کدخبر : ۲۹۵۶۸
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۱ دی ماه ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۰:۳۵
مدیرعامل ذوب آهن بیستون در گفت و گو با چیلان مورد نقد قرار داد:
جهاندار شکری، مدیرعامل ذوب آهن بیستون در مصاحبه ای با خبرنگار چیلان به انتقاد از سیاست های دولت در زمان تحریم و ابلاغ بخشنامه های دستوری در حوزه صنعت فولاد پرداخت و بسیاری از اقدامات دولتی ها را در این حوزه مخرب دانست.
فشار به زنجیره فولاد از جانب بخشنامه های داخلی
آسیب بخشنامه های دستوری به صنعت فولاد
جهاندار شکری، مدیرعامل ذوب آهن بیستون تأثير مخرب اقداماتی را که در شرایط تحریم صورت گرفته اند، چنین بیان کرد: برای حل مشکلاتی که تحریم ها برای صنعت فولاد ایجاد کرده اند دولت کار خاصی انجام نداده است، متأسفانه سیستم داخل و کنترل بی مورد قیمت ها تمام زنجیره فولاد در کشور را دچار چالش کرده است. اگر این نگاه که "با کنترل قیمت می توان بر بازار تأثیر گذاشت" از بین برود، کارها بهتر پیش می رفتند.
مدیر عامل ذوب آهن بیستون با تأکید بر اینکه در حال حاضر تمام زنجیره فولاد از معدن گرفته تا بخش نورد و محصولات نهایی دچار چالش و زیان شده اند، تصریح کرد: تحریم هیچ کاری نکرده و هیچ کاری هم نمی تواند یکند ولی بخشنامه های دستوری مانند عرضه کالا در بورس به صنعت فولاد لطمه زده اند. در این شرایط نوعی رانت ایجاد می شود که عده ای می توانند از آن استفاده و عده ای دیگر نمی توانند از آن استفاده کنند.
وی بهترین اقدامی را که در شرایط کنونی می توان انجام داد اینگونه شرح داد: بهترین اقدامی که در شرایط کنونی می توان انجام داد این است که بخشنامه های دستوری را از میان بردارند و اجازه دهند که تجارت آزاد باشد تا هر کسی که دوست داشت صادرات انجام دهد.
فشار به زنجیره فولاد از جانب داخل
شکری با بیان اینکه بازار عرضه و تقاضا نمی تواند با کنترل کار کند، افزود: فشارهای خارجی را از طریق یک سری از برنامه ها می توان کنترل کرد. در حال حاضر فشاری که برنامه های داخلی به زنجیره فولاد کشور وارد کرده اند تحریم ها و فشارهای خارجی نکرده اند.
وی در ریشه یابی مسئله کمبود اولیه در صنعت فولاد گفت: تمام مشکلات صنعت فولاد و حتی مشکلاتی که در تأمین مواد اولیه روی داده اند از کارهای دستوری نشات می گیرند. وقتی به صورت دستوری به تولید کننده شمش گفته می شود که باید کالا را با قیمت ۳۱۰۰ تومان در بورس عرضه کند، در حالی که این فرد همان کالا را با قیمت ۳۸۰۰ صادر می کند، گرایش تولید کننده به صادرات مواد اولیه بیشتر می شود. اگر نرخ هر دو حوزه برای تولید کننده برابر باشند، دیگر برای او فرقی نمی کند که در داخل بفروشد یا در خارج. در تأمین مواد اولیه هم اگر بخشنامه های دستوری به کنار بروند تمام مشکلات حل می شوند.
اختلال در روند تأمین مواد اولیه
مدیر عامل ذوب آهن پیستون ادامه داد: اگر در کشور ما کمبود مواد اولیه وجود داشت پس چرا در حال حاضر داریم این مواد را صادر می کنیم. باید یک مازادی وجود داشته باشد تا مواد را صادر کنیم. بنابراین مشکل از کمبود مواد اولیه نیست مشکل اصلی به بخشنامه هایی بر می گردد که در این حوزه اختلال ایجاد کرده اند.
شکری نقش انجمن فولاد را در شرایط کنونی اینگونه بیان کرد: انجمن فعالیت های خوبی در این زمینه داشته و زحمات زیادی کشیده شده است. انجمن باید پیگیرانه تر به اقدامات خود ادامه دهد. اگر در گذشته یک کاری را هفته ای یکبار انجام می داده اند تا به نتیجه مورد نظر برسد در حال حاضر باید همان کار را روزی صدبار انجام داد.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .