بهرام سلطانی قائم مقام مدیرعامل شرکت آهن مجد فراز در گفت و گو با چیلان گفت: در برهه ای شاهد بودیم که خرید مواد اولیه و عرضه دوباره محصول در بورس کالا علی رغم نیاز واحدها، تاحدودی رغبت تامین مواد اولیه از بورس کالا را از تولیدکنندگان گرفته بود و باعث کاهش معاملات شده بود. برای مثال خرید آهن اسفنجی برای تولیدکنندگان شمش های القایی امکان پذیر نبود چون این تولیدکنندگان ملزم به عرضه محصول در بورس بودند درحالی که شمش این واحدها از سوی بورس قابل پذیرش نیست.
وی افزود: علاوه بر این بسیاری از واحدها با کمبود نقدینگی در بازار مواجه اند و تمایل به خرید و فروش تهاتری دارند که با مصوبات دستوری این امکان نیز از آن ها گرفته شده بود.
سلطانی ادامه داد: از سوی دیگر تامین مواد اولیه تولیدکنندگان توسط شرکت های بازرگانی نیز بسیار مشکل شده چرا که در این دستورالعمل ها تدبیری برای خرید شرکت هایی همچون آهن مجد که نقدینگی لازم را در اختیار دارند، دیده نشده است.
وی تصریح کرد: این گونه تصمیمات غیر کارشناسی سبب می شود نقش شرکت های بازرگانی در زنجیره فولاد نادیده گرفته شده و بعضا چالش هایی برای واحدهای تولیدی علی رغم نیازشان به مواد اولیه ایجاد شود در حالی که در نقطه مقابل، این تصمیمات عامل ایجاد رانت در بازار فولاد نیز بوده است.