیم بازار قفل شد/ سایه تعزیرات را از فولاد دور کنیم
سید رسول خلیفه سلطاني، دبير انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز در این جلسه با بیان اینکه بسته پيشنهادي انجمن براي اصلاح دستورالعمل تنظيم بازار فولاد به وزارت صمت ارائه شده گفت: ٧٠ درصد افزايش عرضه فولاد در بورس كالا تا سقف يك ميليون تن را به شرط پذيرش ساز و كار عرضه و تقاضا، اصلاح قيمت پايه، حذف سقف رقابت و پرهيز از رويكرد تعزيراتي متعهد شده ايم.
وی افزود: بازار فولاد با اين دستورالعمل قفل شده و كارخانجات نه مي توانند بفروشند و نه مي توانند بخرند.
خلیفه سلطانی تصریح کرد: به بخش خصوصي فولاد اعتماد كنيد و سايه تعزيرات را از فولاد دور كنيد تا بازار خودش را تنظيم كند.
کشانی: شارژ کوره با شمش فولاد خوزستان!
محمد كشاني، مدير عامل فولاد خوزستان یکی دیگر از چهره های حاضر در این جلسه مهم بود که گفت: فولاد خوزستان از يك هفته پيش خريد قراضه را متوقف كرده چون قيمت شمش توليدي اين شركت به واسطه دستورالعمل وزارت صمت كمتر از قراضه است.
وی افزود: بخشي از شمش توليدي را مجددا به عنوان قراضه در كوره شارژ مي كنيم!
طاهری زاده: منطق وزارت صمت در تعیین ارز 4200 تومان برای فولاد چیست؟
حمیدرضا طاهري زاده، نايب رئيس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در بخش دیگری از این جلسه گفت: نرخ ارز براي همه كالاهاي غير اساسي، ارز ثانويه اعلام شده است. حتي براي قطعات يدكي و الكترود هم ارز ٤٢٠٠ توماني نمي دهند. پس با چه منطقي وزارت صمت بر ارز ٤٢٠٠ توماني براي فولاد اصرار مي كند؟
وی خاطرنشان کرد: بورس كالا يك نهاد مستقل براي ايجاد شفافيت و تعادل عرضه و تقاضا است. چرا بورس كالا دستوري عمل مي كند؟
طاهری زاده افزود: چرا مجلس و وزارت صمت صداي سرمايه گذاران بخش خصوصي را نمي شنود؟ كمي به بخش خصوصي هم اعتماد كنيد و صدايشان را بشنويد، مطمئن باشيد در مديريت بازار بر اساس عرضه و تقاضا به دولت كمك خواهند كرد.
سرقینی: دستورالعمل تنظیم بازار کمر قیمت فولاد را شکست
دكتر جعفر سرقيني، معاون معدني وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه گفت: دستورالعمل وزارت صمت براي تنظيم بازار فولاد رانت را می کشد اما متاسفانه هم برخي توليدكنندگان و هم برخي مصرف كنندگان رانت را دوست دارند و براي همين با دستورالعمل مخالفند.
وی افزود: اين دستورالعمل كمر قيمت فولاد را شكسته و به نفع مصرف كنندگان نهايي است.
سرقینی تاکید کرد: از اين به بعد فقط دارندگان پروانه هاي ساختماني از طريق تعاوني هاي اتحاديه هاي آهن فروشان مي توانند ميلگرد و تيرآهن از بورس كالا بخرند.
یزدی زاده: تداوم اجرای دستورالعمل صمت منوط به اخذ مصوبات قانونی از سران قوا و شورای عالی بورس است
منصور يزدي زاده، مدير عامل ذوب آهن اصفهان در جلسه فولادی ها با مجلس و دولت گفت: كشور اكنون صادركننده فولاد است و به زودي جزو ١٠ توليدكننده بزرگ دنيا مي شويم. بنابراين سياست گذاري ها بايد متفاوت از سال هاي قبل باشد كه واردكننده فولاد بوده ايم.
وی اظهار داشت: يك كشور صادركننده فولاد نبايد نگراني تامين نياز داخل را داشته باشد.
