فولاد هرمزگان ازجمله شرکت های صادرات محوری است که براساس اطلاعات منتشر شده موفق به فروش یک میلیون و 384 هزار تن اسلب در بازار داخلی و صادراتی در سال قبل شد. مهندس فرزاد ارزانی، مدیرعامل فولاد هرمزگان در گفت و گو با چیلان به تشریح دستاوردهای این شرکت در سال گذشته و برنامه های آن برای سال جاری پرداخت و به نقش پررنگ نیروی انسانی در پیشبرد برنامه های فولاد هرمزگان سخن گفت.
آقای مهندس ارزانی، برنامه فولاد هرمزگان در سال جاری چیست و تا پایان سال چه اقداماتی انجام خواهید داد؟
با وفاق جمعی که با کارکنان بخش های مختلف داشتیم و طی جلسات مشترک با مدیران و معاونین شرکت، استراتژی شرکت برای سال 98 در سال قبل تدوین شد تا همچنان با حداکثر تولید کار کنیم و هدف گذاری ما رسیدن به ظرفیت اسمی کارخانه است. در واقع ظرفیت اسمی تولید شرکت 1.5 میلیون تن است که هدف گذاری فولاد هرمزگان برای سال جاری دستیابی به ظرفیت اسمی است.
در بحث فروش و صادرات هم امیدوار هستیم که علیرغم تحریم ها و محدودیت های بین المللی، گشایش هایی ایجاد شود کما اینکه فولاد هرمزگان آمادگی کامل برای مقابله با تحریم ها را دارد و همچنان با رویکرد صادراتی، فروش را دنبال خواهد کرد چراکه فولاد هرمزگان به واسطه دسترسی به آبهای آزاد، صادرات محور، طراحی شده و صادرات یکی از اهداف اولیه شرکت بوده است. البته تامین نیاز داخل را نیز وظیفه خود می دانیم و از ابتدا جزو سیاست های شرکت بوده است.
به هر حال در مجموع رویکرد شرکت در سال جاری صادراتی است. در همین راستا استراتژی ها و اهداف در سطح کلان مشخص شده و کمیته های تحول شرکت، موضوعات را به معاونین و کارکنان منتقل کرده و آنرا تا پایین ترین سطوح سازمان انتقال داده است.
به اعتقاد من مهم ترین بخش در هر سازمانی برای تحقق اهداف، نیروی انسانی آن است که این امر نیازمند کار گروهی و تیمی است و فولاد هرمزگان بر روی این موضوع سرمایه گذاری کرده است.
از همکاران فولاد هرمزگان تشکر می کنم چراکه با همکاری آنان توانستیم به موفقیت های روزافزون در فولاد هرمزگان دست پیدا کنیم. همان گونه که گفته شد بزرگترین سرمایه هر شرکتی، نیروی انسانی است و اتفاق خوبی که در فولاد هرمزگان رخ داده، همبستگی، تلاش و کار گروهی بود که معنا پیدا کرد.
فولاد هرمزگان چه برنامه ای برای صادرات تا پایان سال دارد؟
فولاد هرمزگان در سال 96 بالغ بر 70 درصد محصولات خود را صادر کرد و در نیمه اول سال گذشته وضعیت بسیار مطلوبی داشت اما در نیمه دوم به دلیل فشارهای تحریم این سهم کاهش داشته است هرچند که تلاش شد تا پایان سال بخشی از این افت صادراتی جبران شود. در مجموع میزان صادرات شرکت در سال گذشته بیش از 580 هزار تن بود که این رقم حدود 45 درصد از تولید فولاد هرمزگان است. امسال هدف گذاری شرکت افزایش میزان صادرات و تحقق صادرات 960 هزار تنی محصول است زیرا که فولاد هرمزگان یک شرکت صادرات محور است.
آقای ارزانی، تدابیر اتخاذ شده توسط فولاد هرمزگان برای تحقق رونق تولید چیست؟
بزرگترین خدمتی که یک واحد تولیدکننده در سال رونق تولید می تواند انجام دهد، تداوم روند تولید با قدرت و قوت و توجه به اشتغالزایی در کنار این موضوع است.
برای تحقق رونق تولید در ابعاد داخلی نیازهایی وجود دارد و تولیدکنندگان موظفند تا نیازهای داخلی را پاسخگو باشند.
رونق اقتصادی در کشور باید در تمام ابعاد دیده شود یعنی امکان پذیر نیست که تنها فولادسازان در این بین موفق باشند بلکه با یک زنجیره طرف هستیم که تولیدکننده و مصرف کننده در آن به یکدیگر مرتبط می باشند. رونق اقتصادی زمانی حاصل می شود که کلیه تولیدکنندگان بتوانند با تمام توان و قوای خود و در حد ظرفیت اسمی کار کنند. برای نمونه درصورتی رونق تولید در فولاد هرمزگان اتفاق خواهد افتاد که شاهد تولید حداکثری و در حد ظرفیت اسمی در واحدهای نوردی باشیم بنابراین حداکثر همکاری را با این واحدها انجام خواهیم داد.
در شرایط کنونی چالش های پیش روی تولید زیاد است و این امری طبیعی است اما با مدیریت صحیح می توان از آنها عبور نمود و از مهم ترین آنها می توان به تامین پایدار و مستمر گندله مورد نیاز شرکت، مشکلات ناشی از صادرات محصولات و جابجایی و انتقال ارز و افزایش قیمت مواد اولیه و مصرفی واحدهای تولیدی از جمله الکترود اشاره کرد.