سیروس پرچمی، مدیرعامل شرکت مهندسی پرچمداران صنعت سپاهان به «چیلان» از نحوه شکل گیری این مجموعه دانش بنیان و برنامه های آتی آن گفت. وی در ابتدای صحبت های خود اشاره ای به نحوه شکل گیری این شرکت داشت و گفت: این شرکت جهت انجام پروژه های تحقیقاتی و مهندسی در راستای تولید ملی و خود کفایی در سال 1389 در اداره ثبت شرکت های اصفهان به ثبت رسید. در همان ابتدای شکل گیری شرکت، مطالعاتی را بر روی فورمهوای دم کوره بلند ذوب آهن اصفهان انجام دادیم که این قطعات بیش از 40 سال از کشورهای انگلیس، کره و دیگر کشورها وارد می شد و موفق به ساخت اولین فورم هوای دم شدیم و با موفقیت نیز در کوره بلند شماره یک ذوب آهن نصب گردید. خوشبختانه چند سال این پروژه بومی سازی شد و قطع وابستگی به خارج را به همراه داشته است. به جهت آنکه جهان به سمت خنک کننده های مسی کوره بلند حرکت کرده بود، ما نیز به فکر طی کردن این مسیر افتادیم و توانستیم این قطعه را بومی سازی کنیم و حتی این طرح در جشنواره خوارزمی به عنوان طرح برتر شناخته شد اما متاسفانه این پروژه در ذوب آهن اصفهان ابتر ماند و تنها 5 عدد از خنک کننده های مسی نسل پنجم به صورت نمونه در کوره شماره یک ذوب آهن نصب شده است.
آقای پرچمی اشاره ای به خنک کننده های مسی نسل پنجم کوره بلند داشتید. مزایای این قطعه چیست؟
بخشی از مزایای خنک کننده های مسی نسل پنجم در کوره بلندها عبارت است از:
افزایش عمر کاری کوره بیش از 25 سال افزایش 25 درصدی حجم کوره و افزایش 23 درصدی راندمان تولید افزایش طول خنک کننده های مسی عمودی تا 5 متر ارزش افزوده 100 درصدی مس مصرفی در یک دوره نصب ساده خنک کننده مسی انتقال حرارت خنک کننده های مسی 13برابر خنک کننده چدنی گرافیت کروی کاهش میزان 35 درصدی مصرف آب در کوره بلندها کاهش هزینه های نسوز کاهش تعداد اتصالات لوله های خارجی حداقل نشتی گاز در خنک کننده مسی ریخته گری یکپارچه به صورت عمودی بدون لوله گذاری حداقل سایش در یک دوره کاری حداکثر ضخامت خنک کننده مسی mm 200 حذف دو دوره تعمیرات اساسی کوره بلند استفاده از خنک کننده های نسل پنجم در بیش از 250 کوره بلند مدرن جهان حذف mm 900 آجر چینی دیواره کوره بلند انجام تعمیرات اساسی کوره بلندها هر 30 سال یکبار
فعالیت خود در حوزه فولاد را تشریح می فرمایید؟
این شرکت با سرلوحه قرار دادن پیوند میان صنعت و دانشگاه، از ابتدای تاسیس اقدام به ساخت، تعمیر، بازسازی و نوسازی مجدد قطعات مسی استراتژیک وارداتی گردد که خود نوعی سرمایه گذاری و خودکفایی در صنعت کشور به وجود آورده است.
هدف ما ساخت قطعات مسی می باشد که عمدتاً از کشورهای اروپایی وارد کشور می شود. همان طور که اشاره شد شرکت دانش بنیان پرچمداران صنعت سپاهان برای اولین بار در کشور اقدام به ساخت، بازسازی و نوسازی مجدد این قطعات مسی نموده که در صنایع مادر بکار می رود. مسئولین این شرکت قبل از تاسیس به مطالعه و بررسی گلوگاه های صنعتی که صد درصد آن قطعات وارداتی و حائز اهمیت است پرداخته و با آگاهی و دانش روز شروع به انجام فعالیت در حوزه فولاد نمودند.
برنامه آتی شما در حوزه بومی سازی صنعت فولاد چیست؟
یکی از مهمترین صنایعی که در رشد و توسعه کشور نقش بسزایی دارد، صنعت فولاد است. برای ارزیابی رشد هر کشوری مصرف سرانه فولاد آن به عنوان شاخص در نظر گرفته می شود. صنعت فولاد به دلیل اشتغال زایی بالا و صرفه جویی های ارزی و نیز تحرک در صنایع کوچک، از اهمیت خاصی برخوردار است. این شرکت با تکنولوژی داخلی و علم و دانش فنی جوانان، هدایت و راهنمایی پیشکسوتان فولاد کشور، تصمیم به جلوگیری از واردات قطعات استراتژیکی به کشور دارد.
قطعات وارداتی یکی از معضلات صنعت کشور می باشد که باید از ورود آنها جلوگیری شود و تنها راه نجات کشور، حمایت مسئولین از تأمین کنندگان و شرکت های دانش بنیان می باشد. با توجه به پتانسیل موجود در کشور و دانش جوانان تحصیل کرده، می توان شرایط صادرات را فراهم کرده و کشور را از این بحران نجات داد.
برنامه شرکت برای سال 98 چیست؟
با توجه به اینکه این شرکت فعالیت خود را از سال 89 آغاز کرده و رو به رشد بوده و در حال حاضر توسعه و جذب نیروی جوان تحصیل کرده و کارآمد را در برنامه خود قرار داده است، برنامه سال 98 با توجه به بحران شدید آب و تحریم ها، عمدتاً بر روی پروژه هایی است که در صرفه جویی مصرف آب مؤثرند.
نظر جنابعالی درخصوص تاثیر تحریم ها بر جذب سرمایه گذاری چیست؟
به هرحال تحریم ها اثر خود را بر روی صنعت و تولید داخلی گذاشته است و با توجه به بحران های شدید اقتصادی که در کشور ما به وجود آمد، این شرکت معتقد است با اعتقاد و باور به توانایی های داخلی و قطع وابستگی می توان کشور را از نو ساخت. می توان گفت تحریم¬ها به دو دلیل بر صنعت و تولید داخل اثرگذار بوده است. یکی از دلایل آن، عدم بومی سازی قطعات مورد نیاز صنعت بوده و دیگری عدم توجه به توانایی جوانان نخبه کشور می باشد.
صنعت فولاد جهان مسیر خود را پیدا کرده و با تکنولوژی روز، هزینه های خود را به شدت کاهش داده و توسط نیروی انسانی که یکی از سرمایه های بزرگ هر کشوری می باشد، به اهداف خود دست یافته است. وقت آن رسیده که مسئولین محترم در کنار تامین کنندگان و تولید کنندگان داخلی وارد عمل شده تا بتوانیم مشکلات کشور را حل کنیم.
نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد را چطور دیدید و چه دستاوردی برای شما داشت؟
از انجمن تولیدکنندگان فولاد برای برگزاری این جشنواره کمال تشکر را دارم و قدردانی خود از مسئولین محترم به جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان را اعلام می دارم. شاهد انقلابی در حوزه بومی سازی صنعت فولاد هستیم و این نمایشگاه سبب ارتباط موثر میان تولیدکننده و مصرف کننده شد. برگزاری نمایشگاه بومی سازی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در دی ماه 97 باعث شد رابطه تنگاتنگی بین تامین کنندگان و تولید کنندگان ایجاد گردد و برای این شرکت اثرات مثبتی به همراه داشته است.