عبدالمجید شریفی، رئیس هیئت مدیره کاوه جنوب کیش به چیلان گفت: علاوه بر نگاه بنگاهی به صادرات، نیاز است سازوکارهای صادراتی تدوین شود و شرکت های فولادی در کنار یکدیگر و در قالب یک شرکت مشترک و به صورت کنسرسیوم به صادرات بپردازند تا علاوه بر کنترل قیمت های صادراتی بتوانند سهم قابل توجهی از بازار را کسب نمایند و سایر کشورهای منطقه از شرایط تحریم ایجاد شده برای کشور سو استفاده نکنند.
وی تصریح کرد: نکته مهمی که فولادسازان باید در نظر بگیرند این است که فولادی ها باید تدریجا وابستگی و نیاز ارزی خودشان را کاهش دهند و این کار در کشور در حال اجراست اما هنوز هم برخی اقلام وجود دارند که باید از خارج تامین شود که اینها نیازهای واقعی محسوب می شوند.
تکمیل پروژه های نیمه تمام و تأمین ارز مورد نیاز فولادسازان
شریفی با تاکید بر اینکه شرکت ها نیازهای ارزی دارند که باید تامین شود گفت: بسیاری از پروژه های حوزه فولاد کشور بر مبنای فاینانس و تعهد شرکت های خارجی بودند و برخی الزامات را برای شرکت ها ایجاد می کند و پس از گذران دوران تضمینی می توان آنها را نیز داخلی سازی کرد. نکته دیگر طرح های توسعه ای شرکت ها است که ارز نیاز دارند و این مصلحت کشور و نظام است که این پروژه های نیمه تمام به اتمام شوند. پس برای این اقلام باید ارز لازم تامین شود وگرنه فولادساز دلیلی ندارد که ارز خود را در خارج از کشور نگه دارد.