دکتر بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پاسخ به این سوال خبرنگار «چیلان» که آیا حذف صادرکنندگان فولاد میانی از لیست برگزیدگان کشوری منطقی است، گفت: صادرات یکی از استراتژی های شرکت ها است و عملکرد شرکت ها مبنای قرارگیری آنها در لیست صادرکنندگان نمونه می باشد.
مدیرعامل سابق فولاد مبارکه توضیح داد: برای نمونه فولاد مبارکه در سال 96 عملکرد خوبی در صادرات داشت اما در سال 97 به جهت نیاز بازار داخلی و افزایش قیمت جهانی و هجوم بازار داخل به فولاد مبارکه مجبور به کاهش حجم صادرات و افزودن به سهم بازار داخل شد.
وی افزود: بنابراین علی رغم اینکه در سال قبل حجم قابل قبول صادرات داشته ایم اما رشد آن نسبت به سال قبل کاهشی بوده است.
دکتر سبحانی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد برای اعطای تقدیرنامه های صادراتی، پارامترها و معیارهایی وجود دارد که ظاهرا به درستی رعایت نشده است چراکه فولاد خوزستان بر اساس اصول پایه به جهت رشد صادرات مستحق دریافت این تندیس و تقدیرنامه بود اما این امکان از این شرکت بزرگ سلب شده است.
وی گفت: همچون سال هاي گذشته بايد هم صادركننده نمونه محصول فولادي انتخاب مي شد و هم صادركننده نمونه فولاد مياني چراکه حدود ٧ ميليون تن از ٩ ميليون تن صادرات فولاد در سال ٩٦ متعلق به فولاد مياني بوده است.