کدخبر : ۳۱۰۰۴
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۶:۰۷
دکتر اسماعیلی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت:
دکتر اسماعیلی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، در نشست خبری خود عنوان کرد که در سال گذشته نزدیک به ۲۵ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور به بخش معدن و صنایع معدنی اختصاص داشت. او با اشاره به مباحث قیمتگذاری در زنجیره فولاد گفت: انجمنهای صنفی در بخش قیمتگذاری، نقش مشورتی دارند و تصمیم نهایی در خصوص، یک تصمیم حاکمیتی است.
سود در زنجیره فولاد، عادلانه توزیع نمیشود/ انجمنهای صنفی در قیمتگذاری محصولات سنگ آهن، نقش مشورتی دارند/ تولیدکنندگان شمش، مشکل تأمین مواد اولیه دارند
به گزارش چیلان، دکتر داریوش اسماعیلی، معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری خود با رسانهها که بهصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد گفت: در سال ۹۸ علیرغم تحریمهای بسیار شدیدی که آمریکا بر بخش معدن و صنایع معدنی اعمال کرد، استخراج ما از ۳۸۵ میلیون تن در سال ۹۷ به ۴۱۵ میلیون تن افزایش پیدا کرد. در بخش تولید فولاد، میزان تولید کشور از حدود ۲۶ میلیون تن به بیش از ۲۸ میلیون تن افزایش پیدا کرد و همچنین به رکورد جدیدی در تولید کاتد مس دست پیدا کردیم.
دکتر اسماعیلی افزود: در سال گذشته نزدیک به ۲۵ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور به بخش معدن و صنایع معدنی تعلق داشت که این صادرات باعث شد بیش از ۹ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور ایجاد شود.
از تنظیم بازار فولاد و ضرایب قیمتی در زنجیره فولاد چه خبر؟
دکتر اسماعیلی در مورد وضعیت بازار فولاد گفت: در تنطیم بازار فولاد اقدامات مناسبی انجام شده است و جلسات متعددی با مجموعههای فولادی برگزار شد که نتیجه آن کنترل مناسب این بازار بود.
وی در مورد سود بخشهای مختلف زنجیره فولاد، با اشاره به جلسات برگزار شده در مورد ضرایب قیمتی محصولات در این زنجیره، عنوان کرد: در حال حاضر، سود در بین حلقههای مختلف زنجیره فولاد، بهصورت عادلانه توزیع نمیشود. به همین دلیل، طی جلسات مختلف با فعالان معدنی و فولادی، سعی در انجام کار کارشناسی و رسیدن به توافق جامع درباره قیمت محصولات مختلف (کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی) داریم.
معاون وزیر صمت در مورد نقش انجمنهای صنفی در مباحث قیمتگذاری در زنجیره فولاد گفت: نقش انجمنهای صنفی نظیر انجمن فولاد و انجمن سنگ آهن در موضوع قیمتگذاری، یک نقش مشورتی است و تصمیم نهایی در این خصوص را حاکمیت میگیرد. ما سخنان طرفین که تعارض منافع دارند را میشنویم تا بهترین تصمیم را در مباحث قیمتی بگیریم.
احیای معادن در دستور کار قرار دارد/ اگر نیاز داخل تأمین شود، عوارض صادرات سنگ آهن را برمیداریم
دکتر اسماعیلی گفت: یکی از اولویتها در بخش استخراج و بهره برداری از معادن، فعال کردن معادن کوچک است که سال گذشته به تصویب رسید و در این باره در سال گذشته، ۱۴۶ معدن از بیش از ۴ هزار معدن غیرفعال احیاء شد. امسال هم برنامه داریم تا هزار و ۳۰۰ معدن غیرفعال دیگر را احیاء و فعال کنیم.
وی افزود: از ۱۰ هزار و ۷۰۰ معدن موجود در کشور، ۵ هزار و ۶۵۰ معدن فعال و بقیه غیر فعال است که امسال برای فعال کردن این گونه معادن، برنامههای خوبی پیش بینی شده است.
وی با بیان این که در بخش صنایع معدنی نیز به طور متوسط ۲۵ درصد ظرفیت خالی داریم، افزود: این ظرفیتهای خالی در بخشهایی مانند کاشی و سرامیک، شیشه سازی و تولید شمش وجود دارد که اگر چه ظرفیت عظیمی برای صادرات است، اما عمده مشکلات این واحدها تامین مواد اولیه است.
دکتر اسماعیلی گفت: به طور نمونه در زنجیره فولاد که مواد اولیه آن سنگ آهن است سال گذشته بیش از ۶ میلیون تن سنگ آهن خام صادر شد، اما امسال با تغییر تعرفه از صادرات سنگ آهن خام ممانعت میکنیم تا بیشتر در داخل کشور و در زنجیرههای پایین دستی مصرف شود.
وی اضافه کرد: البته به جای محدودیتهای صادراتی برای سنگ آهن خام، در زنجیره فولاد، مشروط به تامین خوراک داخل، عوارض صادراتی را حذف خواهیم کرد. یعنی اگر بتوانیم میزان کنستانتره موجود را به مصرف خوراک گندله داخل برسانیم دلیلی ندارد عوارض صادراتی بر آن وضع کنیم.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت گفت: امسال محاسبه و دریافت حقوق دولتی معدن به شکل الکترونیکی و مکانیزه خواهد بود یعنی بهره بردار دادهها را که به صورت الکترونیکی وارد میکند مبلغ واریزی مشخص میشود و میتواند همان لحظه آن را واریز کند.
اسماعیلی افزود: در قانون دیده شده که همه درآمدهای معدن که بخش عمده آن حقوق دولتی است باید در ردیف مشخصی به وزارت صمت برگردد و صرف توسعه معدن و صنایع معدنی شود، اما تاکنون این اتفاق به طور کامل نیفتاده، امسال این قضیه را دنبال کردیم و با طرح آن در جلسه با معاون اول، وی قول داد امسال این درآمدها به ما داده شود که در این صورت میتوانیم بخش زیادی از معادن غیرفعال را فعال و زمینه ایجاد صنایع معدنی به ویژه در سنگهای تزیینی را تکمیل کنیم.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .