اوایل مهر ماه سال جاری بود که مراسم افتتاح خط ریلی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان و اتصال آن به شبکه سراسری با حضور مهندس احمدی عضو هیئت مدیره و معاونت بهره برداری راه آهن جمهوری اسلامی ایران و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد. دستاوردی دیگر برای مجموعه ای که تقریبا هر ماه خبر یکی از موفقیت هایش مخابره می شود از انتخاب به عنوان تولیدکننده کیفی کشور تا رکوردزنی های تولید و فروش. اما به دلیل اهمیت حمل ریلی در چرخه حمل و نقل فولاد کشور و همچنین تاثیر زیاد آن بر عملکرد و سودآوری شرکت فولاد امیرکبیر کاشان، با مهندس قنواتی مدیر عامل این شرکت به گفتگو نشستیم که در ادامه می خوانید.
مهندس عزیز قنواتی، مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در خصوص خط ریلی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان و اتصال آن به شبکه سراسری که درمجموع برای اجرای آن 10 میلیارد تومان هزینه شده است به چیلان اقتصادی گفت: این مسیر به طول ۳۶۴۲ متر و خاکبرداری ۱۲ هزار متر مکعب و خاک ریزی ۹۴ هزار متر مکعب و بتن ریزی ۲ هزار ۳۰۰ متر مکعب عملیاتی شد که برای اجرای این طرح پیمانکار ۸ ماهه پروژه را تکمیل و واگذار کرد. این طرح به منظور تسهیل در حمل مواد اولیه از فولاد مبارکه و بنادر جنوب، کاهش هزینه های حمل و افزایش سودآوری و کاهش بار ترافیکی جاده های مواصلاتی و مشارکت در مسئولیت های اجتماعی اجرایی شد. به علاوه اینکه احداث گمرک اختصاصی مستقر در شرکت فولاد امیر کبیر کاشان نیز در همین راستا با هدف تسهیل در ترخیص محصولات تولیدی شرکت به مشتری و کاهش هزینه های گمرکی و واردات و صادرات محصول احداث شده است.
وی دلیل سرمایه گذاری فولاد امیرکبیر کاشان در طرح های زیرساختی را چنین تشریح کرد: از آنجا که تکمیل و توسعه زیرساختهای کشور از اصلیترین اهداف در راستای افق 1404 بهشمار میرود و کشور نیاز گسترده ای به گسترش حمل و نقل ریلی و توسعه زیرساخت های توزیع دارد، لذا شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در راستای این مهم، اقدام به تکمیل جاده ریلی و اتصال به شبکه سراسری کرده است.
قنواتی تکمیل و اتصال خط ریلی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان به شبکه سراسری را از دستاوردهای بزرگ کشور در راستای اقتصاد مقاومتی اعلام و گفت: فولاد امیر کبیر کاشان در تکمیل خط ریلی و اتصال آن به شبکه سراسری علاوه بر توسعه استراتژیک در راستای چشم انداز 1404، کاهش هزینههای حملو نقل، آلایندگی زیستمحیطی، ترافیک و تصادفات جادهای و تسریع در امور انتقال محصولات به بنادر کشور جهت صادرات و مراکز داخلی را نیز مدنظر قرار داده است. با تکمیل و اتمام این طرح، شرکت فولاد امیرکبیر کاشان به شبکه حملونقل بینالمللی متصل شده و بهطور حتم پاسخ به نیازهای داخل و صادرات از کشور با سرعت و سهولت بیشتری انجام خواهد پذیرفت. توسعه خطوط ریلی و اتصال به شبکه سراسری کشور بر اساس درخواست شرکت فولاد امیرکبیر صورت گرفته که با طراحی و راهاندازی توسط سازمانهای مربوطه، از دستاوردهای مهم سالهای گذشته شرکت و استان بهشمار میرود.
مدیرعامل فولاد امیر کبیر کاشان با بیان اینکه قطع وابستگی و عدم واردات ورق های فولادی قابل تولید در کشور با قیمت مناسب از اهداف کلی شرکت بهشمار میرود، تصریح کرد: افزایش بهرهوری نیروی انسانی و تجهیزات در کنار استفاده از دانش و کارشناسان موجود در واحد تولیدی جهت شناسایی واحدهای قابل رشد در کشور نیز از اقدامات دیگر شرکت مذکور محسوب میشود. تمامی اهداف مطرح شده با به کارگیری متخصصان بومی استان و شرکتهای بزرگی مانند فولاد مبارکه انجام پذیرفته است.
وی تصریح کرد: ظرفیت اسمی گالوانیزه شرکت، از 100 هزار تن با افزایش یکنواخت به 150 هزار تن خواهد رسید که نسبت به سنوات گذشته با افزایش 20 هزار تنی همراه خواهد بود. هدف 200 هزار تن سال آینده هم نشاندهنده افزایش ظرفیت و بهرهوری در وضعیت سخت اقتصادی کشور است.