یزدی زاده افزود: اگر قرار است اجراي دستورالعمل وزارت صمت توسط بورس كالا تداوم يابد، لازم است مصوبات قانوني لازم از سران قوا و شوراي عالي بورس اخذ شود.
فولاد را کوپنی می کنیم!
در این جلسه از جانب دولتی ها مطرح شد: براي تولیدکنندگان فولاد دستورالعمل تنظيم بازار فولاد را ملغي نخواهيم كرد و اگر مقاومت ها در اجراي دستورالعمل ادامه يابد، شايد فولاد كوپني خواهد شد و هر واحدی كه بر اساس دستورالعمل در بورس كالا عرضه نكند، به تعزيرات معرفي مي شود!
احمدی: تنظیم بازار را به تولیدکنندگان و اتحادیه ها سپرده شود
فریدون احمدی، نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس نیز درخصوص این جلسه گفت: هفته آینده نقطه نظرات در کارگروه تشکیل شده در زمینه تنظیم بازار آهن و فولاد جمعبندی و به جلسه سران سهقوه ارائه میشود.
وی افزود: میزان تولید آهن و فولاد کشور بیش از نیاز داخلی است که مازاد آن صادر میشود. درنتیجه مقرر شد سیاستها بگونهای تنظیم شود تا بازار داخلی ساماندهی شود و در عین حال به توسعه صادرات کمک شود، همچنین تصمیم گرفته شد تا هفته آینده نقطه نظرات در کارگروه تشکیل شده جمعبندی و به جلسه سران سهقوه و مسئولان ذیربط در دولت و مجلس ارائه شود تا بازار به ثبات نسبی دستپیدا کند.
احمدی خاطرنشان کرد: تنظیم بازار به تولیدکنندگان، شبکه توزیع و اتحادیهها سپرده شود و دولت تنها نظارت کند.
خوروش: قیمت دستوری نه عرضه را زیاد و نه مشکل تقاضای صنایع پایین دستی را حل می کند
احمد خوروش، مدیر عامل فولاد کویر نیز در این جلسه با بیان اینکه به نقاط قوت دستورالعمل وزارت صمت هم باید توجه شود گفت: فروش مواد اولیه فقط به تولیدکنندگان و اعمال مصوبه ضریب 89 درصدی قیمت شمش بر مبنای میلگرد از نقاط قوت این دستورالعمل است.
وی افزود: قیمت باید کف بازار تعیین شود. تا موقعی که اصرار به تعیین قیمت دستوری داریم، نه عرضه ها زیاد می شود و نه مشکل تقاضای صنایع پایین دستی حل می شود.
احرامیان: دستورالعمل تنظیم بازار انجماد قیمتی را به همراه داشت
بهادر احرامیان، عضو هیئت مدیره انجمن تامین کنندگان فولاد ایران اظهار داشت: کاهش اخیر قیمت فولاد در بازار به دلیل دستورالعمل وزارت صمت نبوده بلکه به دلیل کاهش انتظارات تورمی فعالان بازار و ثبات نسبی شرایط اقتصادی کشور بوده است. البته دستورالعمل وزارتخانه موجب کاهش معاملات شده که انجماد قیمتی را به همراه داشته است!
وی افزود: هر نوع تصمیم گیری در اقتصاد که مبتنی بر دستور و عدم اعتماد به مکانیسم عرضه و تقاضا باشد، قطعا به نفع مصرف کننده نهایی نخواهد بود و محکوم به شکست است. این یک تجربه تاریخی در اقتصاد ایران و دنیا است.
کاوه: بورس کالا، انجمن فولاد و فولادسازان بزرگ مقصر اصلی افزایش قیمت های فولاد!امیر حسین کاوه، دبیر سندیکای لوله و پروفیل نیز در این جلسه تاکید کرد: سال گذشته 9 میلیون تن فولاد خام شامل ورق و شمش با قیمت ارزان از کشور صادر شده در حالی که ارز حاصل از آن حتی به اندازه پول آب و برق لازم برای تولید این محصولات هم نیست!
وی افزود: ایمیدرو، بورس کالا، انجمن فولاد و فولادسازان بزرگ مقصر اصلی افزایش قیمت فولاد هستند!