مجري طرح ملي انتقال آب خليج فارس به اصفهان در گفتگو با چيلان، با توجه به اخبار انتقال آب از خلیج فارس به سایر نقاط کشور اظهار داشت: مصاحبه اخیر وزير نيرو نشان مي دهد نگاه این وزارتخانه به طرح هاي انتقال آب تغيير كرده است.
وي افزود: مواضع اخير سازمان حفاظت محيط زيست نيز در مورد پروژه هاي انتقال آب به نحو معنا داري تغيير كرده و اميدوارم با همگرايي وزارت نيرو و سازمان حفاظت محيط زيست زمينه استفاده بهينه از منابع آبي كشور بهتر از گذشته فراهم گردد.
وي تصریح کرد: نمونه هاي زيادي از طرح هاي انتقال آب بين حوزه اي در سراسر جهان به اجرا در آمده و در سال هاي اخير نيز شتاب بيشتري گرفته و ايران خيلي پيشتر از اينها بايد از اين گزينه براي مديريت منابع آبي و تامين آب شرب، صنعت و كشاورزي خود بهره مي برده است.
وي خاطر نشان كرد: اجراي طرح هاي انتقال آب نه تنها تقابلي با الزامات زيست محيطي ندارد بلكه مي تواند فرصتي براي صيانت از زيست بوم ها به شمار آيد ولي نيازمند حمايت و همراهي كارشناسانه سازمان حفاظت محيط زيست است.
وي ادامه داد: واقعیت این است که کشورهای توسعه يافته بسیاری، طرح های انتقال آب را مطابق برنامه های توسعه ای خود عموما به دلیل مزایای اقتصادی و اجتماعی بالفعل و بالقوه خود و ناشی از افزایش تقاضای آب برای مصارف کشاورزی، تامین آب مصرفی صنعتی و شرب و انرژی اجرا کرده اند و اين نگاه در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه نظير کشورهای آفریقایی، هند و چین و ایران نيز مورد توجه قرار گرفته است. تغییر اقليم ها و نگرانی در مورد کاهش دسترسی به آب در آینده و هزينه كمتر انتقال آب در مقابل هزينه بسيار سنگين انتقال جمعيت ها، باعث شده تا طرح هاي انتقال آب روي ميز خيلي از كشورها قرار گيرد و كساني برنده هستند تا به جاي ترديد تصميم بگيرند.
وي افزود: خشکسالی اقلیمی ها اگر چه امروز تهدیدند ولي بايد از آنها فرصتي براي توسعه و آباداني ساخت و ايران از اين منظر، منابع آبي غني و قابل استفاده ای در جنوب و شمال دارد که باید به عنوان فرصت توسعه ای به آن نگریست.