چیلان آنلاین
کدخبر : ۲۷۱۶۵
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۹ مرداد ماه ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۸:۱۲
گفتگوي صريح چيلان با مهندس كشاني:
محمد کشانی، مدیرعامل سابق فولاد خوزستان و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت و گويي صريح با چیلان به تشریح دستاوردهای فولاد خوزستان در دوره مدیریت خود پرداخت كه از نظر مي گذرد:
اکسین زاییده فولاد خوزستان است/زيرساخت هاي فولاد اكسين وابسته به فولاد خوزستان است/ نمایشگاه بومی سازی فولاد خوزستان در امتداد جشنواره ملی فولاد است/ظرفیت "فخوز" در افق 1404 به 7.2 میلیون تن می رسد

کشانی درخصوص نمایشگاه تخصصی بومی سازی قطعات، تجهیزات و مواد گروه فولاد خوزستان گفت: این نمایشگاه نخستین نمایشگاه بومی سازی نبود بلکه در راستای نخستین جشنواره بومی سازی است که با همت انجمن فولاد در سال گذشته برگزار شد و اطلاعات بسیار خوبی اخذ و منجر به تفاهم نامه و قراردادهای خوبی شد.

وی افزود: کاری که فولاد خوزستان درخصوص برگزاری این نمایشگاه انجام داد یک نگاه بخشی درمورد استان خوزستان بود. فولاد خوزستان به دلیل سرآمد بودن همواره وظیفه خود را شناسایی و حمایت از توانمندی های استان، شرکت ها و جوانان خلاق استان می داند. 85 درصد نیازهای فولاد خوزستان بومی و داخلی است و مابقی را امیدوار است با شناسایی در این نمایشگاه تامین نماید.

دو تفاوت بودجه 98 فولاد خوزستان نسبت به سال قبل

کشانی مدیرعامل سابق فولاد خوزستان در ادامه، شرحی از فعالیت های این شرکت در سال های اخیر داشت و اظهار داشت: همانطور که در پایان گذشته، بودجه سال 98 در فولاد خوزستان ترسیم شد شاهد دو تفاوت نسبت به سایر بودجه ها بودیم. اولین تفاوت ورود به فولادهای کیفی بود که خوشبختانه به تازگی شاهد به نتیجه رسیدن تولید ورق های API مورد مصرف در صنعت نفت و گاز بودیم. دوم آنکه چون فولاد خوزستان بزرگترین شرکت فولاد استان خوزستان محسوب می شود، در راستای اجرای صحیح ماموریت خود و فارغ از سهامداری، شرکت های نوردی کوچک استان را در زنجیره تولید خود دیده است و در همین جهت تولید بدون کارخانه را در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود: از سال گذشته که مدیریت فولاد اکسین توسط فولاد خوزستان بدست گرفته شد چند کار خوب اتفاق افتاد که یکی از آنها حذف دلالان بود و دیگری شاهد افزایش تولید و سودآوری این شرکت بودیم. حتی شاهد بودیم که این شرکت اخیرا قرارداد بزرگی با شرکت گاز برای تحویل ورق های خاص منعقد کرده است.

کشانی با اشاره به آمارهای تولید واحدهای استان اظهار داشت: آمارها و گزارش های 4 ماهه سایر شرکت های منطقه نظیر کاویان، لوله نورد همچون اکسین نیز نشان می دهد که تولید این شرکت ها 48 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است. به طور خلاصه، فولاد خوزستان علاوه بر نگاه تولیدی در مجموعه خود، نگاهی به سایر مجموعه ها و صنایع پایین دستی داشته و توانسته ماموریت خود را در این زمینه انجام دهد.

زیرساخت های فولاد اکسین وابسته به فولاد خوزستان است

وی تصریح کرد: فولاد اکسین زاییده فولاد خوزستان بوده اما به جهت برخی تصمیمات اشتباه بدون نگاه به زیرساخت های این کارخانه، از فولاد خوزستان جدا شده است. علاوه براینکه فولاد اکسین می تواند زنجیره پایین دستی فولاد خوزستان را تکمیل کند بلکه تمام زیرساخت های فولاد اکسین وابسته به فولاد خوزستان است و یکی از مشکلات آن مباحث ریلی، آب، برق و جاده است. لذا می توان دید فولاد اکسین به فولاد خوزستان به لحاظ زیرساخت ها وابسته است درحالی که به دلایل غیر منطقی قبلا جدا شده بود.

ظرفیت فولاد خوزستان در افق 1404 به 7.2 میلیون تن می رسد

مدیرعامل سابق فولاد خوزستان ادامه داد: فولاد خوزستان توسعه های خود را نیز در دو جهت دنبال می کند. در سال گذشته چون برنامه ریزی شد تا ظرفیت تولید از 3.8 میلیون تن به 5.2 میلیون تن ارتقا یابد، در نتیجه پروژه مگامدول 1.7 میلیون تنی تعریف و توسط معاون اول رئیس جمهور کلنگ زده شد. این پروژه 36 ماهه بوده و به موازات آن پروژه اسلب عریض و کوره ذوبی که نیاز دارد در دستور کار قرار گرفت. در چشم انداز سه سال آینده ظرفیت فولاد خوزستان زیرسقفی را 5.2 میلیون تن می بینیم که با تملک فولاد اکسین، 1.2 میلیون تن فولادسازی در این شرکت عملیاتی خواهد شد. همانگونه که استحضار دارید با طرح فولادسازی 800 هزار تنی فولاد شادگان که در 1400 افتتاح خواهد شد، ظرفیت فولاد خوزستان در افق 1404 به 7.2 میلیون تن خواهد رسید.

پیمانکار قول پایان آبان را برای راه اندازی گندله سازی توسعه ملی داده است

وی درباره پروژه گندله سازی توسعه ملی نیز به چیلان اظهار داشت: فولاد خوزستان هیچگونه پشتوانه تامین مواد اولیه نداشت در حالی که امروزه بحرانی که در صنعت فولاد در حال ایجاد شدن است بحران کمبود مواد اولیه می باشد. تدبیری که هیئت مدیره فولاد خوزستان در اواخر سال 96 اتخاذ کرد، تملک واحد 2.5 میلیون تنی کنسانتره سازی و 2.5 میلیون تنی گندله سازی سنگان بود که خوشبختانه از سال گذشته در مدار تولید قرار گرفت. در نشست آخر با پیمانکار طرح گندله سازی، قول 30 آبان 98 داده شده و امیدواریم از اول آذر ماه تولید گندله آن به نتیجه برسد. به موازات این اقدام، به دلیل نیازی که داریم از دولت درخواست کردیم به جهت آنکه زیرساخت ها در توسعه ملی و در سنگان فراهم است اگر بتوانیم سهمیه سنگ آهن خود را دریافت نماییم می توانیم با سرمایه گذاری اندکی ظرفیت 2.5 میلیون تن را تا 5 میلیون تن ارتقا دهیم.

 
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .