کدخبر : ۳۲۵۴۲
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۲۵ مرداد ماه ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۷:۰۰
«گزارش ویژه چیلان» از صنعت فولاد در هفتهای که گذشت:
نگاه چیلان به تحولات هفتگی صنعت فولاد کشور را میتوانید هر هفته، در چیلان آنلاین بخوانید. خبر بد هفته گذشته، ادامه بلاتکلیفی وزارت صمت بود که در نتیجه عدم رأی اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی این وزارتخانه صورت گرفت. «گزارش ویژه چیلان» در مورد جریانات مهم صنعت فولاد در هفته گذشته را در ادامه بخوانید.
خبر خوب و خبر بد هفته/ بهترین نماد فولادی هفته/ پردرآمدترین شرکت فولادی هفته/ معاملات فولاد در بورس کالا
خبر بد هفته
خبر بد هفته گذشته، ادامه بلاتکلیفی و سرگردانی وزارت صمت بود که در نتیجه عدم رأی اعتماد مجلس به حسین مدرس خیابانی، وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی این وزارتخانه کلیدی صورت گرفت.
جلسه بررسی صلاحیت حسین مدرس خیابانی برای تصدی وزارت صمت روز چهارشنبه ۲۲ مرداد برگزار شد و نمایندگان مجلس در نهایت با ۱۴۰ رأی مخالف، ۱۰۴ رأی موافق و ۱۰ رأی ممتنع، به وزیر پیشنهادی دولت، رأی اعتماد ندادند. بدین ترتیب، مدرس خیابانی که از ۲۲ اردیبهشت امسال، سرپرست وزارت صمت بود و اتفاقا در شرایط سخت، اقدامات موثری نیز داشت، در رسیدن به کرسی وزارت ناکام ماند و یکی از حساسترین وزارتخانههای کشور، همچنان بلاتکلیف خواهد بود.
حسین مدرس خیابانی پیش از سرپرستی وزارت صمت، سابقه ۱۷ سال کار در وزارت بازرگانی داشت. او در شرایط سختی، بهعنوان سرپرست وزارت صمت انتخاب شد و با وجود بحران کرونا، تحریم شدید و بیثباتی نرخ ارز در مدت کوتاه سرپرستی این وزارتخانه عملکرد موفقی از خود بر جای گذاشت.
مدرس خیابانی در جهت اصلاح رویههای تنظیم بازار فولاد گام برداشت و شرکتهای فولادی و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز در این مسیر با او همراهی کردند. در کل، در بسیاری از صنایع از خودروسازی گرفته تا صنعت فولاد، از انتخاب مدرس خیابانی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت استقبال شده بود. او چهرهای غیرسیاسی و غیرجناحی است، هم با کار صنعت و هم بازرگانی آشنایی دارد و به نظر بسیاری از کارشناسان، در این شرایط سخت، گزینه مناسبی برای تصدی وزارت صمت بود.
با عدم رأی اعتماد به مدرس خیابانی، وزارت صمت همچنان بلاتکلیف است. در این وزارتخانه مسائل بسیاری از تنظیم بازار فولاد، سیمان و خودرو گرفته تا مسائل مربوط به صادرات غیرنفتی باید بنا به کار کارشناسی تعیین تکلیف شود. این بلاتکلیفی، قطعاً برای اقتصاد کشور هزینه خواهد داشت. مسائلی که وزارت صمت باید آنها را به سرعت حل کند مسائل سادهای نیست. مدرس خیابانی در دوره سرپرستی خود، نسبت به این مسائل اشراف پیدا کرده بود و حالا این چرخه آشنایی با مسائل و تلاش برای حل آنها دوباره باید از اول تکرار شود.
رضا شهرستانی، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفتوگویی با اشاره به سردرگم شدن بازار فولاد در شرایط کنونی، اظهار داشت: کسب نکردن رأی اعتماد مدرس خیابانی برای وزارت صمت در مجلس، باعث سردرگم شدن بازار است، چون گزینه بهتری نسبت به او که فردی لایق و دلسوز است، برای این سمت وجود ندارد و با توجه به عمر کوتاه باقیمانده این دولت، رئیس جمهور باید از طریق رهبری دستور مستقیم وزارت مدرس خیابانی را دریافت کند و در غیر این صورت، بازار هیچ گشایشی نخواهد داشت و بیشتر از قبل، سردرگم خواهد شد.
وی افزود: با سردرگم ماندن صنایع مختلف، بازار قفل خواهد شد. وزیر پیشنهادی رئیس جمهور سیاستهای کارآمدی را در نظر داشت که با رد شدن او از طرف مجلس، این سیاستها هیچکدام اعمال نخواهد شد و مدیریت وزارت صمت به این صورت به دست معاونان و زیرمجموعه خواهد بود که هرکدام سازی برای خودشان میزنند. این مدیران دستورات متناقضی با یکدیگر خواهند داشت و این مسئله میتواند بالا رفتن یا پایین رفتن قیمتها یا حتی خشک شدن بازار منجر شود.
نادر سلیمانی، دیگر عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفتوگویی، عنوان کرد: انتخاب نشدن مدرس خیابانی به عنوان وزیر صمت، بر بازارهای مختلف مانند فولاد، خودرو، سیمان و دیگر بازارهای مرتبط با این وزارتخانه اثرات منفی و مخربی خواهد داشت. این اثرات به این دلیل است که دوره سه ماهه اداره این وزارتخانه توسط سرپرست به سر رسیده است و دولت دیگر فرصتی ندارد که بخواهد فرد توانمندتری را برای این سمت معرفی کند و این مسئله هم از دست دولت خارج شد و هم از دست مجلس. دوم این که عمر دولت کنونی رو به پایان است و دیگر فرصتی برای شناسایی وزیر توانمند برای وزارت صمت نیست.
در اینباره بیشتر بخوانید:
ادامه بلاتکلیفی وزارت صمت در اوج تحریم و کرونا
خبر خوب هفته
خبر خوب هفته گذشته، بومیسازی گیربکس 710 کیلو واتی نوار نقاله ناحیه آهنسازی شرکت فولاد مبارکه بود. این گیربکس بسیار بزرگ و پیچیده که دانش فنی ساخت آن تنها در اختیار دو کشور آلمان و آمریکا قرار داشت، در عرض 12 ماه و در اوج تحریمها در داخل کشور ساخته شد.
توان خروجی این گیربکس 134 هزار نیوتن متر است که با دور خروجی 33 دور در دقیقه چرخش دارد. گیربکس 710 کیلو واتی ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه، مطابق با تمام استانداردهای جهانی ساخته شده است و توسط شرکت دانشبنیانِ داخلیِ سازنده، 10 سال گارانتی دارد.
بومیسازی این گیربکس علاوه بر کسب دانش فنی ساخت آن، از خروج ارز از کشور نیز ممانعت میکند. نمونه خارجی این گیربکس 134 هزار دلار قیمت دارد، اما قیمت نمونه داخلی آن تنها 34 هزار دلار است.
بهترین نماد فولادی هفته
بهترین نماد فولادی بازار سهام در هفته گذشته را باید #کویر دانست. هفته گذشته، سهامداران بسیاری از نمادها، روزهای معاملاتی کابوسواری را پشت سر گذاشتند و به نوعی شانس آوردند که شنبه 18 مرداد تعطیل بود! با این حال سهام مجتمع فولاد کویر در هفته گذشته معاملات خوبی را پشت سر گذاشت و در تمام روزهای کاری هفته، سبزپوش بود.
در 4 روز کاری هفته گذشته، نماد #کویر رشد 11.8 درصدی را تجربه کرد.
عرضههای فولاد بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت 283 هزار و 462 تن، انواع محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت.
ارزش کل معاملات محصولات فولادی در بورس کالا در هفته گذشته 2632 میلیارد تومان بود.
فولاد مبارکه در هفته گذشته از محل فروش انواع ورق فولادی در بورس کالا، درآمد 1479 میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فولاد مبارکه بود.
در هفته گذشته، باز هم برای دومین هفته متوالی از عرضه اسلب در بورس کالا استقبال نشد و در معاملات غیرمچینگ، تنها ۵ هزار تن اسلب تولیدی فولاد خوزستان به فروش رفت! تولیدکنندگان ورق فولادی معتقدند قیمت پایه ورق در بورس کالا، پایینتر از قیمت تمامشده اسلب برای آنها است و با رویه فعلی، امکان خرید آنها از بورس کالا وجود ندارد.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .