احمدی سعدی مدیرعامل مجتمع فولاد البرز غرب در گفت و گو با چیلان درباره تامین مواد اولیه و قراضه مصرفی این کارخانه گفت: علیرغم تحریم جدید آمریکا در حال مذاکره با یکی از کشورهای CIS برای واردات 300 هزار تن قراضه هستیم و مراحل آن تقریبا نهایی و پیش قرارداد امضا شده است و قرار است بخشی از این خرید را با یک ارز خارجی و بخش اعظم آنرا به صورت تهاتر کالا انجام دهیم.
وی افزود: در برخی کشورها که فروشنده از مجازات تحریم ها هراس دارد یک شرکت واسطه از طرف ما این کار را انجام می دهد و اگرچه مقداری به هزینه های شرکت اضافه شده و پروسه کاری زمان بر می شود اما این معاملات در نهایت صورت خواهد گرفت.
مدیرعامل مجتمع فولاد البرز غرب درخصوص مصرف قراضه در صنعت فولاد اظهار داشت: با وجود آنکه ایران بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی در دنیا است اما شرکتهای فولادی تمایل به استفاده از قراضه دارند چراکه در بحث ذوب، مواد افزودنی کمتری میخواهد و مصرف برق را 20 درصد کاهش داده و زمان ذوب نیز کمتر می گردد اما چون ایران کشوری صنعتی نیست، حداکثر قراضه تولیدی آن به 2 میلیون تن می رسد درحالی که نیاز کشور حداقل 10 میلیون تن است.
سعدی خاطرنشان کرد: البته نباید فراموش کرد که حتی درصورت حل مشکلات بانکی و تحریمها، تجهیزات لازم برای تخلیه قراضه در بنادر به اندازه کافی نیست.