به گزارش چیلان، محمود اسلامیان با تایید این مطلب افزود: طی دو سال فعالیتم در هیئت مدیره فولاد مبارکه اعتقادم بر این بود که بازنگری براساس اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر خصوصیسازی که بزرگان نظام از جمله مقام معظم رهبری و همچنین دولت یازدهم و دوازدهم مکررا به آن اشاره کردند، تاکنون به درستی انجام نشده است.
به گفته وی، خصوصیسازی از جمله اقدامات مهمی است که به نفع کشور است که با مشکلات زیادی روبهرو شده، زیرا که برخی از مجموعههای تولیدی کشور از بهرهوری پایینی برخوردار بوده و از مسائل و مشکلات حاشیهای بسیاری برخوردارند که باید براساس اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر خصوصیسازی به بخش خصوصی کشور واگذار میشد اما تاکنون شاهد این اتفاق مهم نبودیم.
اسلامیان با اشاره به اینکه ارادهای مبنی بر خصوصیسازی در کشور وجود نداشته تصریح کرد: این هدف مهم با ایرادات زیادی مواجه بوده از جمله عدم رعایت اهلیت.
وی خاطرنشان کرد: اهلیت بهعنوان یک شاخص بسیار مهم در دنیا برای خصوصیسازی بخشهای مختلف تولیدی کشورها رعایت میشود از جمله در بلوک شرق سابق اروپا؛ این در حالی است که در ایران اگر بهطور محدود هم انجام شده از جمله در فولاد خوزستان، اهلیت لحاظ نشده است.
اسلامیان تاکید کرد: هماکنون حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ کارخانه فولاد در کشور وجود دارد که میتوان واحدهای فولادی مشکلدار را به آنها واگذار کرد.
وی در مورد دلیل استعفای خود از ریاست هیئت مدیره فولاد مبارکه گفت: احساس کردم که حضورم در این بخش لزومی ندارد، از این رو استعفایم را به هیئت مدیره شرکت اعلام کردم که مورد موافقت قرار گرفت.
رئیس سابق هیئت مدیره فولاد مبارکه، با اشاره به اینکه امیدوارم دولت به وعدههای خود در زمینه خصوصیسازی در کشور عمل کند، تصریح کرد: باید به مردم اعتماد کرد زیرا که همه شاهد بودیم جنگ تحمیلی را به خوبی اداره کردند و همواره قادرند مهمترین مشکلات را پشت سر بگذارند.
وی افزود: اعتقادی به سیستم موجود برای واگذاریهای انجام شده در کشور ندارم و باید خصوصیسازی واقعی صورت بگیرد.
اسلامیان تصریح کرد: دولت میتواند با خصوصیسازی واقعی نقدینگی جامعه را جمع کند و از این طریق بهرهوری مجموعهها را افزایش دهد و حاشیههای موجود در این مجموعهها را برطرف کند.
به گفته وی، دولت بدون سرمایهگذاریهای جدید از طریق خصوصیسازی میتواند بستر مناسب را برای افزایش توسعه اقتصادی در کشور فراهم کند.
اسلامیان به الگوهای موفق در زمینه خصوصیسازی در کشورهایی از جمله اتحاد جماهیر شوروی (سابق) و چین اشاره کرد و افزود: این کشورها اقتصادهای دولتی را جمع کردند و هماکنون شاهد خصوصیسازی واقعی در این کشورها هستیم.