کدخبر : ۳۲۲۷۷
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱ مرداد ماه ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۱:۲۹
اختصاصی چیلان؛ بخشنامه مهم فولادی کارگروه تنظیم بازار
کارگروه تنظیم بازار، بخشنامه عرضه تکلیفی اسلب و ورق فولادی در بورس کالا را ابلاغ کرد. طبق این بخشنامه، واحدهای تولیدکننده اسلب باید طبق سهمیه عرضههای تکلیفی، اسلب تولیدی خود را در بورس کالا عرضه کنند و واحدهای دریافتکننده اسلب، باید معادل 95 درصد اسلب مصرفی، ورق گرم تولیدی خود را در بورس کالا عرضه کنند. جزئیات کامل عرضه تکلیفی اسلب را در چیلان بخوانید و سهمیه مشخصشده برای شرکتهای تولیدکننده و مصرفکننده اسلب را ببینید.
بازگشت اسلب به بورس کالا از مرداد ماه/ عدم عرضه اسلب در بورس کالا، «اخلال در امنیت اقتصادی» قلمداد میشود/ واحدهای نورد باید معادل ۹۵ درصد اسلب دریافتی، ورق گرم در بورس کالا عرضه کنند+ تصاویر بخشنامه
به گزارش چیلان، با بخشنامه کارگروه تنظیم بازار رسماً پس از حدود دو سال، از مردادماه پای اسلب به معاملات بورس کالا باز خواهد شد و واحدهای تولیدی خریدار اسلب نیز موظف خواهند بود که ورق گرم تولیدی خود را در بورس کالا عرضه کنند.
نکات مهم بخشنامه کارگروه تنظیم بازار به این شرح است:
1- کارگروه تنظیم بازار در بخشنامه خود، طبق تصمیمات کمیته تخصصی تنظیم بازار فولاد، مقادیر کف عرضه اسلب توسط شرکتهای فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و فولاد خوزستان در بورس کالا را تعیین کرده و سهمیه صادرات آنها در سال را نیز مشخص شده است. عرضه تکلیفی فولاد مبارکه در بورس کالا، 984 هزار تن در سال و سهمیه اسلب صادراتی این شرکت 264 هزار تن در سال است. برای فولاد هرمزگان، میزان عرضه تکلیفی، 948 هزار تن در سال و سهیمه صادرات 396 هزار تن در سال است. برای فولاد خوزستان نیز حجم عرضه تکلیفی 1044 تن در سال و سهمیه صادرات اسلب، 276 هزار تن در سال است.
2- در خصوص مقادیرِ مازاد بر تولید 10.3 میلیون تن اسلب در سال 99 در کشور، کمیته فنی رصد و پایش، متشکل از معاوت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، معاونت امور صنایع و معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، سازمان بازرسی کل کشور و سازمان تعزیرات و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با محوریت کارگروه تنظیم بازار در خصوص اعطای مجوز صادرات یا تکلیف به عرضه اسلب در بورس کالا تصمیمگیری خواهند کرد.
3- طبق بخشنامههای ابلاغشده، عرضه تکلیفی اسلب در بورس کالا از مردادماه شروع میشود و هرگونه عدم عرضه اسلب در بورس کالا، «عرضه خارج از شبکه» و «اخلال در نظم و ثبات اقتصادی» قلمداد میشود.
4- دریافتکنندگان اسلب (واحدهای تولید پاییندستی) و واحدهایی که از اسلب تولیدی خود جهت تولید ورق فولادی استفاده میکنند (خودمصرفی)، باید معادل 95 درصد اسلبِ دریافتی و خودمصرفی را در بورس کالا عرضه کنند. در بخشنامه کارگروه تنظیم بازار کف عرضه ماهانه و سالانه ورق گرم توسط واحدهای نورد نیز مشخص شده است.
5- حداکثر زمان زمان تبدیل اسلب تا عرضه ورق گرم حاصله در بورس کالا، در این بخشنامه، یک ماه تعیین شده است.
تصاویر این بخشنامه را به همراه تمام جزئیات آن ببینید:
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .