چیلان آنلاین
کدخبر : ۳۲۸۷۶
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۲۹ شهریور ماه ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۹:۱۶
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت‌وگو با چیلان تأکید کرد:
اسدالله فرشاد، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در گفت‌وگو با چیلان، در خصوص تأمین آهن اسفنجی موردنیاز واحدهای ذوب القایی اظهار داشت: شرکت‌های تولیدکننده آهن اسفنجی پذیرفته‌اند که طبق سهمیه‌های تعیین‌شده، آهن اسفنجی به واحدهای ذوب القایی تحویل دهند و به‌نظر می‌رسد این واحدها می‌توانند امیدوار باشند که تا سه، چهار سال آینده نیز این رویه ادامه داشته باشد. اما یقیناً تولیدکنندگان آهن اسفنجی تا ابد نمی‌توانند مواد اولیه کارخانجات ذوب القایی را تأمین کنند و با راه‌اندازی واحدهای فولادسازیِ شرکت‌های تولیدکننده آهن اسفنجی، این شرکت‌ها دیگر آهن اسفنجی مازاد برای واحدهای ذوب القایی نخواهند داشت. 
تخصیص آهن اسفنجی به واحدهای ذوب القایی در درازمدت امکان‌پذیر نیست/ واحدهای ذوب القایی در تولید آهن اسفنجی سرمایه‌گذاری کنند
به گزارش چیلان، اسدالله فرشاد، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در مورد تخصیص سهیمه آهن اسفنجی به واحدهای ذوب القایی گفت: تخصیص سهمیه به این واحدها نمی‌تواند تا ابد ادامه داشته باشد، چرا که تولیدکنندگان آهن اسفنجی، همگی در طرح جامع‌شان فولادسازی وجود دارد و این شرکت‌ها خود بنا به طرح توسعه‌شان، به سمت فولادسازی حرکت می‌کنند. مسائلی همچون تحریم و مشکلات ارزی، باعث شده تا واحدهای آهن اسفنجی این شرکت‌ها زودتر به بهره‌برداری برسد و طرح فولادسازی آن‌ها فعلاً معوق بماند. اما این شرکت‌ها همگی واحدهای فولادسازی خود را در آینده به بهره‌برداری خواهند رساند. فرشاد افزود: به نظر می‌رسد تا سه، چهار سال آینده، مشکلی بابت تامین آهن اسفنجی واحدهای ذوب القایی وجود ندارد. اما با بهره‌برداری از واحدهای فولادسازی شرکت‌های تولیدکننده آهن اسفنجی، مشکل تامین آهن اسفنجی برای واحدهای القایی وجود خواهد داشت. پیشنهاد انجمن فولاد به کارخانجات ذوب القایی عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: انجمن فولاد به واحدهای ذوب القایی پیشنهاد کرده که در پنج ناحیه کشور در حوزه تولید آهن اسفنجی سرمایه‌گذاری کنند تا به‌صورت پایدار بتوانند مواد اولیه خود را تأمین کنند. حتی بحث تشکیل کنسرسیومی برای در اختیار گرفتن پهنه‌های معدنی و حرکت به سمت تامین آهن اسفنجی از طرف شرکت‌های ذوب القایی در جریان است که دولت و به طور خاص ایمیدرو باید به این حرکت ملی کمک کنند. مجوز واحدهای ذوب القایی بر اساس قراضه است اسدالله فرشاد اظهار داشت: در مجوزهایی که واحدهای ذوب القایی دارند، سهمیه آهن اسفنجی برای آن‌ها تعیین نشده و بنا بر این بوده که این واحدها با قراضه کار کنند. در کل دنیا هم کوره‌های برقی (یعنی کوره‌های قوس الکتریکی و کوره‌های القایی) با قراضه کار می‌کنند. 35 درصد تولید فولاد دنیا، یعنی چیزی در حدود 500 تا 550 میلیون تن در سال در کوره‌های برقی صورت می‌گیرد که همگی با قراضه کار می‌کنند. کل تولید آهن اسفنجی در دنیا به 90 میلیون تن در سال نمی‌رسد و قراضه ماده اولیه اصلی کوره‌های برقی در دنیا است. عرضه تولیدات واحدهای ذوب القایی در بورس کالا اسدالله فرشاد تاکید کرد: واحدهای ذوب القایی باید معادل ۴۰ درصد سهمیه آهن اسفنجی دریافتی خود، در بورس کالا شمش فولادی عرضه کنند و در خصوص این موضوع در بین شرکت‌ها، اتفاق نظر وجود دارد. تخصیص سهمیه به این واحدها نیز منوط به عرضه تکلیفی در بورس کالا است. وی در مورد این که آیا در ماه‌های گذشته، تولیدکنندگان آهن اسفنجی در عمل نیز بنا به سهمیه‌ها به واحدهای ذوب القایی آهن اسفنجی داده‌اند، گفت: هر کدام از واحدهای ذوب القایی که به تولیدکنندگان آهن اسفنجیِ تعیین‌شده مراجعه کرده‌اند، سهمیه خود را گرفته‌اند و تولیدکنندگان آهن اسفنجی در این خصوص، تمام مقررات را رعایت کرده‌اند.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .